SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 dolog, amit senki nem mond el a babagondozásról

Családinet [cikkei] - 2024-05-24
Mielőtt belecsöppentél volna, talán azt gondoltad, hogy a pelenkacsere, az etetés és az altatás egyszerűen csak a napi rutin részei lesznek. Nos, készülj fel, mert a valóságban ezek a tevékenységek sokkal több kalandot és meglepetést tartogatnak, mint azt valaha is elképzelted. Az alábbi listánkban összegyűjtöttünk néhány olyan dolgot, amit senki nem mond el neked a babagondozásról - de bízunk benne, hogy mindegyik pont egy újabb mosolyt csal majd az arcodra!
10 dolog, amit senki nem mond el a babagondozásról


10 dolog, amit senki nem mond el a babagondozásról
 

  1. Pelenkázás: Az igazi extrém sport
    Gondoltad volna, hogy a pelenkázás egy idő után a sebesség és precizitás igazi próbája lesz? Az első pár alkalommal még csak mosolyogsz, de amikor éjszaka, félálomban próbálsz cserélni, rájössz, hogy ez olimpiai sportnak is beillene.
  2. A „csend” definíciója új értelmet nyer
    Amikor a baba végre elalszik, rájössz, hogy a csend valójában nem a zaj hiánya, hanem egy olyan szent pillanat, amikor még a saját légzésed is túl hangosnak tűnik.
  3. A babakocsi a legjobb tárolóhely
    Soha nem gondoltad volna, hogy a babakocsi nem csak a babának van. Valójában az a legjobb hely, ahol a fél háztartást szállíthatod: pelusok, váltóruha, játékok, és még egy kis nasi is.
  4. A baba nyelve: amit csak szülők értenek

    Egy idő után rájössz, hogy a baba különböző sírásai valójában üzenetek. "Éhes vagyok", "Álmos vagyok", vagy éppen "Csak figyelmet kérek, mert miért ne?". És te, mint szülő, már tökéletesen fordítasz.
  5. A kávé lesz az új legjobb barátod
    Nem is gondoltad volna, hogy a kávé valaha is ilyen fontos szerepet játszik az életedben. De most, hogy itt a baba, a kávé az, ami életben tart téged (szó szerint).
  6. A babaillat: az univerzum legjobb illata
    Tudtad, hogy a babaillat a legjobb parfüm? Komolyan, miért nem készítenek ebből illatgyertyát? Minden fáradtságot elfeledtet, és egy pillanatra minden rendben van a világban.
  7. A baba ruhatára gyorsabban változik, mint a divat
    Egy héttel ezelőtt még tökéletesen passzolt az a cuki body, most meg már alig megy rá. A baba ruhatára gyorsabban változik, mint a legújabb divattrendek.
  8. A baba fotózása: professzionális szint
    Amikor először próbálkozol egy cuki fotóval, még csak a mobilod kameráját használod. Egy hónappal később már profi fotósnak érzed magad, aki bármilyen pózt és világítást képes beállítani egy tökéletes kép érdekében.
  9. A mosógép a másik legjobb barátod
    Nem is gondoltad volna, hogy a mosógép ennyire fontos része lesz az életednek. De a babák valamiért mágnesként vonzzák a foltokat és a koszt, így a mosógép a legjobb barátoddá válik. Persze, csak a kávé után.
  10. A baba első szava: a legnagyobb díj
    Amikor a baba először mondja ki az első szavát, rájössz, hogy minden fáradtság, álmatlan éjszaka és pelenkázási maraton megérte. Az a kis hang a világ legnagyobb ajándéka.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

A Szkizofrénia Világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet e komoly mentális betegséggel küzdők gondjaira, csökkentse a velük szembeni megbélyegzést, és elősegítse irányukba a társadalom megértését és támogatását.
Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

A szívelégtelenség több mint 64 millió embert érint világszerte1, és ahhoz képest, mennyire gyakori betegség, rengeteg hiedelem és félelem övezi. Hamis feltételezésekre hagyatkozni azonban rendkívül veszélyes lehet, amelyek mind a betegség megelőzését, mind pedig a páciensek gyógyulását, illetve partnerként történő együttműködését hátráltathatják. Az alábbiakban összegyűjtött néhány fontos tévhit megcáfolásával mindezt elkerülhetjük.
Meddig lehet várni a szürkehályog műtéttel?

Meddig lehet várni a szürkehályog műtéttel?

Az életkorral összefüggő látásproblémák közül a szürkehályog a leggyakoribbak közé tartozik, hiszen a legtöbbünknél nagy valószínűséggel kialakul az életünk során. Bár sokaknál évekbe telhet, amíg a szürkehályog jelentősen befolyásolja a látást, olyan eset is akad, mikor néhány hónap alatt jelentős látásromlást él meg a beteg. A kezelési kockázatok minimalizálása érdekében döntő fontosságú lehet, meddig várunk a műtéttel a tünetek észlelését követően.
A szerkesztő ajánlja