A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Óvodalátogatáshoz kötik a családi pótlék folyósítását jövőre

Családinet - 2014-11-19
A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Novák Katalin szerint az óvodásoknál is hasonló eljárást vezetnek be a családi pótlék kifizetését illetően, mint az iskolásoknál. Ez azt jelenti, hogy csak akkor kaphatnak a szülők a pénzbeli juttatásból, ha a gyermekük óvodába jár.
Óvodalátogatáshoz kötik a családi pótlék folyósítását jövőre

Az államtitkár szerint az intézkedés célja az, hogy javítsák a kisgyerekek biztonságát. Az óvodákban ugyanis biztosított a napi 3-szori étkezés, amely sok családnak jelent segítséget.

Novák Katalin kiemelte, hogy miután bevezették az iskolalátogatás után járó családi pótlékot, a gyerekek hiányzása 40%-kal csökkent. Hasonló eredményt várnak az óvodások esetében is.

Az új rendszert viszont csak jövő szeptembertől vezetik majd be, mert ekkorra lesz elég óvodai férőhely az országban. Jelenleg még problémás a kisgyermekek elhelyezése a túljelentkezés miatt.

A szülőknek lehetősége lesz majd arra is, hogy kérjék a gyermekük óvodalátogatás alóli felmentését, amelyről a végső szót majd az adott település jegyzői mondják ki.

Korábban az is felmerült, hogy munkavállaláshoz kötik majd a családi pótlékot, de ezt egyelőre még nem vezetik be. A kormány jövőbeli célja az, hogy csökkentsék a szociális támogatások mértékét, és helyette növeljék a munkahelyek számát. Olyan modelleket szeretnének kialakítani, amelyekben kiemelten támogatják a dolgozó családokat, illetve elősegítik a munkavállalási kedvet, és a felelős szülői magatartás kialakítását – derül ki Novák Katalin az Origónak adott interjújából.

Az államtitkár továbbá azt is kifejezte, hogy a családi pótlék folyósításának ilyesfajta megújítása nem diszkriminál. Ez egy olyan feltétel, amelyet bárki teljesíthet. 


Forrás: MTI
Fotó:
photostock/FreeDigitalPhotos.net

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja