A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kamu, vagy nagy üzlet? A törzsvásárlói rendszerekről, függetlenül!

Családinet - 2009-03-31
A haverod, a sógor és mindenki erről beszél. Jogokat emlegetnek, tíz és százezreket költenek, és elégedetten dörzsölik a tenyerüket. Gyanús neked, de értenéd mi ez? Segítünk!
Kamu, vagy nagy üzlet? A törzsvásárlói rendszerekről, függetlenül!

Mórickásan elmagyarázzuk, hogyan is működnek a törzsvásárlói rendszer alapjai.

Ez egy nagyon okos találmány, leírom a rövid lényegét, hogy mindenki számára érthető legyen.

A kereskedelem úgy épül fel, hogy vannak a kereskedők (eladók, vállalkozók, szolgáltatók) és vannak a vevők.

A kereskedő célja, hogy minél több vevője legyen, ezzel minél magasabb, stabilabb, tartós profitot érjen el.

A vevő célja is egészségesen önző, szeretne megfelelő terméket megfelelő áron megkapni.

A törzsvásárlói rendszerek azt teszik lehetővé, hogy kereskedők kedvezményt adjanak tagjai, a vásárlók számára.  Ezzel a kereskedő azt éri el,  hogy a rendszer tagjai hozzá mennek vásárolni és nem a konkurenciához, a vásárló pedig a kedvezménynek örül. A rendszer üzemeltetője minimális költséget (többnyire 1%-ot) kér a tranzakciók, azaz a vásárlások után, amit a kereskedő fizet meg neki az adott kedvezményből.

Ez egy alap felállás, de mára már létezik több matematika professzor által továbbgondolt variációja is, ami a következő:

Ha a törzsvásárló kap néhány forint visszatérítést, elkölti egy másik boltban valami apróságra. Azonban, ha a kedvezményt úgy kapja meg, hogy az további bevételeket termeljen számára, akkor még szívesebben vásárol ebben a rendszerben. Ha az így termelt bevételének egy részét vásárlási utalvány formájában kapja meg  amit a rendszer kereskedőinél tud elkölteni, azzal gyakorlatilag végtelenítetté válik a rendszer. Ebben rejlik a zsenialitása.

Mit lehet tenni, hogy erről minél többen értesüljenek úgy,  hogy ez ne kívánjon sokmilliós reklámot a rendszer kitalálójától? Legjobb reklám az elégedett vevő, ösztönözzük hát, hogy mesélje el másoknak is milyen remek lehetőséget talált és részesedhessenek egymás vásárlásaiból! Figyelem, nem piramis, nem MLM! Itt nem a felső vonal gazdagszik az utána jövőkön, hanem egymást gazdagítják, mivel a rendszert úgy találták ki, hogy a felső vonalak nem tehetnek mást, minthogy a maguk alatt lévő ágakat fejlesztik!

Jelenleg két ilyen, sikeresen működő rendszer van Magyarországon: a Lyoness és a Sciennet.

A Lyoness van régebb óta és már több országban is jelen vannak, a Sciennet kevésbé régen indult, de dinamikusabban fejlődik. Kisebb eltérések vannak köztük, az alapok gyakorlatilag megegyeznek.
Számunkra, magánszemélyek számára lényeges különbség, hogy az egyikbe ingyen lehet belépni, a másiknak van egy minimális (2600 Ft) költségvonzata.
Az egyiknek sok kis magyar cég a partnere (ez is a célja, hogy a magyar kereskedőket támogassa), a másikkal viszont mehetünk több nagy multihoz is kedvezményesen vásárolni.
Egy nagyvárosban legtöbbször majdnem mindegy, hogy jobbra, vagy balra indulunk el a boltba. Itt a törzsvásárlói rendszerben annyi a különbség, hogy okosan vásárolunk.

Nem költünk többet, mint amúgy költenénk - mert az nem jó nekünk -, de, ha költünk, akkor ott költünk, ahol nekünk a legjobb. És hol lenne jobb, mint az a bolt, ahol pénzt kapunk vissza a vásárlásaink után?

Azt tapasztalom, hogy a magyar iskolarendszer pénzügyi intelligenciát nem ad az embereknek. Úgy lökik ki az iskolapadból szerencsétlen diákot, hogy menj, megkaptad a tudást, amivel pénzt kereshetsz - de utána nem segítenek, hogy ezzel a pénzzel hogyan bánjon az ember fia - lánya. A pénzügyeket is tanulni kell, nem fogja más megoldani a helyzetünket helyettünk!

Számomra nem az az elsődleges cél,  hogy rövidtávon meggazdagodjak a törzsvásárlói rendszerekből, hanem, hogy egy életstílust kialakítsak, amivel hosszú távon is be tudom magam biztosítani.
Szerintem jó dolog, ha jön havi 5-10-20-50 ezer Ft fixen. A bejövő plusz pénzt nem feltétlen költöm el, hanem kötök egy hosszú lejáratú életbiztosításos megtakarítást (nem vagyok ügynök, az egy külön szakma) és amikor a gyerekeim leérettségiznek nem kell azon vakarni a fejem, hogy miből finanszírozzam az egyetemi tanulmányaikat, csak fogom és átutalom a pénzt. Szerintem ezek a lassú, nyugis, kockázatmentes tervek. Nem a keresetem kockáztattam, sem a megtakarításaimat, semmi mást nem tettem hozzá, mint ésszel vásároltam.

Az ígért webes tanítások és további sok hasznos okosság a tagok oldalán, törzsvásárlói regisztráció után érhető el.

Forrás:http://www.onlanc.hu

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja