A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Lezárult az akadálymentesítési pályázat utolsó fordulója

Családinet - 2010-05-03
Április 15-ig lehetett támogatásért jelentkezni a Baranya, Bács-Kiskun, Pest és Tolna megye 60 települése számára meghirdetett komplex akadálymentesítési pályázat utolsó fordulójában. A terven felül meghirdetett harmadik körben heten nyújtották be projektelképzeléseiket, a pályázatokat április 21-én bontották fel a lebonyolításért felelős paksi iroda munkatársai.
Lezárult az akadálymentesítési pályázat utolsó fordulója

A támogatási forrásokra tavaly két fordulóban lehetett pályázni. A 2009 tavaszán meghirdetett első fordulóban 305.087.062 Ft talált gazdára; az ősszel lezárt második fordulóban két lépcsőben - 2010. január 27-én és február 12-én - hirdettek eredményt: a 192.850.638 forintnyi forráson összesen 9 pályázó osztozhatott. A most lezárt, utolsó fordulóra 87 millió forint maradt, az eredményhirdetés 2010 júniusában várható.
 
***

A pályázatról

Az "Akadálymentesítések megvalósításának támogatása a Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány által érintett települések területén" című pályázatot az alapítvány tevékenysége által érintett önkormányzatok, társulások, az ott működő intézmények, közhasznú szervezetek, civil és gazdálkodó szervezetek számára hirdették meg. A kiírás célja, hogy minél több helyen valósuljanak meg akadálymentesítési projektek, és minél több település mondhassa el magáról, hogy fogyatékkal élő polgárai számára képes biztosítani az esélyegyenlőséget a mindennapokban. A települések számára rendelkezésre bocsátott összeg nagyobbik részét a Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány korábban maga is pályázat útján nyerte az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok alapjától.A Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítványról

A Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott alapítvány 2006 áprilisában kezdte meg működését. Az alapítvány célja a település-, a térség- és a gazdaságfejlesztés segítése a hazai nukleáris létesítmények környezetében és a hulladéktároló-helyek kutatásában érintett településkörben, tehát Paks, Kalocsa Bátaapáti, Boda és Püspökszilágy vonzáskörzetében. A felsorolt térségekben hatvan település található, amelynek összlélekszáma hozzávetőlegesen 136 ezer fő.

Az érintett települések önkormányzatai, azok társulásai, továbbá a közigazgatási területükön működő intézmények, közhasznú szervezetek, civil szervezetek, egyesületek és gazdálkodó szervezetek kaphatnak pályázati úton segítséget mindazon tevékenységükhöz, amelyek az alapítvány céljaival egyértelműen összhangban állnak. Az alapítvány 2010-ben is kiemelt feladatának tekinti, hogy a világgazdaságban kialakult recesszió hatásait a maga eszközrendszerével ellensúlyozza a támogatott területeken, elsősorban munkahelyteremtés, illetve a kis közösségek energiaracionalizálási tevékenységének támogatása, valamint a szükséges pályázói önerők biztosítsa révén. Az alapítvány tavaly több mint  635 millió forint támogatást nyújtott a településeknek, mely közvetetten 6 milliárd forint fejlesztést generált, és 62 új munkahely teremtéséhez járult hozzá.
 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja