SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hihetetlen szerencse: 9 hónapos csecsemő életét mentette meg a család kutyája

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2021-12-22
Az állatok megérzéseiről már számtalan történetet hallhattunk, vannak, akik betegségeket jeleznek előre, vannak, akik tömegkatasztrófákat. A mostani történet egy újdonsült szülőpárossal esett meg, ahol egy 8 éves Boston Terrier mentette meg a 9 hónapos kisbaba életét.
Hihetetlen szerencse: 9 hónapos csecsemő életét mentette meg a család kutyája

Nem nyugodott meg a kiskutya

A Connecticutban élő pár a people.com-nak nyilatkozott az esettel kapcsolatban, ami a kisbabájukkal történt meg. Kutyájuk, a 8 éves Boston Terrier, Henry egy hosszúra nyúlt nap után, amikor mindenki fáradtan dőlt le a kanapéra, nem hagyta békén a gazdáit. „Folyamatosan böködte a gyerekszoba ajtaját, és rám nézett. Amikor odamentem, és elküldtem onnan, visszatért, és újra, meg újra az ajtóhoz érintette az orrát. Nem hagyott békén addig, amíg meg nem néztem a kislányunkat” – mondta Kelly Dowling, aki hallgatott kutyája megérzéseire, és benyitott csecsemőjükhöz.
 

Nagyobb baj is történhetett volna

Amint Kelly bement a gyerekszobába, látta, hogy a 9 hónapos gyermeke rosszul veszi a levegőt. Azonnal a közeli kórházba rohantak vele, ahol az orvosok megtisztították a légutait, és pár órára megfigyelés alá vették. „Nem tudom, mi történt volna, ha nem jelez Henry. Hálás vagyok a kiskutyámnak azért, hogy ilyen hőstettet hajtott végre” – hálálkodott Kelly a Twitteren.

Több posztban is elmesélte, hogy a kislánya beteg volt, és kicsit mérges is volt a kutyájára, mert az ajtó piszkálásával állandóan felébresztette. „Nem kapott levegőt, már kezdett elkékülni a kis arcocskája, és megfeszült a teste. Szerencsére Henry időben észrevette, hogy baj van, így azonnal cselekedtünk. Természetesen ezután kicsit elkényeztettük, velünk aludhatott az ágyban, és még egy finom vacsorát is készítettünk neki”  - mondta az anyuka.
 

Sok mindent megéreznek

A kutyákat könnyen kiképezhetik a betegségek kiszaglására. Genetikájuk és fiziológiájuk miatt tökéletesen alkalmasak a megfelelő szaglás tökéletesítésére. Sokkal több szaglóidegsejtjük van, mint az embernek. Ezt a pozitív tulajdonságukat immár évszázadok óta kihasználjuk kábítószerek, robbanóanyagok és most már a betegségek kiszűrésére, észlelésére is.

Kiskedvenceink körülbelül 220 millió szagreceptorral rendelkeznek – az embernek mindössze 5 millió van –, amellyel olyan dolgokat is megéreznek, amik számunkra felfoghatatlannak tűnnek. A kutyák szaglóreceptorai 10.000-szer pontosabbak, mint az embereké, ami azt jelenti, hogy az orruk elég fejlett ahhoz, hogy egy trillió rész koncentrációban észleljenek bizonyos anyagokat – egyetlen csepp folyadékot kiszagolnak 20 olimpiai méretű úszómedencében.

Bár számtalan tanulmány kimutatta már, hogy a kutyák képesek kiszagolni a betegségeket, az, hogy a laboratóriumokban következetesen alkalmazzák őket a szokásos vizsgálatok helyettesítésére, még messze van. A kutatók még mindig nem tudják pontosan, hogy a kutyák milyen kémiai vegyületeket észlelnek, hogy figyelmeztessenek bennünket a betegségek jelenlétére. Ez továbbra is problémát jelent mind a betegséget kiszagoló kutyák kiképzésében, mind a rák korai stádiumban történő pontosabb kimutatására alkalmas gépek kifejlesztésében.

További információt az alábbi linken olvashattok.

Indexkép: Kelly Andrew képe a Twitterről

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja