SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A legkisebbek Múzeumok Éjszakája - 438 családi programmal készülnek június 24-ére

Családinet [cikkei] - 2023-06-21
Az ország legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvényén, a Múzeumok Éjszakáján kiemelt figyelmet kapnak a családok és a legkisebbek is. Számos izgalmas gyerekprogrammal készülnek a résztvevő intézmények országszerte június 24-ére, hogy a gyerkőcök számára is valóban felejthetetlenné tegyék a nyár legizgalmasabb estéjét.
A legkisebbek Múzeumok Éjszakája - 438 családi programmal készülnek június 24-ére

A Múzeumok Éjszakája az ország legnagyobb kulturális programja, ezen a rendezvényen vesz részt a legtöbb kulturális intézmény egyszerre: mintegy 450 közgyűjtemény közel 2500 programmal készül az év legrövidebb éjszakájára, Szent Iván éjhez legközelebb eső szombatra, június 24-ére, amikor szélesre tárt kapukkal, koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal és egyéb érdekességekkel várják az érdeklődőket. Látogatószámot tekintve is az ország legnépszerűbb kulturális rendezvényéről van szó: tavaly közel 330 ezer belépést regisztráltak összesítve a csatlakozó intézmények. Az előzetes becslés szerint, a szervezők idén is hasonlóan magas részvételre számítanak.
 
Érdemes fiatalabb és idősebb csemeténket is elvinni a Múzeumok Éjszakájára, mert már délutántól számtalan interaktív gyermekprogramra bukkanhatunk. A rendezvény hivatalos oldalán, a https://muzej.hu webfelületen a programtípusoknál külön gyerekprogramokra is rá lehet szűrni, így gyorsan megtalálható az az esemény, amely biztosan jó élményeket nyújt majd a gyermek számára. Koncertre, bábszínházra, kézműves foglalkozásra kísérhetjük gyermekeinket, együtt mérhetjük meg ügyességünket hagyományőrző és modern játékokon, de állatokat is simogathatunk. Aki még nem járt a Mesemúzeumban, az most semmiképpen ne hagyja ki, hiszen a hét próba kiállása után az interaktív foglalkozáson a magyar népi motívumokat is megismerheti a gyerkőc. Az Aeropark önmagában is izgalmas helyszín, de idén tüzes-vizes játszóházzal is készül a repülőmúzeum.

A 438 családi és gyermekprogram közül a teljesség igénye nélkül kiemelhető az Állatorvos-történeti Gyűjtemény, amely egész állatkertet vonultat fel ezen az estén: nyest, nyuszi, fácán, galamb, tengerimalac, görög teknős, süni és görény költözik be az épületbe, valamint mindenféle érdekességeket tudhatunk meg a lovakról. Aki az Összetartozás Házába látogat el, az bizony zsivány bűvészműsorral tarkított betyártanodába csöppen. A rendhagyó történelemóra garantáltan élmény lesz kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Magyar Nemzeti Múzeum 16 éves kortól ajánlja azt az óriás társasjátékot, ami a szabadságharc után emigrált magyar politikusok sorsát és kalandos életét mutatja be. A Magyar Természettudományi Múzeum pedig idén Latin-Amerikát hozza el az épület falai közé, leglátványosabbnak ígérkező programjuk az óriási lepkeház, ahol a távoli földrészről érkezett ötszáz egzotikus lepke kikelésének és repkedéseinek lehetünk szemtanúi.

Látványos, tiniket is megmozgató programot ígér Budapesten egyebek mellett az Aquincumi Múzeum és Régészeti Park gladiátor bemutatója, a Ludwig Múzeum plüssállatokból készülő installációja (ne felejtsünk el vinni egy plüsst, amit szívesen építünk majd bele a közösen elkészített műbe!), az Országos Meteorológiai Szolgálatnál a meteorológiai munka kipróbálása, vagy a Rendőrmúzeum lovas és kutyás bemutatói. A Fradi Múzeumban pedig nemcsak a legendás csapat történetével ismerkedhetünk meg, de fotózkodhatunk is a Fradi idén elnyert trófeáival.

Vidéken is fontos szempont a gyerekek múzeumba csalogatása. A dunaföldvári várban kalandok, bátorságpróbák várják a legifjabbakat, a békéscsabai Munkácsy Emlékházban a hangszerekkel ismerkedhetnek a kicsik, a nyíregyházi Kállay Gyűjteményben többféle interaktív gyermekműsor szórakoztatja a családokat, és egy óriási LEGO kép kirakásába is bekapcsolódhatnak.

A programokról további részletes információ a www.muzej.hu weboldalon található, ahol helyszín, időpont és programtípus szerint is kereshetőek az események, valamint mobil alkalmazás is rendelkezésre áll, amely „EVENT@HAND MUZEJ” címen tölthető le ingyenesen. Mindezeken túl az esemény Facebook- és Instagram-oldalát is érdemes követni, hiszen a szervezők a rendezvényig hátralévő pár napban érdekességekkel, információkkal és értékes nyereményekkel kecsegtető játékokkal is készülnek.

A fővárosban egységes karszalaggal látogathatók a Múzeumok Éjszakája rendezvényei és kiállításai. A felnőtt karszalag 2500 Ft, a gyermek karszalag (6-18 éves korig) 1200 Ft, mely nemcsak a csatlakozott intézményekbe való belépésre és a programokon való részvételre jogosít, de ingyenesen használhatók vele a BKK-nak kizárólag ezen az estén üzemeltetett múzeumi buszjáratai is. 6 éves kor alatt a belépés ingyenes. A karszalagok megvásárolhatók előzetesen online a www.jegymester.hu weboldalán, illetve a rendezvény napján a programban résztvevő budapesti múzeumokban.

Vidéken a belépőjegyek az adott intézményekben válthatók meg.

A Múzeumok Éjszakája fő szervezője a Kulturális és Innovációs Minisztérium, kiemelt médiapartnere az M5 és a Kossuth Rádió, támogatója a BKK, a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal és a Magyar Turisztikai Ügynökség, szakmai partnere a SZTAKI.     

Web: https://muzej.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/muzeumokejszakaja
Instagram: https://www.instagram.com/muzeumokejszakaja/

Nyitókép: Facebook / Múzeumok Éjszakája

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja