SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így előzhető meg a tavaszi kóbor kutya, és cica bumm

Családinet [cikkei] - 2023-03-20
A tavasz a házi kedvencek ivarzásának ideje. Odafigyeléssel, felelős állattartással megelőzhető a nem várt kutya - cica szaporulat, a sok kóborrá váló állat. Magyarország a házi kedvencek szaporításban sajnos még mindig élen jár, ezzel megoldhatatlan feladat folyamot adva a civil állatvédőknek.
Így előzhető meg a tavaszi kóbor kutya, és cica bumm

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője elmondta, hogy Magyarországon sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős gazda van, ez is oka, hogy a kóborrá váló állatok száma nem csökken. A felelőtlen állapotoknak, a gazdátlan kutya, cica egyedszámának csökkentésére ivartalanítással van esély. Az állatvédő kiemelte, hogy "annak a kóbor állatnak a legjobb, amelyik meg sem születik" - mindez felelős gazdikkal, megelőzéssel alakítható ki.

Tippek a felelős állattartáshoz ivarzási időszakra:

  • figyeljünk állatainkra, hiszen az állat önálló életre képtelen, a gazda feladata a háziállat megóvása,
  • az állatok szaporodási időszakában fokozottan vigyázzunk, hogy az állatunk ne szökjön el,
  • kerítésen - kapun keresztül is megtörténhet az állatok párzása, így az udvari zártság nem biztonságos,
  • házi kedvencünket tüzelés idején / ivarzás alatt ne engedjük ellentétes nemű társaihoz,
  • állatunkat lazább tartás esetén lássuk el fogamzásgátló szerekkel,
  • végleges biztonságot állatuk ivartalanításával érhetünk el.

kutyakölykök

Van sok ingyen kutya, és ingyen macska

Magyarországon bárki bármikor hozzá tud jutni a túlszaporítások következtében házi kedvenchez. Kutya, cica, és más állat ingyenesen elérhető, ami aggasztó. Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője kiemelte, hogy házi kedvencet az állat egész életére választ a felelős tartó. Sajnos sok helyen nincs meg a szükséges tartási hely, anyagi fedezet, és megfelelő mennyiségű szabadidő a tartáshoz, így sok esetben az állatot megunják, utcára teszik, szélnek eresztik. Hiába a sok szigorú állatvédelmi törvény, ez sok embert nem riaszt vissza az állatkínzástól - fogalmaz. Nincs annyi állatmenhely és állatvédő, akik minden bajnál megoldást, állatvédelmi segítséget tudnának nyújtani, ezért is fontos az állatvédelmi megelőzés, és a felelős házi kedvenc tartás.

Fotó: Orpheus Állatvédő Egyesület

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja