SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója - Minnie-me's

- 2016-08-11
Szilágyi Melinda vagyok, a Minnie-me´s megálmodója. Az Édesanyámmal dolgozom együtt, lassan három hónapja indítottuk a vállalkozásainkat, melyek összefonódnak. Én egy webshopot indítottam, Anyukám pedig egy kis ruhajavító műhelyt.
Családi vállalkozás bemutatkozója - Minnie-me's

Idén leszek 30 éves, Anyu pedig 47, tehát a szüleim nem tervezték az érkezésemet. :) Valószínűleg így alakult ki, hogy a legjobb barátok vagyunk. Nagyon különleges a kapcsolatunk, ez adta az ötletet az anya-lánya ruhák készítéséhez. Még nagyon az elején vagyunk, tanuljuk a vállalkozói élet csínját-bínját, de egymásra mindig számíthatunk. Motiváljuk egymást és haladunk előre! Rengeteg kreatív ötletünk vár megvalósításra!

A tanulmányaimat ruhaipari középiskolában folytattam, ott érettségiztem és maradtam még egy évet technikumi képzésen. Tanultam modellezést, szabást, varrást. A főiskolai tanulmányaimat kommunikáció és marketing szakon folytattam tovább. Az elmúlt hét évben leginkább üzleti területeken dolgoztam, így jó időre távol kerültem a ruhaipartól.

Édesanyám gyermekkorunkban varrónőként dolgozott otthon. A kishúgommal gyakran aludtunk el a varrógépek otthonos zúgására. Majd később anyu is más területen kezdett el dolgozni, de a varrógépeit megtartotta, mert túl sok emlék fűzte őket hozzájuk. Szeretett varrni, alkotni.

Körülbelül egy éve találtam ki, hogy anya-lánya ruhákat szeretnék készíteni. Úgy éreztem, hogy nem bírok tovább a munkahelyemen dolgozni, felőröl. Valami szépet, kreatívat szeretnék csinálni, olyasmit adni az embereknek, amivel örömet okozhatok. Így jutottam vissza a ruhákhoz, kiegészítve az egyik legcsodásabb dologgal a világon, az anya-gyermek kapcsolattal. Ugyanis a ruháink ezt szimbolizálják. Büszkeséget és összetartozást, a divat vonatkozásában.

Megterveztem, hogyan építeném fel a vállalkozást, pályázatokon indultam, hogy meglegyen hozzá a kezdeti tőkém és meg is nyertem őket, amire nagyon büszke vagyok. Anyukám pedig nyitott egy kis varrodát, a régi varrógépeivel. Így fonódott össze a kettőnk vállalkozása.

Persze nem minden rózsaszín egy anya-lánya vállalkozásban. Sok konfliktushelyzet alakul ki, olyan konfliktusok, amelyek alapjában teljesen eltérőek a „megszokottaktól”. Ezek kezelése nagy kihívást jelent, mert egy vállalkozás csak akkor működik sikeresen, ha megfelelő benne a kommunikáció. Meg kellett tanulnunk – és persze folyamatosan tanuljuk, hogy amikor dolgozunk, akkor üzleti partnerként kezeljük egymást. Anyu nem kezelhet engem gyerekként, én pedig nem gondolhatok magamra gyerekként. Nem egyszerű feladat, de felettébb izgalmas és úgy érzem, hogy egy új szintre emeli a kapcsolatunkat.

Gyakran nehéznek érzem a vállalkozói létet, az első hónapok igen embert próbálóak. Sok időbe telik, amíg megismernek és megszeretnek egy márkát az emberek.  Gyakran kérdezik tőlem, hogy nem bántam meg, hogy otthagytam a jól fizető állásomat? A válaszom egyértelműen NEM! Még a nehézségek ellenére sem. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam ez alatt a bő két hónap alatt, ami mindig visszaadja a lelkesedésemet. Szerencsére a vőlegényem is mindenben támogat és nagyon büszke rám.

Azt üzenem mindenkinek, akinek van egy jó ötlete és úgy érzi, sikeresebbnek érezheti magát és boldogabb lehet az élete, járjon utána, derítse fel a lehetőségeit és lépjen! Kemény lesz, nem biztos hogy sikerül, de ha esélyünk van a boldogságra, ragadjuk meg, még akkor is, ha az a komfortzónánkon kívül található!

Honlap: www.minniemes.com

Facebook oldal: www.facebook.com/minniemesstyle/

Email: minniemesweb@gmail.com

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja