A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Magasabb lesz jövőre a családi pótlék összege?

Németh Noémi - 2021-06-11
A 2022-es költségvetésben, amelyről a tervek szerint a jövő héten szavaz a parlament, kétmilliárd forinttal emelkedik a családi pótlékokra fordítható költségvetési keretösszeg - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Szobon.
Magasabb lesz jövőre a családi pótlék összege?

Felmerült a családi pótlék emelése

Rétvári Bence a város három felújított intézményének, az iskola, a meseház és az idősek otthona közös átadóünnepségén arról beszélt, hogy a megemelkedő családtámogatás mellett a jövő évi költségvetés tartalmazza a 13. havi nyugdíj visszaépítésének következő - második - részét is.

A 2022-es költségvetésben, amelyről a tervek szerint a jövő héten szavaz a parlament, kétmilliárd forinttal emelkedik a családi pótlékokra fordítható költségvetési keretösszeg.

Hozzátette, hogy a kormány nem elvenni akar a járványban az emberektől, hanem többet adni a családosoknak, a nyugdíjasoknak. A családi pótlék összege 2009 óta, azaz 12 éve nem emelkedett.

Családi pótlék összege 2021-ben:

 • Egy gyermekes család esetén 12.200 Ft
 • Egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén 13.700 Ft
 • Két gyermekes család esetén (gyermekenként) 13.300 Ft
 • Két gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként) 14.800 Ft
 • Három vagy többgyermekes család esetén (gyermekenként) 16.000 Ft
 • Három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként) 17.000 Ft
 • Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket nevelő család esetén, továbbá a gyermekotthonban, a javítóintézetben vagy büntetés-végrehajtási intézetben lévő gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló, valamint szociális intézményben élő, továbbá nevelőszülőnél elhelyezett tartós beteg, súlyosan fogyatékos gyermek után 23.300 Ft
 • Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket egyedül nevelő esetén 25.900 Ft
 • Tartósan beteg, illetőleg súlyosan fogyatékos nagykorú személy esetén 20.300 Ft
 • A gyermekotthonban, a javítóintézetben vagy büntetés-végrehajtási intézetben lévő gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló, valamint szociális intézményben élő, nevelőszülőnél elhelyezett gyermek esetén, valamint a saját jogon ellátásban részesülő személy esetén 14.800 Ft

A napokban több olyan tervről is hallhattunk, mely a családok életét könnyítené meg: Orbán Viktor azt javasolta nemrég, hogy a gyermeket nevelő szülők kapják vissza a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót 2022 elején.

Forrás: MTI

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja