SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Távmunka a gyakorlatban 16. rész- Hogyan találjak munkát?

Kókai Kata [cikkei] - 2004-06-25
Néhány jó tanács munkaközvetítőkkel kapcsolatban, aktuális távmunka ajánlatokkal
Távmunka a gyakorlatban 16. rész- Hogyan találjak munkát?

Kezdőként, amíg nem voltam teljesen tisztában a távmunka és az otthoni munka fogalmával, sokszor kerültem szembe álhirdetésekkel. Legtöbb esetben nem jöttem rá az ezek mögött megbúvó rossz szándékra. Megtörtént, hogy az egy hónap alatt elvégzett (elég nagy mennyiségű) munkámért járó fizetség hónapok alatt sem érkezett meg... Mint legtöbben, az Internetes hirdető portálokon láttam neki a keresésnek, és sajnos több MLM, és ehhez hasonló munkaajánlatra adtam  -sokszor elég magas- összeget. Ezért ennek a cikksorozatnak elsődleges célja, hogy segítséget nyújtsak a munkavállalóknak, s a kevésbé rutinos álláskeresők se essenek bele a néha felismerhetetlen csapdákba.

Munkaközvetítő vagy hirdetés?

Természetesen mindenki szeretné megtalálni álmai munkáját a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legkevesebb önköltséggel. Erre talán a legoptimálisabb megoldás az Internet lehet(ne). Elsőként leginkább a hirdető portálokat céluzzuk meg, hiszen ezek az oldalak akár több száz állásajánlatot is tartalmazhatnak, s a nyomtatott sajtóval szemben előnyt élveznek, hiszen teljesen ingyenesek. Sajnos pont ebből az előnyből kovácsolnak hátrányt az álhirdetők. A több száz hirdetés közül ugyanis csak elvétve találhatunk néhány valóban megfelelő állásajánlatot, számtalan hirdető hálózatépítő- vagy ügynöki munkára szeretné beszervezni a mit sem sejtő álláskeresőket.

Szerencsére azonban több olyan portál létezik, melyről kitiltották a hasonló ajánlatokat, így a munkavállalók kizárólag reális ajánlatokkal találkozhatnak.

A másik, gyakran választott opció, a munkaközvetítő iroda. A munkaközvetítők többsége teljesen korrekt munkaajánlatokkal látja el regisztrált tagjait. Sajnos ezen a téren is sikerült negatív tapasztalatot szereznem. Egy-két éve regisztráltattam magam egy munkaközvetítőhöz, "csupán" 8000 Ft-ért fél évre. Úgy gondoltam ez az összeg megtérül, ha találok munkát. A beígért távmunkák közül persze a hat hónap alatt éppen egy sem volt aktuális, helyette naponta ajánlatot kaptam, hogy lépjekbe egy hálózatba, vagy végezzek ühynöki munkát. És sajnos nem egy céggel fáztam rá hasonló módon, tehát összegyűjtöttem a legfontosabb szempontokat, amely alapján kiválaszthatjuk a legideálisabb irodát:

  • Mindig kérjük el a cégjegyzékszámot, illetve a közvetítői engedély számát. Ennek alapján ellenőrizhetjük a cég valódiságát.
  • A megbízható cég rendelkezik irodával, és legalább egy olyan telefonvonallal, ahol meghatározott időben tanácsot- vagy segítséget kérhetünk
  • Soha ne fizessünk előre, amíg meg nem tudjuk az aktuális állásajánlatokat. Természetesen a munkáltató adatait nem fogják kiadni, de az ajánlatok leírását jobb helyen odaadják (pl.: jelenleg 2 fordítói és 1 adatrögzítői állásajánlat található az adatbázisban) 
  • Válasszunk olyan céget, melynek irodája lakhelyünkhöz közel található, egyszerűen megoldható a közlekedés. Léteznek ugyanis olyan munkaközvetítők, akik csak személyes megjelenés esetén adnak ki munkaajánlatokat, a visszaélések elkerülésének érdekében.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja