SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az árulkodó körmök

Németh Ági [cikkei] - 2004-10-24
A köröm sok mindent elárul szervezetünk állapotáról, jellemünkről és életmódunkról.

Az árulkodó körmök

Az ápolt külső legtermészetesebb része, hogy a kezünk is ápolt legyen, a körmünk gondozott legyen. A köröm a hajhoz és a bőrhöz hasonlóan tükrözi szervezetünk állapotát. Elváltozásaiból számos betegségre tudunk következtetni. A köröm különleges helyzeténél fogva a női karakter egyik legfontosabb megjelenítője is. Formája, színe, állapota árulkodik a nő lelkivilágáról is. A női körömnek szépnek és ápoltnak kell lenni. Színe, formája és állaga, esetleges hibái, foltok, barázdák, gödrök figyelemfelkeltők és tükrözik az egészségi állapotot. A kéz körmei havonta közel 4 mm-t nőnek. Ahhoz, hogy körmeink szépek és egészségesek legyenek, egészségesen kell táplálkozni. Hiányos táplálkozás esetén agyunk fontossági sorrendet állít fel, és elsősorban az életfontosságú szervek számára juttatja el a táplálékot. A hiányos táplálkozás tünete hamar megmutatkozik a körmökön.
Az egészséges ember körmei fényesen csillognak, felszínük egységes (nem töredezett), sima, a körömágy rózsaszínű. A kimerült ember körmei könnyen törnek, körömágyuk fogékonnyá válik a fertőzésekre. A legyengült idegrendszer körömrágáshoz vezet, és ilyenkor maguktól beszakadnak a körmök. Nem esztétikus látvány.

Mit tegyünk ha...?

Puha köröm: rendszertelen élet, túlhajtottság, rendetlen táplálkozás következménye

Mi a teendő: pihenjünk többet, kerüljük a stresszhelyzetet, sétáljunk a friss levegőn, együnk élőflórás joghurtot, élesztőt.

Beszakadt köröm: rendszertelen alvás, étkezés következménye

Mi a teendő: több időt szenteljünk az alvásnak, együnk több vitamint, gyümölcsöt, fogyasszunk több főzeléket

Vékony köröm: nem megfelelő életvitel, nem figyel magára, hamar megfázik, hajlamos a légúti betegségekre

Mi a teendő: minél több C-vitamin fogyasztás, citrom, narancs, vitaminokban gazdag gyümölcsök, melyek erősítik az immunrendszert

Fénytelen köröm: a fénytelen köröm sérülékenyebb, gyakrabban szétmálló

Mi a teendő: sok sárgarépa fogyasztása és A-vitaminban gazdag ételek

Csíkos köröm: veseproblémára utal a csíkos köröm

Mi a teendő: minél több folyadékbevitel, rostos gyümölcslé és gyógytea/ kakukkfű/ fogyasztása

Sárga köröm: máj betegségre utal

Mi a teendő: az alkoholfogyasztás azonnali elhagyása, sok zöldség és főzelék fogyasztása, ha lehet két nap csak zöldséget kell fogyasztani

Körmeink elárulják jellemünket is:

A széles, pici körmök az erőszakra való hajlamról, a lapos köröm, kényelmes alkatról, a trapéz formájú köröm, gyenge idegzetről, a széles köröm vékony ujjak, depresszióról árulkodik.

Ápoljuk, gondozzuk körmeinket, éljünk egészségesen, és sokkal jobban érezzük magunkat!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja