SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így maradhat több a családi kasszában a szemészeti- és fogászati kezelések után

Családinet [cikkei] - 2023-03-27
 [X]

A magyar háztartások több mint harmada nem készül fel a váratlan kiadásokra: legyen szó egy költséges háztartási gép elromlásáról, az autó meghibásodásáról vagy nem tervezett egészségügyi kiadásról. Azonban némi tervezéssel csökkenthető a családi kasszát érintő komoly anyagi teher. Cikkünkben hasznos tanácsokat osztunk meg a pénzügyi tervezéshez, illetve bemutatunk egy trükköt, amellyel jelentős megtakarítás érhető el a fogászati-, szemészeti és más egészségügyi szolgáltatásokon.
Így maradhat több a családi kasszában a szemészeti- és fogászati kezelések után

Hogy lehet felkészülni a váratlan családi kiadásokra?

Bár a váratlan eseményre történő felkészülés első hangzásra oximoronnak hathat, mégsem az. Ahogy a pénzügyi körökben sokat ismételt mondás tartja: a váratlan kiadás kapcsán csak az időpont ismeretlen. Ahhoz, hogy a családi költségvetést ne érintse sokként egy előre nem látható anyagi teher, érdemes a következő tippeket követni:

1. Tervezzen tudatosan!

Tudatos pénzügyi tervezés alatt a bevételek és kiadások tervezését értjük. A folyamat célja, hogy a család anyagi erőforrásai fedezzék a pénzügyi célokat. Mutatjuk, melyek a tervezés főbb lépései:

  1. Bevételi források összegyűjtése (pl. munkabér, túlórák, családi pótlék, befektetések hozama), a bevétel pontos összegének meghatározása.
  2. Kiadási tételek meghatározása (pl. lakbér, hitel törlesztőrészlete, megélhetési költségek, tandíj) és összegzése
  3. Pénzügyi célok meghatározása (pl. megtakarítás a gyermekek oktatásához, hiteltörlesztés, nyaralásra fordítandó összeg)

A fenti gyakorlati lépések során lehetőség nyílik a családi költségvetés finomhangolására. Ez tovább segítheti az anyagi biztonság megteremtését.

2. Képezzen vésztartalékot!

Pénzügyi szakértők általános tanácsa az úgynevezett pénzügyi vésztartalék felhalmozása. Ennek a lényege a család megélhetését szolgáló anyagi tartalék képzése. Az előző lépésben meghatározott havi kiadás összegét érdemes legalább hattal megszorozni, az így kapott összeg a család féléves biztonsági tartaléka. Az összeg megtakarítása jelentősen segíthet a váratlan kiadások kezelésében.

3. Lépjen be egészségpénztárba!

A váratlan kiadások gyakran egészségügyi jellegűek, ilyen lehet például a sürgősségi fogászati ellátás vagy a szemészeti problémák. Szerencsére, a pénzügyileg tudatos személyek számára elérhető egy olyan megoldás, amellyel jelentősen csökkenthetik az ilyen kiadásokat. Hogy miképp működik a szolgáltatás?

  1. Regisztráció: Csatlakozzon az OTP Egészségpénztárhoz személyesen vagy akár online is!
  2. Befizetés: Az egészségpénztári egyenleg rendszeres vagy akár egyszeri befizetéssel is gyarapítható.
  3. Vásárlás: Vásároljon készpénzzel vagy egészségkártyával az elfogadóhelyek bármelyikén.
  4. Adó-visszatérítés: Az egészségpénztári számlára feltöltött összeg 20%-át adó-visszatérítés formájában visszakaphatja, a következő év elején. Ez a plusz forrás évente maximum 150 ezer Ft lehet, feltéve, ha a befizetés 750 ezer Ft volt. Egészségpénztári egyenlegét bármikor felhasználhatja egészségügyi kiadásokra.

fogászat

A korábbi példában említett szemészeti- és fogászati kezelések közül például az alábbiak fizethetők OTP Egészségpénztári egyenlegből:

  • fogtömés
  • fogimplantátum
  • foghúzás
  • gyökérkezelés
  • fogkorona
  • röntgen
  • fogszabályozó
  • fájdalomcsillapító gyógyszerek
  • szemüveg, dioptriás napszemüveg (orvosi javaslatra)
  • kontaktlencse
  • szemészet, szemészeti szűrés
  • lézeres szemműtét

További előny, hogy az OTP Egészségpénztár partnerei akár 30%-os kedvezményt is nyújtanak a pénztártagok számára. Így az adó-visszatérítésen felül további megtakarítás érhető el.

Támogassa családtagjai egészségét

Szeretné támogatni a közeli hozzátartozói egészségét? Az OTP Egészségpénztár nyújtotta előnyöket megoszthatja kedvezményezettekkel, így az adó-visszatérítés és speciális árengedmények mások számára is elérhetővé válnak. Hogy pontosan kik részesülhetnek a kedvezményekből? Az alábbi személyek:

  • gyermek
  • házastárs
  • élettárs
  • testvér
  • szülő
  • nagyszülő
  • unoka.

Az egyszerű és kényelmes használat érdekében igényelhet OTP Egészségpénztári társkártyát is, amelyet megoszthat a kedvezményezettekkel, így ők is bármikor élvezhetik az egészségpénztár nyújtotta előnyöket.

kedvezményezettek

Az OTP Egészségpénztári tagság most akár 1 millió forintot is érhet!

Indítsa a megtakarítást egy extra lökettel! Most akár 1 millió forintot nyerhet az OTP Egészségpénztárral. Ehhez csupán a következő lépéseket kell követni:

  1. Fizessen be az OTP Egészségpénztári számlájára legalább 20 ezer forintot.
  2. Regisztráljon a nyereményjátékra 2023. február 28. és április 15. között.
  3. Ezt követően részt vesz a sorsoláson, ahol Öné lehet a 23 értékes nyeremény egyike.

A játékban résztvevő új és régi pénztártagok az alábbi értékes nyereményeket szerezhetik meg:

  • Fődíj: 1 x 1 millió Ft
  • 2 x 500 ezer Ft
  • 20 x 50 ezer Ft

Szeretné növelni a nyerés valószínűségét? Ehhez nincs más teendő, mint további 20 ezer forintot vagy annak többszörösét befizetni, mert minden 20 ezer forint 1 újabb esély a nyereményre!

Még nem OTP Egészségpénztári tag? Ideje csatlakozni! Jó hír, hogy sorban állás nélkül, már online belépésre is van lehetőség!

A nyereményjátékról minden információt az alábbi oldalon talál: 1 milliót nyerhet az OTP Egészségpénztárral!

Képek forrása: Freepik

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja