A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Csak kenjük be, és elmúlik a rák? Magyar krém enyhíti a bőrrák tüneteit

Családinet - 2013-08-02
 [X]

A Magyarországon már 10 éve kifejlesztett, a bőrrák tüneteinek enyhítésére szolgáló krém kifejlesztésének megalapozottságát jelzi az amerikai Yale egyetem kutatóinak bejelentett kutatási iránya.
Csak kenjük be, és elmúlik a rák? Magyar krém enyhíti a bőrrák tüneteit

A magyar kutatók által a bőrrák, így a melanoma basalioma, spinalioma és Kaposi-sarkoma tüneteinek kezelésére egy évtizede kifejlesztett és már 6 éve bevezetett készítmény alkalmas arra, hogy a bőrrák egyes fajtáinak tüneteit enyhítse, a beteg életkörülményeit javítsa és várható élettartama meghosszabbításának esélyét növelje, bőrön át történő bevitelének módja pedig hasonlít arra, amivel a Yale kutatói jelenleg foglalkoznak.

Tarek M. Fahmy és munkatársainak, a Yale egyetem kutatóinak minapi bejelentése azért keltett feltűnést, mert a Nature Materials-ben publikált eljárásuk szerint egy külsőleges gél csökkenti a bőrrák káros hatásait. Mindez megerősíti egy 10 évvel korábbi magyar fejlesztés helyességét.A R47-PROTUMOL® ápoló krém nevű magyar termék egérkísérletei ugyanazt állapították meg, mint a Yale-n zajlott egérkísérletek. A módszer gátolta a daganat növekedését a vizsgált egerekben, és a kezelés hatására az egerek túlélési ideje megnőtt. A hatásosságot az egyes betegeken alkalmazott kezelések pozitív eredményei is alátámasztják. A szer Magyarországon olyan klinikailag vizsgált kozmetikai készítmény, amely hatóanyagai révén enyhítheti a bőrön jelentkező elváltozásokat. Ezt megerősítette az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ tesztje is.

Dr. Pécsek Mária szegedi sebész főorvosnő vizsgálati anyaga szerint a növényi hatóanyagokat tartalmazó krém melldaganatok, közte fekélyes és áttétes tumorok esetében és más, testfelszínhez közeli rosszindulatú daganatok esetében is orvosilag igazoltan segített. A beszámoló szerint hat hónap alatt pl. egy 6-7 centiméteres tumor 1 centiméteressé vált, a hónalji áttét pedig eltűnt. Kifekélyesedő emlő tumor esetében a kifekélyesedés megszűnt, a tumor mérete csökkent, így a daganat eltávolíthatóvá vált.

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja