A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

9 különbség az első és a második terhességed között

Családinet - 2015-09-30
A többgyermekes anyukák pontosan tudják: az első terhesség élményéhez, az első lelkesedéshez semmi nem fogható. Bár a kistestvérek érkezése ugyanolyan örömmel tölti el az anyukát, azt a bizonyos 9 hónapot már egészen máshogy éli meg, mint az első alkalommal. Lássuk a fő különbségeket :)
9 különbség az első és a második terhességed között

1. Első terhesség: Falod a neten a terhességről szóló cikkeket, felvásárolod az összes kézikönyvet, pontosan tudod, mekkora épp a babád, mit tud csinálni, milyen zöldségekre és vitaminokra van szükségetek hétről hétre.
Második terhesség: “Hol is tarthatok éppen? Na, lássuk csak… első trimeszter..? Nem, mégse. Talán a harmadik… azt hiszem.”

2. Első terhesség: Kitartóan kerülöd a koffein, az alkohol és a sushi fogyasztását, pontos listát vezetsz arról, mi minden van még tiltólistán a terhesség alatt. 
Második terhesség: “Ne sima kávét csinálj, hanem duplát! És hozd fel légyszi a fürdőszobába. Beülök egy kád gőzölgő vízbe, és ott veszem be az aszpirint a fejfájásomra. Köszi!” 

3. Első terhesség: Megindult a szülés!!!
Második terhesség: Uram isten, máris megindult a szülés?! De hát olyan, mintha csak egy hete lennék terhes....

4. Első terhesség: Lefekvés előtt népzenét hallgatsz, és japán nyelvleckéket teszel be a lejátszóba, abban bízva, hogy csemetéd egy több nyelven beszélő zseni lesz, 150-es IQ-val. 
Második terhesség: Ha már van egy gyereked, a második pedig úton van, inkább megpróbálsz minden nap olyan hamar ágyba kerülni, amilyen hamar csak lehet. Az igényeidből pedig épp ezért lejjebb is engedsz egy kicsit… “A fenébe a népzenével! Semmi gond nincs azzal, ha a gyereknek átlagos lesz az intelligencia-szintje…” 

5. Első terhesség: Kb. a 20. héten kezded el érezni, hogy rúgdal a pici.
Második terhesség: Kb. a 12. héten kezded el érezni. Miért? Az izmaid már nem olyan erősek, mint az első alkalommal, így jobban érzed a rúgásokat. 

6. Első terhesség: 
Te: Képzeld, terhes vagyok! 
Barátaid, család: Úristen, ez a legcsodálatosabb hír, amit valaha mondtál! 
Második terhesség: 
Te: Képzeld, terhes vagyok! 
Barátaid, család: Ó. Tiszta sor. 

7. Első terhesség: Egy tonna feliratos, babás, poénos kismamaruhát vásárolsz, hogy minden létező módon tudathasd a világgal: terhes vagy és nagyon boldog.
Második terhesség: Egy kényelmes melegítőnadrág tökéletes lesz.

8. Első terhesség: Előre megtervezed a gyerekszoba minden apró kis részletét. Mire a harmadik trimeszterbe lépsz, a szoba már tökéletesen készen áll és várja kis gazdáját. A végeredmény annyira szép, hogy egy magazin címlapján is megjelenhetne. 
Második terhesség: Még a terhességed vége felé sem tudod egészen pontosan, hogy hova fogod tenni a babát. “Talán húzzunk ki egy nagy fiókot és tegyünk bele egy puha takarót, nem?...“

9. Első terhesség: Szorgosan kenegeted a bőrödet kakaóvajjal nap, mint nap, hogy elkerüld a terhességi csíkok kialakulását. 
Második terhesség: Villámgyorsan húzod le és föl a nadrágodat, hogy senki se lássa meg a csíkokat, amiket az első terhességed során szereztél. 

Te mit tennél még hozzá? Folytassuk a listát a cikk alatt, személyes tapasztalatok alapján! :)

 

Forrás: motherhumor.com 
Kép: Bgmfotografia / Pixabay

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja