SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Három hónapos kisbabát hoztak vissza az életbe a mentők

Németh Noémi [cikkei] - 2022-10-24
A budapesti házaspárral megtörtént az, ami minden szülő rémálma: kisbabájuk szobájában megszólalt a légzésfigyelő.
Három hónapos kisbabát hoztak vissza az életbe a mentők

/Képünk illusztráció/


Az Országos Mentőszolgálat számolt be Facebook-oldalán az esetről, ami péntek este történt Budapesten. 

"❗️HÁROM HÓNAPOS CSECSEMŐ ÉLETÉT ADTÁK VISSZA A MENTŐK❗️

Minden szülő legrosszabb rémálmát élte át egy budapesti házaspár, mikor 3 hónapos gyermekük szobájában megszólalt a légzésfigyelő készülék péntek este. A rémült szülők rögtön a kisbabához siettek és mentőt hívtak. A telefonos instrukciók alapján megvizsgálták a csecsemőt, aki valóban nem lélegzett. Rutinos mentésirányító bajtársunk azonnal több egységet riasztott, köztük gyermekrohamkocsit is, miközben az újraélesztésre instruálta a szülőket, akik egymást váltva küzdöttek gyermekük életéért. Perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytatták az életmentést, amit az aggódó szülők és a nagytestvérek reménykedve figyeltek. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a csecsemőt édesanyja kíséretében, stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!🚑❤️🇭🇺#mentők #veddészreamentőt"
 


Hogy kell újraéleszteni a csecsemőt?

Sok szülőben fel sem merül, hogy komoly baj is történhet kisbabájával, így nem készülnek fel előre a vészhelyzetre. Pedig ha újraélesztést kell végeznünk, már nincs idő utánaolvasni és gyakorolni... azonnal cselekedni kell, csak így menthetjük meg a baba életét. Érdemes megnézni a következő videót arról, hogyan kell pontosan újraéleszteni egy csecsemőt: Így kell újraéleszteni egy csecsemőt (videó)
 


Ingyenes oktatás a Magyar Gyermekmentő Alapítványnál
 

Videóról azonban nem lehet olyan szinten elsajátítani az újraélesztés lépéseit, mint "élőben" - például egy próbababán begyakorolva. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány rendszeresen tart gyakorlati oktatást, amire minden szülőnek érdemes lenne elmennie.

A 3,5-4 órás képzés elméleti részében átbeszélnek minden olyan vészhelyzetet, ami gyakran előfordulhat gyermekek esetében (lázgörcs, fulladás, félrenyelés, mérgezés, allergia, ütőeres vérzés, magasból esés, égés, bölcsőhalál…), illetve ezek megelőzéséről és kezelési lehetőségeiről adnak útmutatást. A gyakorlati részben fantom babákon segítenek elsajátítani az újraélesztés lépéseit és az egyes műfogásokat.

Havonta 400 ember számára biztosítják az ingyenes képzést, mára már szinte minden hétvégére jut egy tanfolyam. A szülők tolonganak a szabad helyekért.

Olvasd el ezt is: A mentők jobbkeze: így ment életeket a Magyar Gyermekmentő Alapítvány - munkájukat most te is segítheted

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja