A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Percek alatt, a 4-es számú főúton született meg egy kisbaba

Németh Noémi - 2017-09-21
A mentőben látta meg a napvilágot egy csöppség pár napja, történetét az Országos Mentőszolgálat osztotta meg Facebook-oldalán.
Percek alatt, a 4-es számú főúton született meg egy kisbaba

"4-es számú főúton született meg a baba!

Tegnap délután kismamához riasztották a mentőket egy Hajdú-Bihar megyei településre. A kismama terhessége utolsó napjaiban járt, fájások indultak be nála, ezért hívta a segélykérőt. A mentők kiérkezve gyors vizsgálat után elindultak a terhes nővel a kórházba azonban a fájások felgyorsultak és a szülés beindult. A 4-es számú főúton jártak, amikor meg kellett állni, hogy a szülést levezessék. Az újszülött percek alatt a világra jött bajtársaink segítségével. A szüléslevezetés komplikációmentesen zajlott, ellátás után folytatták útjukat a kórházba."


Forrás és kép: Országos Mentőszolgálat / Facebook

Viszonylag gyakran előfordul hasonló eset, nemrég egy nyírbátori kismama babáját segítették világra a mentősök, pár nappal később pedig a szentesi mentőtisztek vezették le a kocsiban megindult szülést. 
Tavaly egy koraszülött baba születésénél is sikeresen helytálltak a dolgozók, de olyan is előfordult a közelmúltban, hogy saját gyermeke születéséhez hívták ki a szolgálatban lévő mentőst.
Hogy az Országos Mentőszolgálat dolgozói hétköznapi hősök, bizonyítják az olyan esetek, mint amikor a mentőápoló etette meg a 6 hónapos kisbabát egy tömegbaleset után, sajnálatos azonban, hogy sokan visszaélnek a helyzettel és akadályozzák őket munkájukban: mint például a kismama, aki megindult szüléshez riasztotta a mentőt, majd elment bevásárolni.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja