SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Azt mondták, ne örüljek: ezekből a gyerekekből lesznek a vegetáló szobanövények" - 500 ezer forint választja el Kornéliát a gyógyulástól

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-05-10
Amikor megszülettek a hármasikrek, ők voltak a világ legboldogabb szülői. Ez az öröm azonban nem tarthatott sokáig, az egyik kisbaba, Kornélia keringése ugyanis összeomlott, újra kellett éleszteni őt. Élet és halál között lebegett, miközben a szülők sorra kapták a lesújtó híreket.
Azt mondták, haza sem fogják tudni vinni gyermeküket a kórházból. A ma már 5 éves kislány mindenre rácáfolt, és bár hosszú út áll még előttük, nem adják fel. Most egy olyan műtétre gyűjtenek, ami sokat javítana az állapotán.
"Azt mondták, ne örüljek: ezekből a gyerekekből lesznek a vegetáló szobanövények" - 500 ezer forint választja el Kornéliát a gyógyulástól

Megszülettek a hármasikrek: Kornélia egy hétig élet és halál között lebegett

Pecsicsné Kiss Veronika 4 gyerek édesanyja. A család Vas megyében, egy faluban él. Barnabás 4 éves volt, amikor megszülettek a kistestvérei: Kornélia, Gergely és Márton. Mindenki nagyon várta már a hármasikrek érkezését, akik majdnem a 35. hétre születtek, közel 2 kilósan.

A család nagyon boldog volt, de hamar kiderült, hogy nincs minden rendben. A kisfiaik már az első napon légzéstámogatást igényeltek, Kornéliáról pedig akkor azt mondták, hogy nála minden rendben van. Másnap azonban a kislány keringése összeomlott, újra kellett őt éleszteni.

"Lélegeztetőgépre került, egy hétig élet és halál között lebegett. Semmilyen kontaktusa nem volt a külvilággal. Hét nap lélegeztetőgép után annyit mondtak az orvosok, hogy feltámadt, visszatért a spontán légzés. Pár apró mozdulatot is tett, de azt mondták, hogy ne örüljünk, mert ezekből a gyerekekből lesznek a vegetáló szobanövények."
 

anyukájával


A keresztelő után felsírt: "Éreztem, hogy ez egy isteni csoda"

A szülőket természetesen sokkolták a történtek, mégis bíztak benne, hogy végül minden rendben lesz. Rengeteg vizsgálatot végeztek a kislányon, a szülők pedig egymás után kapták a lesújtó híreket. Volt, aki azt mondta, hogy napokon belül meg fog halni, mert egy ritka betegsége van. 

"Ilyenkor nem tud az ember mit mondani. Én a csempére emlékszem a mai napig, hogy azt néztem, hogy futnak össze a fugák, és csak arra koncentráltam, hogy ne ájuljak el. A férjem végig támogatott, azt mondta, az nem lehet, hogy elveszítjük őt."
 

ikrek


Kiderült azonban, hogy mégsem az a probléma, amire először gondoltak az orvosok. Azt javasolták a szülőknek, hogy kereszteljék meg a kislányukat, mert nem javul az állapota, és nem valószínű, hogy haza tudják majd vinni őt. 

"Amikor megszületett, felsírt, de a légzésleállás után már semmilyen hangot nem adott ki. A keresztelő után azonban ahogy visszatették az inkubátorba, újra felsírt. Éreztük, hogy ez egy isteni csoda."
 

"Azt javasolták az orvosok, hogy amennyi pénzünk, időnk és energiánk van, azt fordítsuk a fejlesztésére"

5,5 hetesek voltak az ikrek, amikor végre hazatérhettek velük. A szülők elhatározták, hogy nem adják fel, mindent megtesznek a kislányukért.

Budapesten egy nagy kivizsgáláson vettek részt. Ekkor kiderült, hogy egy egyszer bekövetkezett károsodásról van szó, nem pedig egy halálos betegségről. Kornélia agyának azonban a kétharmada elhalt az oxigénhiány és az agyvérzések következtében. 
 

testvérek


"Azt javasolták az orvosok, hogy amennyi pénzünk, időnk és energiánk van, azt fordítsuk a fejlesztésére. Itt voltunk három újszülöttel és itt volt a nagytesó is. Az első hónapok nagyon fárasztóak voltak. Mostani fejemmel nem tudom, hogy újra meg tudnám-e csinálni."

Ők mégsem adták fel, egy percre sem. Ahogy azonban nőttek az ikrek, úgy lett egyre nyilvánvalóbb, hogy a két kisfiú rohamosabb tempóban fejlődik, mint Kornélia. 

"Egyéves kora előtt tanult meg forogni, ami hatalmas lépés volt számunkra. Hiszen azt mondták, hogy erre sem lesz képes. Úgy fogalmaztak, hogy 1 éves korára több mindent elér, mint amit egész életében el fog."
 

terápia


A szülők rengeteg munkát fektettek kislányuk fejlesztésébe, a sikerek pedig nem maradtak el. Kornélia 2,5 évesen megtanult önállóan felülni, ami szintén nagy előrelépés volt. Az édesanya azt mondja, a kislányt korábban nagyon nehezen lehetett etetni, rengeteget hányt, a felüléssel ez viszont sokat javult. Egy évvel később elkezdett mászni is. 

"Most önállóan fel tud térdelni, segítséggel fel tud állni, járókerettel kicsit tud menni, egy-egy szót tud mondani."
 

Egy műtétben bíznak, de ehhez még 500 ezer forint hiányzik

A család most egy újabb nehézség előtt áll. A kislánynak szüksége lenne egy műtétre, ami sokat javítana az állapotán. Ennek a műtétnek a költsége 4700 euró, amit jelenleg nem tud finanszírozni a család. Régóta gyűjtenek, még 500 ezer forint hiányzik.
 

torna

"A műtéttől és az azt követő rehabilitációtól azt várjuk, hogy megszűnjön a bal oldalának a feszessége. A jobb lábát most ki tudja nyújtani, a bal lábát viszont nem, a műtét ezen is segítene, illetve azon, hogy felállásnál le tudja tenni a sarkát, és hogy javuljon a járása és az egyensúlya. A feszesség fájdalommal is jár neki, ez is megszűnhet a műtét és rehabilitáció után."

Kornélia arcán is ejtenek egy bemetszést, de azt egyelőre nem tudják, hogy a beszédén is segít-e majd a műtét. Gyógypedagógushoz, logopédushoz is járnak vele.

"Apa, labda, anya, dédi. Az, hogy ezeket a szavakat kimondta, az egy igazi csoda. Az orvostudomány szerint ugyanis ez lehetetlen."
 

testvérével


"Mi lesz Kornéliával, ha mi már nem leszünk?"

Az édesanya nagyon elérzékenyül, amikor arról kérdezem, a testvérek között milyen szövetség van. 

"Ha van olyan, hogy valaki életfeladatot kap, az nekünk az, hogy a fiúkat úgy tudjuk támogatni, hogy ők ne sérüljenek. Sose felejtem el, amikor kisebbek voltak, a nagytesó mondta, hogy a fiúk már mosolyognak, de Kornélia még nem. El kellett magyaráznunk neki, hogy ő lassabban fejlődik.

Az ikrek most lettek 5 évesek. A fiúk pedig nekünk szegezték a kérdést, hogy: - Mind a hárman 5 évesek vagyunk, ő miért nem jár óvodába? Miért hord pelenkát? Miért kell etetni? Miért nem tud járni? A nagytesó pedig már érti ezt, őt sokkal inkább az foglalkoztatja, hogy mi lesz a Kornéliával, ha mi már nem leszünk. Mit lehet felelni erre? Fogalmunk sincs. Teljes szívvel hiszünk és bízunk benne, hogy minden rendben lesz."
 

Kornélia


Ha szeretnéd támogatni a családot, alapítványunkon keresztül megteheted:
 

  • Családi Háló Közhasznú Alapítvány
  • Bankszámlaszám: 16200106-11697987
  • IBAN számlaszám: HU81 1620 0106 1169 7987 0000 0000
  • Közlemény: Kornélia
  • Tájékoztatás adományozásról


Cél: 500.000 Ft összegyűjtése
 

Egyszerű, bankkártyás fizetés pár kattintással SimplePay-en keresztül: Adomány Kornéliának
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja