SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A kitartásról... 2. rész (Cikkíró pályázatra beküldött írás)

Szarvas Gabriella [cikkei] - 2011-05-06
Azok a fránya éjszakai felkelések, amiket sosem lehet megszokni.... de miért is kellene?
A kitartásról... 2. rész (Cikkíró pályázatra beküldött írás)

Egy gyönyörű tavaszi nap megszületett első gyermekünk, és ezzel egyidejűleg elkezdődött számunkra is egy új élet. Az első hónapok alatt sem szokik hozzá az anyuka, hogy fel kell kelni a babához, de szerencsére elérkezik az a pillanat, mikor a szépen fejlett baba, mikor már 5 kg felett a súlya, nem feltétlenül kell, hogy éjszaka is egyen még. Bújtuk a könyveket, illetve gyermekorvosunk is megerősített minket abban, hogy csodás babánknak már nem kellene éjszaka felkelnie, hiszen a gyermek már ’sűrű’ azaz túlságosan is jól gyarapszik.

Rendben, ezt most már hivatalosan is eldöntöttük, csak még az illetékessel kell ezt leegyeztetni. Még nem találkoztam olyan 3 és fél hónapos babával, akivel meg lehetne beszélni dolgokat. Ettől függetlenül valahogy csak el kell érni, hogy egész éjszaka aludjon, mert amikor a kisasszony felébred, azt csak megszokásból teszi, az orális ingerét akarja kielégíteni, amit ekkor nálunk a cumival tudott elérni. A cumit egyébként mi csak elalváshoz használjuk, a most 9 és fél hónapos babánk ruháján nem lóg csiptető cumival a végén, mert napközben egyáltalán nem igényli.


A cél megvan, módszert könyvben olvastam, így elindult a leszoktatási folyamat. Első éjszaka: gyermek felsír, odamegyek és cumi a szájba, vissza az ágyamba, csönd. 5 perc elteltével sírás, így ki az ágyból, cumi a szájba, vissza az ágyamba, csönd. 5 perc elteltével ismét sírás. Ekkor döntöttem úgy, hogy egyszerűbb, ha a gyerekágy mellett maradok, így az 5 perceket legalább végig bóbiskolhatom… Az 5 percekből 20-ak lettek, de így sem volt erőm visszamenni az ágyamhoz, csak hajnalban, mikor már világos lett. A második éjszaka már jobb volt, de így is a kiságy mellett töltöttem az éjszakát, hiszen értékes másodperceket nem veszíthetek azzal, hogy ki és bebújok az ágyba. A harmadik éjszaka után már nagyon kimerült voltam, de az elszántság megvolt, mondtam is a férjemnek, hogy én ezt végig fogom vinni. Persze a negyedik éjszakát bevállalta – tipikus, hogy ekkor már csak háromszor kelt fel a kiscsaj. Majd elérkezett az ötödik éjszaka, amikor már csak kétszer és pár éjszaka múltán már egyszer sem sírt fel a drágám. Az első olyan éjszaka után, melyet végigaludt, egymást kérdeztük férjemmel, hogy ki hányszor kelt fel a gyermekünkhöz, és mikor tudatosult bennünk, hogy végigaludta az éjszakát, iszonyat boldogság lett rajtunk úrrá, hiszen véghezvittük, amit szerettünk volna, de ehhez kellett egy ilyen tündéri baba, aki kb. egy hét után megértette, hogy neki nem is kell felkelnie.

Mindenkinek nyugodt és pihentető éjszakákat kívánok!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja