SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Diákjai buktatták le a tanárt, aki tanulóira nyomult és meztelen képeket küldött a neten - de ők is büntetést kaptak

Németh Noémi [cikkei] - 2022-01-25
A Szinyei Merse Pál Gimnáziumból novemberben küldték el a szaktanárt, akit előtte már többször is figyelmeztetni kellett pedagógushoz méltatlan viselkedése miatt.
Diákjai buktatták le a tanárt, aki tanulóira nyomult és meztelen képeket küldött a neten - de ők is büntetést kaptak

Az Átlátszó hosszan mutatja be a tanár történetét, aki pedagógushoz méltatlanul viselkedett diákjaival. A tanulók létrehoztak egy kamuprofilt, hogy csapdába csalják - ez sikerült is nekik, ám végül ők is büntetést kaptak az iskolától a tanár emberi méltóságának megsértése miatt.

Kényelmetlenül érezték magukat a lányok a jelenlétében

Több diáklány is panaszkodott arra, hogy nagyon kellemetlenül érzik magukat az említett tanár óráin, ugyanis feltűnően bámulta a testüket. Egy érintett elmondása szerint köztudott volt az iskolában, hogy a tanár "furcsán viselkedik" a diáklányokkal.
 

Korábban több szóbeli figyelmeztetést is kapott

A férfi már többször is figyelmeztetést kapott az iskola vezetésétől. Egyszer azért, mert hazakísért egy diáklányt. A második esetben egy olyan fórumon, ahol a diákokkal kommunikáltak, felnőtt tartalmakat kedvelt úgy, hogy azt a tanulók is látták.
 

A diákok a saját kezükbe vették az ügyet

Létrehoztak egy kamuprofilt az Instagramon, egy fiktív, 16 éves lány nevében - a kitalált lány a tanár által tanított tizedik osztályból egy tanuló rokonának adta ki magát. A diákok így álnéven kezdtek el chatelni a tanárral, akinek később "bevallották", hogy a lány, akivel üzeneteket vált, nem is 16 éves, csak 14. A férfi ezután félmeztelen képeket küldött a kitalált lánynak - ezek a képek azonnal körbejártak az iskolában a diákok között. Az igazgató csak ezután értesült az esetről, miután egy diák szólt neki a képekről.
 

Fegyelmi indult a diákok ellen

A tanárt elküldték az iskolából, sőt, feljelentést is tettek ellene, de az intézményvezető a rendkívüli szülői értekezlet előtt egy levélben arra is felhívta a szülők figyelmét, hogy beszélgessenek el a gyerekekkel a történtekről és a saját felelősségükről: mint írta, név nélkül, álprofillal felvenni valakivel a kapcsolatot nem elfogadható.

A szülőin azt kérték, hogy két héten belül jelentkezzenek azok, akik részt vettek az ügyben. 7 lány azonnal jelentkezett, és elmondták, hogy kellemetlenül érezték magukat a tanár óráin: csak pulcsiban, kabátban mertek előtte mutatkozni, és ha lehajoltak valamiért, így is a mellüket és a feneküket bámulta.

Az egyik szülő szerint azonban még a szülőin sem tudtak egységesen fellépni, mert akadtak olyan szülők, akik úgy vélték, természetes egy egészséges férfitől, hogy ezt csinálja. Később többen közösen megfogalmaztak egy szülői kérelmet, melyben azt kérték, mentesítsék a diákokat a büntetés alól. A kérelmet összesen 8 szülő írta alá. Az iskola és a szülők levelezéséről több kép is megjelent az Átlátszó oldalán.

A vezetőség végül fegyelmi eljárást indított két diák ellen, mert "a gyerekek becsapták és behálózták a tanárt, majd visszaéltek a fotójával". A két tanuló szülei nem várták meg a tárgyalást, inkább másik intézménybe iratták be gyermekeiket.
 

A tanár ügyében nem indult nyomozás

Az Átlátszó megkeresésére a rendőrség arról tájékoztatott, hogy a bejelentett információk nem tartalmaztak szabálysértésre, hivatalból üldözendő bűncselekményre utaló adatot, ezért a kerületi rendőrkapitányság nem rendelt el nyomozást.

Megkeresték az érintett tanárt is, ám ő nem akart nyilatkozni. Az iskola igazgatója megerősítette a lap értesüléseit.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja