SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Ez kész! Pénz!

Családinet [cikkei] - 2006-11-14
Novemberben induló ifjúsági rajzfilmsorozat a K&H támogatásával
Ez kész! Pénz!

2006. november 11-től új, 30 részes felvilágosító rajzfilmsorozat indul Ez kész! Pénz! címmel. A K&H támogatásával létrejött sorozat a gyerekek nyelvén, de a felnőttek számára is szórakoztató, informatív módon mutatja be a pénz működését, gazdaságban betöltött szerepét.

 

Napjainkban már alapkövetelménynek számít, hogy a sokszor bonyolultnak tűnő pénzügyi világban gond nélkül eligazodjunk, és a különböző forrásból származó információk birtokában okos döntéseket hozzunk. A pénzügyi ismeretek elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni, hiszen már a pénzét malacperselyében gyűjtögető kisgyerek is pénzügyi világunk aktív részesévé válik.

 

A gyerekek pénzügyi ismereteinek bővítést tűzte ki célul az a K&H támogatásával elkészített rajzfilmsorozat, amelyet a TV2 tűz műsorára november 11-től. Az Ez kész! Pénz! című animációs filmsorozat, Michel Le Duc és Nathalie Tordjman: L’Argent et L’Euro á petits pas című művének adaptációja és Rofusz Ferenc, Oscar-díjas animáció rendező ötlete alapján készült.

 

A rajzfilmsorozat 30, egyenként öt és fél perces részen keresztül ismerteti meg a gyerekekkel a pénz működését, gazdaságban betöltött szerepét és az euro kialakulását. A készítők – May Szilvia, Spáh Dávid, Gigor Attila forgatókönyvírók, és Szalay Zoltán, valamint Varga Miklós rendezők – a filmet 12 éves kortól ajánlják, és bár annak nyelvezete kifejezetten a gyerekeknek szól, a felnőttek is sokat tanulhatnak belőle. Nem titkolt cél, hogy a gyerekek szüleikkel együtt nézzék a filmet, hogy választ kapjanak minden, a sorozat kapcsán felmerülő kérdésükre. Ha a gyerekek megértik az alapvető pénzügyi fogalmakat, folyamatokat, nemcsak későbbi okos döntéseiket alapozzák meg, hanem többet megérthetnek a család életéből, aktívabb résztvevői lehetnek a család pénzügyi döntésekkel átszőtt mindennapi életének.

 

A sorozat fő támogatója a K&H Csoport, amely magas színvonalú pénzügyi szolgáltatásai mellett fontos feladatának tekinti, hogy aktív szerepet vállaljon a társadalom egészét érintő ügyekben. A K&H több csatornán is aktívan küzd a pénzügyi ismeretek széleskörű terjesztéséért, hogy megkönnyítse a mindennapi pénzügyekben való eligazodást, segítse az okos pénzügyi döntések meghozatalát. „Különösen fontosnak tartjuk, hogy a felnövekvő generáció tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető pénzügyi ismereteket, hogy már fiatalként, középiskolásként és egyetemistaként is tudatosan hozzák meg gazdasági vonatkozású döntéseiket, természetes legyen számunkra a napi pénzügyekben való jártasság” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Az Ez kész! Pénz! című produkció nagyszerű lehetőség a fiatalok tájékoztatására, hiszen könnyed, érthető formában juttatja el az alapvető gazdasági és pénzügyi ismereteket a gyerekekhez” – tette hozzá.

 

 

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte mintegy 160 lakossági, 20 vállalati fiókkal és 570 helyi képviselőjén keresztül többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Vannak olyan szülők, akik elvárják a gyereküktől, hogy legyenek hálásak a felnevelésükért - és ezt a kártyát általában vitás helyzetekben húzzák elő. De vajon tényleg tartozunk a szüleinknek?
A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

Olyan nincs, hogy egy csecsemő ne kötődjön a gondozójához. Az azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű ez a kötődés, hiszen ez a későbbiekben a további kapcsolataira is hatással lesz.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
A szerkesztő ajánlja