SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója - Minnie-me's

- 2016-08-11
Szilágyi Melinda vagyok, a Minnie-me´s megálmodója. Az Édesanyámmal dolgozom együtt, lassan három hónapja indítottuk a vállalkozásainkat, melyek összefonódnak. Én egy webshopot indítottam, Anyukám pedig egy kis ruhajavító műhelyt.
Családi vállalkozás bemutatkozója - Minnie-me's

Idén leszek 30 éves, Anyu pedig 47, tehát a szüleim nem tervezték az érkezésemet. :) Valószínűleg így alakult ki, hogy a legjobb barátok vagyunk. Nagyon különleges a kapcsolatunk, ez adta az ötletet az anya-lánya ruhák készítéséhez. Még nagyon az elején vagyunk, tanuljuk a vállalkozói élet csínját-bínját, de egymásra mindig számíthatunk. Motiváljuk egymást és haladunk előre! Rengeteg kreatív ötletünk vár megvalósításra!

A tanulmányaimat ruhaipari középiskolában folytattam, ott érettségiztem és maradtam még egy évet technikumi képzésen. Tanultam modellezést, szabást, varrást. A főiskolai tanulmányaimat kommunikáció és marketing szakon folytattam tovább. Az elmúlt hét évben leginkább üzleti területeken dolgoztam, így jó időre távol kerültem a ruhaipartól.

Édesanyám gyermekkorunkban varrónőként dolgozott otthon. A kishúgommal gyakran aludtunk el a varrógépek otthonos zúgására. Majd később anyu is más területen kezdett el dolgozni, de a varrógépeit megtartotta, mert túl sok emlék fűzte őket hozzájuk. Szeretett varrni, alkotni.

Körülbelül egy éve találtam ki, hogy anya-lánya ruhákat szeretnék készíteni. Úgy éreztem, hogy nem bírok tovább a munkahelyemen dolgozni, felőröl. Valami szépet, kreatívat szeretnék csinálni, olyasmit adni az embereknek, amivel örömet okozhatok. Így jutottam vissza a ruhákhoz, kiegészítve az egyik legcsodásabb dologgal a világon, az anya-gyermek kapcsolattal. Ugyanis a ruháink ezt szimbolizálják. Büszkeséget és összetartozást, a divat vonatkozásában.

Megterveztem, hogyan építeném fel a vállalkozást, pályázatokon indultam, hogy meglegyen hozzá a kezdeti tőkém és meg is nyertem őket, amire nagyon büszke vagyok. Anyukám pedig nyitott egy kis varrodát, a régi varrógépeivel. Így fonódott össze a kettőnk vállalkozása.

Persze nem minden rózsaszín egy anya-lánya vállalkozásban. Sok konfliktushelyzet alakul ki, olyan konfliktusok, amelyek alapjában teljesen eltérőek a „megszokottaktól”. Ezek kezelése nagy kihívást jelent, mert egy vállalkozás csak akkor működik sikeresen, ha megfelelő benne a kommunikáció. Meg kellett tanulnunk – és persze folyamatosan tanuljuk, hogy amikor dolgozunk, akkor üzleti partnerként kezeljük egymást. Anyu nem kezelhet engem gyerekként, én pedig nem gondolhatok magamra gyerekként. Nem egyszerű feladat, de felettébb izgalmas és úgy érzem, hogy egy új szintre emeli a kapcsolatunkat.

Gyakran nehéznek érzem a vállalkozói létet, az első hónapok igen embert próbálóak. Sok időbe telik, amíg megismernek és megszeretnek egy márkát az emberek.  Gyakran kérdezik tőlem, hogy nem bántam meg, hogy otthagytam a jól fizető állásomat? A válaszom egyértelműen NEM! Még a nehézségek ellenére sem. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam ez alatt a bő két hónap alatt, ami mindig visszaadja a lelkesedésemet. Szerencsére a vőlegényem is mindenben támogat és nagyon büszke rám.

Azt üzenem mindenkinek, akinek van egy jó ötlete és úgy érzi, sikeresebbnek érezheti magát és boldogabb lehet az élete, járjon utána, derítse fel a lehetőségeit és lépjen! Kemény lesz, nem biztos hogy sikerül, de ha esélyünk van a boldogságra, ragadjuk meg, még akkor is, ha az a komfortzónánkon kívül található!

Honlap: www.minniemes.com

Facebook oldal: www.facebook.com/minniemesstyle/

Email: minniemesweb@gmail.com

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja