SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója - Blyxa.hu, a Magántanár-kereső

Szenyán Endre [cikkei] - 2016-10-04
A Blyxa.hu egy olyan - mindenki részére ingyenes - térképes magántanár kereső oldal, ami a komplex kereső funkció mellett a tanárokról írt értékelésekkel és véleményekkel, valamint hasznos blogbejegyzésekkel is segíti az oldalra látogatókat, hogy mindenki megtalálja "a legjobbat a legközelebb".
Családi vállalkozás bemutatkozója - Blyxa.hu, a Magántanár-kereső

A vállalkozás bemutatása


Mi a vállalkozás neve?

Blyxa.hu – Magántanár-kereső

Mivel foglalkozik a vállalkozás?

A Blyxa.hu egy olyan – mindenki részére ingyenes - térképes magántanár kereső oldal, ami a komplex kereső funkció mellett a tanárokról írt értékelésekkel és véleményekkel, valamint hasznos blogbejegyzésekkel is segíti az oldalra látogatókat, hogy mindenki megtalálja

 „a legjobbat a legközelebb”.

Mikor indult?

A honlap mintegy fél éves felmérési, tervezési és felkészülési időszakot követően 2016 márciusában indult el.

Hogyan segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet, vásárlóidat? Mi a vállalkozásod célja, mit szeretnél elérni vele?

A Blyxa.hu-t azzal a szándékkal hoztuk létre, hogy megoldást kínáljon a tanárkeresés során fellépő problémákra, hiányosságokra.  Időről időre azzal szembesültünk, hogy szinte lehetetlen feladat az elvárásoknak megfelelő magántanárt találni, egész egyszerűen azért, mert nem áll rendelkezésre a szükséges információ a jó választáshoz.

Ez ma, mikor a világ másik feléről is valós időben kaphatunk híreket, mikor bárki pár kattintással létrehozhat egy weboldalt, mikor néhány lépésben el tudunk jutni bárkihez a Facebook hálózatán, elég furcsán hangzik, mégis igaz.  

A célunk tehát az, hogy az oldal segítségével mindenki meg tudja találni az életviteléneknek, lakhelyének, tanulási céljainak megfelelő tanárt.

Ehhez igazodva a honlap fő elemei:

  • RÉSZLETES TÉRKÉPES KERESŐ, hogy ne az utazással menjen el az idő: mindenki megtalálja az otthonához, munkahelyéhez vagy épp az iskolához legközelebb eső tanárt;
  • VALÓS ÉRTÉKELÉSEK ÉS VÉLEMÉNYEK, hiszen a leghitelesebb ajánlás az, amit egy diák mond tanáráról;
  • BLOG, ahol minőségi hazai és nemzetközi anyagokat dolgozunk fel, és kínálunk a sablonostól eltérő, hasznos és gyakorlatias módszereket.

A cikk írásakor már közel 200 magántanár közül választhatnak honlapunk látogatói és hamarosan nyelviskolák és nyelvstúdiók számára is megjelenési lehetőséget fogunk biztosítani. Távlati terveinkben pedig még több képző intézménytípus bevonása szerepel.


Pontosan látható, hogy hol vannak a beállított feltételeknek megfelelő tanárok
 

A vállalkozó szülő(k) bemutatása

Mivel foglalkoztatok a vállalkozás előtt?

  • A férj - Endre – általános iskolában tanított évekig, jelenleg projektmenedzserként dolgozik főállásban.
  • A feleség -  Zsófi – Magyar tanári és művelődésszervező diplomával rendelkezik, többek között dolgozott iskolában programszervezőként, majd egy művelődési ház tagintézményének vezetőjeként ment gyesre,  jelenleg két gyermekkel van otthon.

Hogyan teremtetted elő az induláshoz szükséges tőkét?

Az induláshoz komolyabb tőkére szerencsére nem volt szükségünk, az nem is lett volna, időnkből és energiánkból azonban rengeteget tettünk és teszünk is bele.
 

Vállalkozás család mellett

Mit szólt a családod/szűkebb környezeted, amikor belevágtál a vállalkozásba? Támogattak-e?

A kezdeti bizonytalanságot a család és a barátok támogatása hamar eloszlatta, mindenki számára jó ötletnek tűnt a honlap létrehozása.

Hány gyermeked van, és mennyi idősek?

2 gyermek, az egyik lány 29 hónapos a másik 3 hónapos.

Hogyan tudod összehangolni a vállalkozással kapcsolatos teendőket, a családi feladatokkal?

Nem könnyű összehangolni, főként, hogy az egyik gyermek még csecsemő és a másik gyermek is folyamatos figyelmet igényel.  Mivel Endre főállásban dolgozik, így ő a munkába járás – az utazás alatt, illetve a gyerekek elalvása után, vagy hétvégén tud alapvetően a teendőkkel foglalkozni. Továbbá, ha a nagyszülők tudnak vigyázni a nagyobb gyermekre, akkor is felszabadul egy-két óra, amit a vállalkozásra lehet fordítani.

Ki segít abban, hogy a vállalkozásodra is legyen időd a család mellett?

Leginkább a nagyszülők tudnak azzal, hogy vigyáznak a lányokra. Szerencsések vagyunk, hiszen mindkét részről sok támogatást és segítséget kapunk.

Mennyi időt foglalkozol a vállalkozással egy héten?

Ezt pontosan nem lehet megmondani, Endre átlagban napi 2-3 órát foglalkozik a vállalkozással kapcsolatos teendőkkel, Zsófi pedig próbál minden nap 1 órát szakítani rá. Persze nem könnyű megtalálni az erre fordítható perceket.


Sok hasznos és érdekes, gyakorlati anyaggal segítjük olvasóinkat
 

A vállalkozás sikeressége

Szerinted mik a legfontosabb tényezők egy vállalkozás sikerességéhez?

Meglévő igényekre nyújtson magas szintű, minőségi megoldást.

Miben jobb a te vállalkozásod, mint a konkurenciáé?

  • A RÉSZLETES TÉRKÉPES KERESŐ előtérbe helyezése egyedi. Ez a funkció az első lépés a megfelelő tanár megtalálásához, hiszen ennek segítségével azonnal fel tudja mérni a felhasználó, hogy kik vállalnak órákat azokon a helyszíneken, amiket kényelmesen meg tud közelíteni.
  • Mi nagy hangsúlyt helyezünk arra is, hogy VALÓS ÉRTÉKELÉSEK, VÉLEMÉNYEK legyenek a tanárokról. Minden látogatót megkérünk, hogy írjon értékelést, és a tanárokat is arra bíztatjuk, hogy kérjenek volt diákjaiktól referenciákat.
  • Magyarországon ez még újszerű megközelítés, de kétségtelenül ez a jövő. A Blyxa.hu ennek segítségével kívánja elérni a mottóját, hogy mindenki megtalálja „a legjobbat a legközelebb”.
  • Blog részlegünkben folyamatosan teszünk közzé olyan hasznos és érdekes anyagokat, amelyekben egyaránt megtalálhatóak tanulási tippek, tanulási stratégiák, bevált motivációs anyagok és gyakorlati tevékenységek bemutatói is. Ezek az anyagok minden esetben elismert hazai és nemzetközi irodalomból származnak biztosítva ezzel, hogy valóban minőségi, tanulást segítő blog álljon rendelkezésre.

Milyen szakmai segítségeket veszel igénybe?

Mindent az alapoktól kellett megtanulni, ami nagyon sok utánaolvasást és videózást igényelt. Magyar és külföldi oldalakat néztünk át inspirációnak, tanultunk honlapépítésről, keresőoptimalizálásról, jogi dolgokról és marketingről is. Egy barátunk segítsége különösen hasznos volt, hiszen ő már járatos volt az ilyen témákban és rengeteget segített.


Tanulói értékelések és vélemények a profiloknál

Elérhetőség:

Honlap: Blyxa.hu
Facebook: https://www.facebook.com/magantanarok.terkepen/

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja