SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Csak az akaraton múlik!

[cikkei] - 2004-03-17
Fogarasi Attila kisgyerekként irigykedve figyelte a különböző magazinokban szereplő izmos testépítőket. Ez a példa és testvére unszolása arra ösztönözte, hogy tizenhat évesen belevágjon a testépítésbe.
Csak az akaraton múlik!
–  Vékonyka testalkatú gyerek voltam. Éppen ezért először a testsúlyomat, majd később az izomzatomat akartam növelni. Hetente többször lejártam edzeni, közben beszélgettem a sportágat régebben űzőkkel. Az ő példájukon láttam, hogy a megfelelő eredményhez vezető út nem csak annyiból áll, hogy lemegyek a konditerembe és edzek, hanem a táplálkozásra, a pihenésre is oda kell figyelnem - idézi fel Attila.
– Ekkor még nem voltak személyi trénerek, de ma már igen. Miben tud a szakember segíteni?
– A sportolás megkezdésekor mindenképpen javasolnám a személyi tréner igénybevételét, aki a gyakorlatok intenzitásáról, gyakoriságáról és helyes kivitelezéséről tud hasznos tanácsokat adni. A gyakorlatok helytelen végrehajtásából később komoly ízületi problémák és komolyabb sérülések alakulhatnak ki. Könnyebb edzeni, és persze hatékonyabb is, ha egy hivatásos edző segít, ráadásul az ember sokkal inkább késztetést érez arra, hogy bizonyítson, ha valaki mögötte áll.
– Mi történik akkor, ha felkeresünk egy szakembert?
– A vendég elmondja a céljait, majd tájékoztatást kap, hogy miként történik a közös edzés, s hogy milyen utat is kell követnie a céljai eléréséhez. Ezután az edző felméri az erőnléti állapotát, majd meghatározza, hogy mennyi idő alatt érhető el a kívánt cél. Ennek alapján dönti el az ügyfél, hogy igénybe veszi-e a szolgáltatást. Fontos, hogy olyan szakembert válasszunk, akiben megbízunk, és akinek - az étkezésre és az edzésre vonatkozó-  tanácsait betartjuk.
– Mennyibe kerül mindez havonta?
– Ez klubonként és edzőnként különbözõ: 15.000 és 40.000 forint között változik, van, ahol ez az összeg magában foglalja a kondibérlet árát, és van, ahol külön kell fizetni. Ez utóbbi 4000 forint plusz költséget jelent.
– Mennyit kell hetente edzeni?
– Heti háromszor negyvenöt perc bőven elég. Igaz, ez az életkortól is függ, azaz minél idősebb valaki, annál kevesebbet kell edzeni, és annál több pihenésre van szükség. – Az egészséges táplálkozás valóban drága?
– Ez évszaktól függ. A diétánál a zöldségek fogyasztása nagyon fontos, amelyekhez nyáron sokkal olcsóbban hozzájutunk, mint télen. Viszont a húsok fogyasztása mindig elég magas költséggel jár, ami persze elengedhetetlen. A céljaink elérésében vagy szerepe van a jó minőségű és ízű táplálék-kiegészítők fogyasztásának, amit akár étkezés helyett is használhatunk.
– Igaz, hogy konditermi edzés mellett - a változatosság érdekében -  érdemes mást is sportolni: futni vagy kerékpározni?
– Igen, de a mai fejlett világunkban már a konditermek is  felszerelkeztek olyan aerob-típusú gépekkel, amelyek pótolják a szabadban való futást vagy kerékpározást, és így akár télen  - vagy rossz idő esetén nyáron - is tudjuk folytatni a megkezdett munkát, csak az akaraton múlik. 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja