SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Három hónapos kisbabát hoztak vissza az életbe a mentők

Németh Noémi [cikkei] - 2022-10-24
A budapesti házaspárral megtörtént az, ami minden szülő rémálma: kisbabájuk szobájában megszólalt a légzésfigyelő.
Három hónapos kisbabát hoztak vissza az életbe a mentők

/Képünk illusztráció/


Az Országos Mentőszolgálat számolt be Facebook-oldalán az esetről, ami péntek este történt Budapesten. 

"❗️HÁROM HÓNAPOS CSECSEMŐ ÉLETÉT ADTÁK VISSZA A MENTŐK❗️

Minden szülő legrosszabb rémálmát élte át egy budapesti házaspár, mikor 3 hónapos gyermekük szobájában megszólalt a légzésfigyelő készülék péntek este. A rémült szülők rögtön a kisbabához siettek és mentőt hívtak. A telefonos instrukciók alapján megvizsgálták a csecsemőt, aki valóban nem lélegzett. Rutinos mentésirányító bajtársunk azonnal több egységet riasztott, köztük gyermekrohamkocsit is, miközben az újraélesztésre instruálta a szülőket, akik egymást váltva küzdöttek gyermekük életéért. Perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytatták az életmentést, amit az aggódó szülők és a nagytestvérek reménykedve figyeltek. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a csecsemőt édesanyja kíséretében, stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!🚑❤️🇭🇺#mentők #veddészreamentőt"
 


Hogy kell újraéleszteni a csecsemőt?

Sok szülőben fel sem merül, hogy komoly baj is történhet kisbabájával, így nem készülnek fel előre a vészhelyzetre. Pedig ha újraélesztést kell végeznünk, már nincs idő utánaolvasni és gyakorolni... azonnal cselekedni kell, csak így menthetjük meg a baba életét. Érdemes megnézni a következő videót arról, hogyan kell pontosan újraéleszteni egy csecsemőt: Így kell újraéleszteni egy csecsemőt (videó)
 


Ingyenes oktatás a Magyar Gyermekmentő Alapítványnál
 

Videóról azonban nem lehet olyan szinten elsajátítani az újraélesztés lépéseit, mint "élőben" - például egy próbababán begyakorolva. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány rendszeresen tart gyakorlati oktatást, amire minden szülőnek érdemes lenne elmennie.

A 3,5-4 órás képzés elméleti részében átbeszélnek minden olyan vészhelyzetet, ami gyakran előfordulhat gyermekek esetében (lázgörcs, fulladás, félrenyelés, mérgezés, allergia, ütőeres vérzés, magasból esés, égés, bölcsőhalál…), illetve ezek megelőzéséről és kezelési lehetőségeiről adnak útmutatást. A gyakorlati részben fantom babákon segítenek elsajátítani az újraélesztés lépéseit és az egyes műfogásokat.

Havonta 400 ember számára biztosítják az ingyenes képzést, mára már szinte minden hétvégére jut egy tanfolyam. A szülők tolonganak a szabad helyekért.

Olvasd el ezt is: A mentők jobbkeze: így ment életeket a Magyar Gyermekmentő Alapítvány - munkájukat most te is segítheted

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja