A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója - Olvashop

- 2017-01-23
Sok könyvmoly nézelődik a különböző közösségi vagy képmegosztó oldalakon könyvkiegészítők után, mint például különleges könyvjelzők, könyvtámaszok, könyves ékszerek, de mivel külföldről sokszor macerás rendelni, így sokszor csak álom marad a kinézett darab, vagy ajándéknak szánt kiegészítő.
Mi ezen próbálunk segíteni a magyarországi könyvmolyoknak.
Családi vállalkozás bemutatkozója - Olvashop

A vállalkozás bemutatása

Mi a vállalkozás neve?

Olvashop

Mivel foglalkozik a vállalkozás?

Könyv barátoknak, olvasni szerető embereknek könyv kiegészítőket és könyvmolyoknak könyves ajándékokat ajánlunk. Mindent, ami a tökéletes olvasás élményhez kell. Könyvtámaszok, egyedi könyvjelzők, könyvkabátok, ex libris pecsétek, de még könyvmolyoknak való konyhai kiegészítők is megtalálhatók nálunk.

Mikor indult?

2016. őszén

Hogyan segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet, vásárlóidat?

Sok könyvmoly nézelődik a különböző közösségi vagy képmegosztó oldalakon könyvkiegészítők után, mint például különleges könyvjelzők, könyvtámaszok, könyves ékszerek, de mivel külföldről sokszor macerás rendelni, vagy egyáltalán nem is lehet, így sokszor csak álom marad a kinézett darab, vagy ajándéknak szánt kiegészítő. Mi ezen próbálunk segíteni a magyarországi könyvmolyoknak és azoknak, akik unják, hogy mindig csak könyvet adnak könyvmoly ismerősüknek, hogy végre kreatív és egyedi kiegészítőkkel gazdagodhassanak.


A vállalkozó szülő(k) bemutatása

Mivel foglalkoztál/foglalkoztatok a vállalkozás előtt?

A férjem, Dávid és én – Reni – alkotjuk a csapatot. Ő informatikai területről én marketing, majd felnőttoktatási területről érkeztem. De jelenleg a 2 kisfiúnkkal vagyok itthon, így vágtunk bele az Olvashopba.

Miért pont ebbe a vállalkozásba kezdtél?

Mindketten lelkes olvasók vagyunk. De én voltam a tényleges ötletgazda. Mivel én is könyvmoly vagyok, mindig is valami könyvvel kapcsolatos területtel szerettem volna foglalkozni.
 

Vállalkozás család mellett

Mit szólt a családod/szűkebb környezeted, amikor belevágtál a vállalkozásba? Támogatták-e az ötletet?

Szerencsére támogató környezet vesz körül minket. A családtagok az ötletelésben is mindig élen járnak. :)

Hány gyermeked van, és mennyi idősek?

2 kisfiúnk van, a nagyobbik 3 éves, a kicsi 1.

Hogyan tudod összehangolni a vállalkozással kapcsolatos teendőket, a családi feladatokkal?

Nap, mint nap tanuljuk, hogyan lehet az időmenedzsmentet tökéletesíteni. Néha nagyon nehéz, főleg a karácsonyi pörgés volt igazán nagy kihívás, amikor nem lehetett csak az alvásidőkre vagy az estékre leszűkíteni a vevőkiszolgálást. De mindenből tanulunk/tanultunk, idén karácsonykor már felvértezve állunk majd az új feladatok elé.

Szerinted jót tesz-e a családi életnek, ha együtt dolgoznak a szülők? Nincs ebből sok konfliktus?

Úgy érzem mi jó csapatot alkotunk, és szeretünk is együtt dolgozni. Dávid inkább a grafikai, dizájn és műszaki oldalt, míg én a kreatív, marketing, ügyfélkapcsolatokat viszem, így mindenki a számára megfelelő területen tud kiteljesedni.Ki segít abban, hogy a vállalkozásodra is legyen időd a család mellett?

A férjemen kívül édesanyám és anyósom is aktívan segítenek nekünk céljaink megvalósításában.

Szeretnéd a későbbiekben gyermekeidet is "bevonni" a vállalkozásba?

Ha érdekelni fogja őket, akkor mindenképp. A könyv és mese olvasás persze a mindennapi rutin része nálunk, remélem ez később is az életük szerves része lesz.

Mennyi időt foglalkozol a vállalkozással egy héten?

Változó mennyi időt tudok ráfordítani, sokszor függ attól is a gyerekek éppen mennyire toleráns hangulatukban vannak. :) De napi 3-4 órát mindig foglalkozunk a feladatokkal, ötletekkel.


A vállalkozás sikeressége

Szerinted mik a legfontosabb tényezők egy vállalkozás sikerességéhez?

Mindenképpen, hogy hozzánk közelálló témával foglalkozzunk, amit szívesen építgetünk és nem csak nyűg beletenni az energiánkat. Ezt a vásárlók is megérzik, és így látszik mennyire hiteles az adott vállalkozás.

Mi a te, saját vállalkozásod sikerének a kulcsa?

Mivel én is könyvmoly vagyok, így azokra a szükségletekre tudok rátapintani, amit csak egy "bennfentes" ismerhet. :)Milyen szakmai segítséget veszel igénybe?

Sok online marketing, vállalkozói oldalt, fórumot olvasok. Az idei év egyik célkitűzése számunkra, hogy azokat a területeket fejlesszük, ahol a tudásunk hiányos (hirdetések stb.), így mindenképpen szeretnénk majd valamilyen tréningen részt venni.


Összegzés

Mai eszeddel újra belevágnál-e?

Eddigi tapasztalataink szerint igen. Nagyon jó érzes, főleg a babázás mellett kiélni a kreatív energiáimat, de Dávidnak is kicsit kiszakadni a mókuskerékből, és a saját családi vállalkozásunkat építgetni nap, mint nap.

 
Elérhetőség:

1171 Budapest, Edző utca 25.
www.olvashop.hu
e-mail: info@olvashop.hu
Tel.: +3630-746-7637
Facebook: https://www.facebook.com/olvashop.hu/
 

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja