SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Együtt az életért I.

Verzár Éva [cikkei] - 2009-02-17
A Családinet riportsorozata Katával, aki gyermekre vágyik...
Együtt az életért I.

Kedves Kata, szeretettel köszöntelek a Családinet olvasói körében. Amikor felkészültem, hogy feltegyem a hozzád intézett első kérdéseket, megnéztem a fórumunkat: A - babákért küzdünk - topikunk a leglátogatottabb, hihetetlen a 8030251 szám, amely azt jelenti, hogy ennyien nyitották meg és töltötték le az oldalt. Ezzel a számmal lapunkon messze ez a téma vezeti az olvasottságot. Ez az a nemes harc, amely a legjobban foglalkoztatja a nőket. S mert túl vagy egy sikertelen beültetésen, majdnem mindent tudsz már, hisz tele vagy szakirodalommal, járod a fórumokat, ezért merem megkérdezni: Miért? Mi történik napjainkban?

Kata: Nagyon távol állok attól, hogy mindent tudjak. Lehet, furcsán hangzik, de nem is szeretnék mindent tudni. Persze a legszükségesebb információk a rendelkezésemre állnak, és körülbelül tudom, hogy mi zajlik a testemben, de a többit az orvosokra, biológusokra hagyom. Ők a szakemberek, végezzék el, amit mi sajnos nem tudunk...
Mi történik napjainkban? Ahány gyermekre váró pár, annyi probléma. Felgyorsult a világ, tele van stresszel, az egészségtelen életmód hatásait saját bőrén tapasztalja az is, aki nem küzd ezzel a problémával. A szervi elváltozások ellen sajnos nem sokat tehetünk.

CsaládiNet: Miben látod az okát, hogy fórumokon keresnek segítséget, felvilágosítást a fiatal asszonyok?

Kata: A személyes, hétköznapi közegben általában nem találkozunk hasonló gonddal küzdőkkel. A világhálón igen. Ez az a hely, ahol az információkat, a tapasztalatokat átadhatjuk egymásnak ingyen és fájdalommentesen.
Amikor kiderül, hogy számunkra más segítség nincsen, máris adott az első kérdés: melyik intézethez forduljunk. Mások tapasztalatai sokat segíthetnek a választásban. Aztán csak halmozódnak a kérdőjelek: egy-egy vizsgálat mivel jár, hogyan zajlik, fájdalmas-e vagy nem, adott esetben melyik, mennyibe kerül. Mindezek olyan kérdések persze, melyekre az orvosok is megfelelnek, annyi a különbség csupán, hogy ők elvégzik, és nem átélik a vizsgálatokat. Megosztani a tapasztalatokat ebben a témában csak olyannal érdemes, aki átélte ugyanezt, hisz mit kezd ezzel az információval egy "külső tag"?

Csaladinet: Az első veled történő beszélgetés fonalát te vezesd, csak annyit kérdezek, hogy végülis, mi volt, ami miatt vállaltad ezt a riportsorozatot, hisz emlékszem, az első próbálkozás sikertelenségének fájdalmában azt mondtad, a következőt titokban tartod mindenki előtt...

ÍriszKata: Most is inkognitóban beszélgetünk... Nem mondom el senkinek, elmondom hát mindenkinek, hátha lesz olyan, aki éppen ebből merít erőt, energiát az első, vagy a következő beavatkozáshoz!



Csaladinet: Mi pedig végigszurkoljuk veled a következő heteket, hónapokat. Megköszönjük, hogy vállaltad e riportsorozatot. Tudatában vagyunk annak, hogy lesznek nehéz pillanataid, épp ezért remélem, hogy a feléd irányuló szeretet erőt ad, s bízunk abban is, hogy a végén, ha inkognitódat nem is árulod el, egy fényképpel megörvendeztetsz bennünket.
Addig is egy ajándék, fogadd szeretettel ezt a szépséget.
A kedvenced, bejártam érte a virtuális nagyvilágot, hogy a legszebbet hozzam el Neked: Írisz...

Együtt az életért II.
Együtt az életért III.
Együtt az életért IV.
Együtt az életért V.
Együtt az életért VI.
Együtt az életért VII.
Együtt az életért VIII.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
A szerkesztő ajánlja