SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fogadj örökbe!

Családinet [cikkei] - 2009-04-30
Hálás és hűséges barátod lesz, akit megmentesz. De jól gondold meg:
"...egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél..."
(Antoine de Saint-Exupéry)
Fogadj örökbe!

"A kutyák nem a teljes életünk, de ők teszik teljessé az életünket"

Még a rács mögöttEmberek milliói gondolják ezt négylábú barátaikról. Sajnos vannak olyanok is, akik ha megunták, kidobják hajdani kedvencüket. Autóval elviszik messzi  a házuktól, hogy még véletlenül se találjon haza. Magyarországon elárvult ebek tízezrei kóborolnak éhezve, gyakran kegyetlenül megkínozva. Ha nem kerülnek családhoz, vagy menhelyre, a gyepmesterek elaltatják őket. Egy befogadott kutyánál nincs hálásabb lény a világon. Nagyon sok gyerek szeretné, ha neki is lehetne egy ilyen kedves játszótársa, aki mellett sok hasznos dolgot megtanulhat.   Azt például, hogy felelős valakiért. Egy nála kiszolgáltatottabb lényért, akit etetni kell, és sétáltatni, és gondozni is, hogy ne legyen lompos, loncsos és bozontos. Egy kutyás könyvet biztos nagy kedvvel olvas majd el. Sokat okul majd belőle. Az a rendszeresség pedig, amit játszva megtanul, hasznára lesz majd egész életében. Itt a tavasz. Egy szép, napos hétvégén olykor egy kutyamenhelyre is kirándulhatnak. S ha valamelyik kutyával megbarátkozik a csemetéjük, nagyobb ajándékokat nem is kaphatna a Gyermeknapra.

 

"Az életem célja olyan jó embernek lenni, mint amilyen jónak a kutyám gondol."

Hiszik, vagy sem, úgy is lehetnek gazdája egy kutyának, ha nem tudják befogadni őt az otthonukba. Mert például kicsi a lakás, ahol állatkínzás lenne tartani egy állatot. Vagy olyan az elfoglaltságuk, hogy nem tudnák naponta többször is sétálni vinni, hogy a szükségét végezze. Ilyenkor adódik a virtuális örökbefogadás lehetősége. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy kiválasztanak egy menhelyi kutyát, akit rendszeresen látogatnak, sétáltatnak, szeretgetnek. Hozzájárulnak az étkezési költségeihez, az egészséges tartásához. De vannak, akiknek erre sincs anyagi lehetőségük. Ám, ha pénztárcájuknál nagyobb a szívük, nekik is lehet örökbefogadott kutyusuk. Ők a munkájukkal segíthetnek. Takaríthatnak, javíthatják a ketreceket, csinosíthatják a környezetet, kezük munkája elkél a menhely bővítésében. Természetesen mindezt a helyi munkatársak irányításával, velük együtt tehetik. A munkába már a nagyobbacska gyerekeket is bevonhatják. Így azok játszva tanulhatják meg, mit jelent a gondoskodás, milyen sikerélmény lehet, ha a felnőttekkel dolgozva azonnal látják annak eredményét. És minden alkalommal megtapasztalhatják azt a ritka jó érzést, hogy örökbefogadott kutyájuk milyen kitörő örömmel várja érkezésüket...

(Bayer Ilona)

 www.pedigreeorokbefogadas.hu

Interjú Hegyi Barbarával a kutyákról

 

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja