SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója - HerbArting Kft.

- 2016-08-11
A baba bőre tökéletes. Óvd meg természetes anyagokkal! 100% természetesség 0% mesterséges alapanyag. Csak a legjobbat szeretnéd a babád érzékeny bőrének? A HerbArting minden terméke ökológiai gazdálkodásból származó növényekből kézzel készül.
Családi vállalkozás bemutatkozója - HerbArting Kft.

Magas gyógynövény-tartalom - Termékeinkben a gyógynövények nem csak névleg vannak jelen, hanem ténylegesen ezek alkotják az alapjukat!
Szaktudás - Megvan a megfelelő szaktudásunk ahhoz, hogy a gyógynövények legjavát tudjuk készítményeinkben hasznosítani
A babáknak készült - Egyik babatermékünk se tartalmaz illóolajat, mesterséges illatanyagot vagy színezőanyagot, így nem fogja babád érzékeny szervezetét irritálni Biztonságos - Termékeink a hatályos EU jogszabályok szerint készülnek, az alapanyagok és a csomagolás kiválasztásától elkezdve a teljes gyártási folyamaton keresztül
100% natúr - Minden termékünk mentes a parabénektől, kőolajszármazékoktól és minden, a természetes kozmetikumokban tiltott anyagoktól.
 

A vállalkozás bemutatása 

Mi a vállalkozás neve? 

HerbArting

Mivel foglalkozik a vállalkozás? 

Bio babakozmetikumokat gyártunk, sőt hamarosan bővülünk és már a kutyáknak is segítünk.

Mikor indult?

2016 április

Hogyan segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet, vásárlóidat?

Minőségi, tényleg gyógynövényekből, szaktudással készülő termékeinkkel szeretnénk egészségebbé tenni a babák bőrét és megóvni őket a káros anyagoktól. A termékek gyártása mellett tanfolyamokat is tartunk a gyógynövényekkel történő babaápolásról, amivel igyekszünk segíteni a szülőknek, hogy ők maguk is meg tudjanak csinálni babaápoló szereket.

Mi a vállalkozásod célja, mit szeretnél elérni vele?

Célunk az, amit csinálunk :) Ezen felül szeretnénk majd létrehozni egy olyan kis üzemet és kertet, ahol mi magunk termelnénk meg a termékeinkhez szükséges bio gyógynövényeket és személyes oktatást is végeznénk.

Mennyi idő kellett, hogy beinduljon a vállalkozásod/vállalkozásotok?

Még folyamatban van :)


A vállalkozó szülő(k) bemutatása

Szabó-Vida Zsófiának hívnak és kertészmérnökként régóta fontosnak tartom kihasználni mindazt a jót, amit a növények tudnak adni nekünk. 2005-ben végeztem a Kertészeti Egyetemen, gyógynövény-szakon. 2010-ben találtam meg a krémkészítés világát és lettem okleveles szappan- és kencekészítő mester.

Mivel foglalkoztál/foglalkoztatok a vállalkozás előtt?

Egy amerikai cégnél dolgoztam üzleti területen, és szerencsére az ott szerzett tudásomat tudom is hasznosítani a munkám során.

Miért pont ebbe a vállalkozásba kezdtél?

Kislányunk születése után szembesültünk a férjemmel azzal, hogy sajnos méreganyagok vesznek minket körül, amik ellen a kisbabák teljesen védtelenek. Különösen a bőrüket fontos óvni, hiszen az az ember legnagyobb méretű szerve, ami védi a szervezetünket a külső behatásoktól. Nem is jó belegondolni, mi történik, ha az ő bőrüket legyengítjük és hagyjuk felszívódni a káros anyagokat rajta. Már gyerekkoromban kísérleteztem fenyőtobozból krém és rózsaszirmokból olaj kinyerésével, később pedig gyógynövényalapú kivonatokat, gyógykészítményeket készítettem a családnak.

Mennyi ideig készültél rá, mi kellett, hogy belevágj?

Másfél évig tartott mire elindult a vállalkozásom a tényleges elhatározás megszületése után, ekkor ment a kislányom bölcsibe.

Hogyan teremtetted elő az induláshoz szükséges tőkét?

A családom támogatásával.


Vállalkozás család mellett

Mit szólt a családod/szűkebb környezeted, amikor belevágtál a vállalkozásba? Támogattak-e?

Minden családtagom nagyon támogatott és támogat a mai napig - Köszönöm anyukámnak, apukámnak, a férjemnek és mindenki másnak, ahogy szokták mondani :)
Hány gyermeked van, és mennyi idősek? Hány évesek voltak akkor, amikor belevágtál a vállalkozásba? Egy gyermekem van és ő 21 hónapos és másfél éves volt, amikor a vállalkozásom indult.

Hogyan tudod összehangolni a vállalkozással kapcsolatos teendőket, a családi feladatokkal?

Nehezen :) De úgy, hogy flexibilis a munkám, tehát éjjel-nappal bármikor tudok dolgozni, sokkal egyszerűbb összehozni a dolgot valamilyen szinten.

Szerinted mik egy családi vállalkozás legnagyobb előnyei?

Sokkal több törődést tudnak a termékekbe rakni és tényleges, nem csak általánosan hangoztatott célokért dolgoznak

Ki segít abban, hogy a vállalkozásodra is legyen időd a család mellett?

A családom! Mind a férjem, mind a szüleim, mind a férjem szülei rengeteget segítenek ebben. Ahogy már mondtam, de úgysem lehet elégszer - Köszönöm nekik! 
Szeretnéd a későbbiekben gyermekeidet is "bevonni" a vállalkozásba? Ezen még nem gondolkoztam, mivel a kislányunk még pici, de, ha érdekli a dolog, akkor elképzelhető, de a lényeg az, hogy Ő is megtalálja majd azt a területet, ami érdekli és boldoggá teszi.
Mennyi időt foglalkozol a vállalkozással egy héten? Heti 3 napot dolgozom, mert ekkor van a kislányom bölcsiben. A fennmaradó napokon reggelente és éjjel dolgozom, amikor ő alszik.


A vállalkozás sikeressége

Szerinted mik a legfontosabb tényezők egy vállalkozás sikerességéhez?

A munka! Nagyon sok energiát kell beletenni, de megtérül.

Mi a te, saját vállalkozásod sikerének a kulcsa?

A munka! Nagyon sok energiát kell beletenni, de megtérül :)

Szerinted mik a vállalkozás legnagyobb buktatói?

A munka! Nagyon sok energiát kell beletenni, de megtérül :)

Miben jobb a te vállalkozásod, mint a konkurenciáé?

Szaktudással tényleg minőségi termékeket állítunk elő, amik valóban gyógynövényekből készülnek és nem csak a nevükben természetesek és biok.

Melyik volt a leghasznosabb tanács, ami segített előrevinni a vállalkozásodat?

Vágj bele! :)

Kihez fordultál segítségért, ha elakadtál? Mi az, amihez mindenképpen szakértő segítségre van szükség?

A családomhoz :) Ezenkívül nagyon sokat köszönhetek a barátnőmnek és a grafikusomnak, akik remek ötleteikkel segítik az utamat folyamatosan. De rengeteg nagyon támogató, pozitív, őszintén kedves emberrel találkoztam az elmúlt hónapokban, akik sokat segítettek nekem - nagyon köszönöm nekik is!

Milyen szakmai segítséget veszel igénybe?

Könyveket és online beszerezhető információkat.

Te ki(k)től tanulsz leginkább? 

Bárkitől! Az elmúlt hónapokban nagyon sok új embert ismertem meg és tőlük rengeteget tanultam.

Volt olyan pillanat, mikor úgy érezted, hogy feladod?

Nem.

Van-e b-c-d terved arra az esetre, ha kudarcba fulladna a vállalkozás?

Van, mert még rengeteg ötletem van.

Elérted-e már azt a célt, amit kitűztél, amikor belevágtál a vállalkozásba?

Még nem, de elérjük :)

Mik voltak az eddigi legnagyobb sikereid, mire vagy a legbüszkébb?

Engem az ilyen mondatok tesznek büszkévé: "Petinek az eddigi viszkető, ekcémás pirosságai szépen elsimultak 1-2 nap alatt" "ami bennük van az a csodálatos" "egy anyuka szeretete és törődése által kifejlesztett termék néha sokkal jobb, mint a gyári körülmények között alkotott tömegtermék."


Összegzés

Mai eszeddel újra belevágnál-e?

IGEN!!!

Mit csinálnál ma már másképp?

Egyelőre semmit.

Mit üzensz azoknak, akik már kacérkodnak a vállalkozás gondolatával, de még nem mertek belevágni?

Ha megtaláltad azt a dolgot, amiért képes vagy reggel felkelni alig pár óra alvás után és késő estig dolgozni, akkor vágj bele, mert végtelenül boldoggá fog tenni és biztosan sikeres leszel!

Hivatalos adatok:

Herbarting Kft. 
2049 Diósd, Mókus utca 32.
herbarting@gmail.com 
+36 30 689 57 36
www.herbarting.hu

 

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja