SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sült krumplin, a halrudacskán és a dinó falatkákon túl is van egészséges, családi gasztroélmény!

Családinet [cikkei] - 2018-06-27
 [X]

A KidsOasis Nonprofit Kft és a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete nyárra ’EGÉSZSÉGFALÓK - EGYÜTT FŐZNI jó pályázata.
Sült krumplin, a halrudacskán és a dinó falatkákon túl is van egészséges, családi gasztroélmény!

Szerettek a konyhában együtt főzni a családdal? Számotokra is fontos az egészség, hogy minden nap sok zöldséget és gyümölcsöt egyetek? Válogatós a gyerek, de van olyan receptetek, aminek még ő sem tud ellenállni?

Akkor a FICSAK és a KidsOasis Egészségfalók pályázata nektek szól!

Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet az egészség fontosságára még azokban az élethelyzetekben is, amikor a család úton van, pihen vagy nyaral. A pályázatra olyan kisgyermekes szülők vagy akár nagyszülők jelentkezését várják, akik számára fontos, hogy családjuk számára finom és egészséges alapanyagokból készülő, változatos ételeket készítsenek, illetve fogyasszanak.

Egészségfalók Pályázat - Tökautó

A játékra egy főétel receptjével lehet nevezni, és nem szabad megfeledkezni a kreatív, gyermekbarát tálalási módról sem.

A pályázati kiírás ötletét a KidsOasis Nonprofit Kft. több éves turisztikai tapasztalataiból merítette, hiszen visszatérő kritika a családok részéről, hogy a szállodák és egyéb vendéglátóhelyek a könnyebb ellenállás felé haladnak, azaz gyerekmenüként milánói makarónit, sült krumplit és dinó formájú csirkefalatkákat szolgálnak fel. „Pályázatunkkal szeretnénk mind a szálláshelyek-, mind a családok figyelmét felhívni arra, hogy igenis van élet a dinó falatkákon túl. Kis odafigyeléssel és anyagi ráfordítással, kreatív ötletekkel még a legválogatósabb gyerekek kedve is megjön a brokkoli-félékhez. Külföldön erre számtalan példát és gyakorlati megvalósítást láttunk, szeretnénk, ha itthon is az egészséges étkezésre igényes vendégkör, illetve szolgáltatói szektor alakulna.” – mondta Gyetvainé Zováth Anikó, a KidsOasis Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Egészségfalók Pályázat - Fészek

Miből áll a pályázat?
 
2018.  június 15. és augusztus 15. között a pályázatra jelentkező családok az https://egeszsegfalok.hu/ oldalra tölthetik fel kedvenc, egészséges főétel receptjüket. Fontos szempont, hogy az étel és a tálalás is gyerekbarát és kreatív legyen.

A pályázat három körből áll: A beérkezett receptek közül a zsűri választja ki azokat a recepteket, melyeket egészségesnek, kreatívnak, gyerekbarátnak talál és 2018. augusztus 30-án már csak a szakmai zsűri által jóváhagyott, kiválasztott receptek maradnak fent az oldalon, melyre szavazatokat lehet gyűjteni. A 15 legtöbb szavazatot elért játékos közül ismét a szakmai zsűri választja ki azt az ötöt, akik megküzdhetnek a fődíjért, vagyis az Egészségfalók címért és a családi utazásért.

Kikből áll a zsűri?

A zsűri tagjai mind elkötelezettek az egészséges táplálkozás iránt: Katus Attila életmód tanácsadó, Wolf András séf, Wrábel Krisztina gasztroblogger, Király Nóra, a FICSAK alapítója, 5 gyermek édesanyja és Gyetvainé Zováth Anikó, aki KidsOasis megalapítója és 4 gyermekes édesanya.

Egészségfalók Pályázat - Kacsa

Díjaink

A zsűri által kiválasztott öt család 2018. októberében összemérheti a tudását egy budapesti főzőiskolában: itt a családi csapatmunka is sokat fog számítani! A fődíjat elnyerő család az Egészségfalók cím elnyerése mellett eltölthet egy hétvégét a KidsOasis által minősített 4 szélforgós családbarát szálláshelyek egyikében. A második helyezett nyereménye egy értékes sous-vide szett.

A pályázat mente

  • Nevezési időszak: 2018. június 15-augusztus 15.
     
  • Zsűri 1. körös kiválasztás: 2018. augusztus 15-30.
     
  • Szavazási időszak: 2018. szeptember 1-szeptember 23.
     
  • Zsűri 2. körös kiválasztás: 2018. szeptember 23-szeptember 30.
     
  • 5 döntős közzététele: 2018. október 1.
     
  • Döntő és eredményhirdetés: 2018. október

 
További információk az egeszsegfalok.hu oldalon!

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja