SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Múzeumok Éjszakája 2021: 15 izgalmas családi program Budapesten

Vincze Vivien [cikkei] - 2021-06-25
Idén június 26-án, a Szent Iván éjhez legközelebb eső szombaton rendezik meg a 19. Múzeumok Éjszakáját. A mostani rendezvény különleges alkalom lesz, amire különösen készülnek az intézmények, hiszen a járványhelyzet után ez lesz az első olyan országos kulturális rendezvény, ahol újra személyes jelenléttel várják a látogatókat!
Múzeumok Éjszakája 2021: 15 izgalmas családi program Budapesten

Szombat éjjel tehát megnyitják kapuikat a múzeumok, és koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal várják az érdeklődőket. Az eseményekről részletes információkat is kaphatunk egy mobil alkalmazás segítségével, amely az event@hand muzej címen tölthető le.

Mi pedig összegyűjtöttünk egy csokorra való válogatást a budapesti múzeumok izgalmas kínálatából!

Múzeumok éjszakája 2021.06.26. - válogatás

Aeropark - 17:00-22:30-ig

Ezen az estén sok érdekességet tudhatunk meg a repülőgépekről és a reptérről! A gyerekek lehetnek a kapitányok és szimulátoron kipróbálhatják, milyen vezetni a világ egyik legújabb és legmodernebb repülőgépét! De akár belebújhatnak az utaskísérők bőrébe is, és még egy gyors tanfolyamon is elsajátíthatják a szakma fortélyait kicsik és nagyok egyaránt! Ezen kívül kigurulnak és kipróbálhatók is lesznek a reptéri oldtimerek, de akár történelmi repülők pilótafülkéjébe is bepillanthatnak az érdeklődők! Bővebben: https://www.muzej.hu/muzeum/aeropark-repulomuzeum

 

Állatorvos-történeti Gyűjtemény – 16:00-23:30-ig

Ha nem tűnik első olvasásra izgalmasnak a lehetőség, az nagy tévedés, ugyanis rendkívül színes és változatos programokkal várják szombat este az érdeklődőket! Lesznek párosító és kirakós játékok, akár még röntgenképekről is, különböző állatvédelemmel és felelős állattartással foglalkozó érdekességekkel és állatvédelmi kvízműsorral várnak mindenkit, valamint még egy jó kis kincskeresés is lesz az egyetemen. Részletek itt.

 

Mesemúzeum – 15:00-22:00-ig

Már délutántól rendhagyó családi kirándulás indul a tabáni parkban Berg Judittal és a Kompánia Színházi Társulattal. A kalandpálya állomásain Berg Judit meséihez kapcsolódó színházi jelenetek bontakoznak ki, amelyek továbbgondolásához, megoldásához bátran kapcsolódhatnak az érdeklődők! Interaktív családi koncerten zenél majd a Klárisok zenekar, a jól ismert énekes-táncos népi játékokkal és dalokkal, de aki szeretne, 6-99 éves korig Szélkirálynős szélforgót és zászlót is készíthet iparművész segítségével! Itt lehet tájékozódni a részletes programról.

 

Aquincumi Múzeum – 16:00-21:00-ig

Testközelből ismerhetik meg a gyerekek az ókor világát, ugyanis a kézműves foglalkozásokon mindennapi, korhű használati tárgyakat készíthetnek a foglalkozásokon. De lesznek gladiátorjátékok, sőt, még gladiátor iskola is, ahol megismerhetik és kipróbálhatják a harcosok fegyvereit! Bővebben itt lehet tájékozódni a programokról.

 

Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplom – 18:00-23:00-ig

Ha létezik gyerekbarát templom, akkor ilyen a Belvárosi Főplébániatemplom, ezt tapasztalatból mondhatom! A lehető legnagyobb toleranciával tűrik a gyerekek lépcsőkön való rohangászását, például a kilátó és az ókori romok között, egy sima nyári hétköznapon is. A templom pedig igazi családi felfedezés lehet, különösen, ha éjszakába nyúlik, hiszen közel 2000 éves történelmet rejt magában! Vannak maradandó emlékei már a római időkből is, de felfedezhetünk egy 700 éves freskót is, ami elkápráztatja még a gyerekeket is: eredeti állapotában találták meg nagyjából 10 évvel ezelőtt, addig befalazva a létezéséről sem tudtak. Számos érdekes programmal várják a családokat szombaton, és ha ez nem lenne elég, akkor még vonzóbbá teheti a látogatást, hogy a templom kilátójából az esti Budapest fényeiben is gyönyörködhetünk! Részletes információk itt találhatók.

 

Goldberger Textilipari Gyűjtemény – 15:00-00:00-ig

Időutazással egybekötött nyomozós játékra várják elsősorban a gyerekeket, ahol ha követed az utasításokat és a kiállítás segítségével visszautazol az időben, akkor a technikatörténeti információkkal megfejtheted a titkos kódot! Ezen kívül lesz Retro Ruhák Tára, városi séta Óbudán, és a szövőgépek királynőjét is megismerhetjük. Itt olvasható bővebb információ az eseményről.

 

Iparművészeti Múzeum, Ráth György-villa – 14:00-23:00-ig

A századforduló szecessziós világába csöppenhetünk szombat délután, ahol megismerhetjük a korszak divatirányzatát, lakberendezését és építészetét is egy városi séta keretében. Lesz szecessziós divatsarok és ruhapróba, divatműhely a kicsiknek, ahol a kis hölgyek színes masnikat, az úrfik elegáns csokornyakkendőt készíthetnek. Este pedig egy izgalmas, zseblámpás sétán fedezhetjük fel a villa rejtett zugait! Bővebb információk itt.

 

Kiscelli Kastély – 14:00-22:00-ig

Csupa érdekes és izgalmas program várja a kastélyon belül és kívül is a kicsiket és a nagyokat. Lesz épületvezetés és kriptatúra, kinyílik a Kiscelli Nyomda, ahol képeslapokra nyomtathatunk sajátos formákat. Madárcsicsergés a Kiscelli Parkban címmel erdei kalandozásra hívják a családokat. Azok között pedig, akik az összes kiscellis madárodút megtalálják, kisorsolnak 5 db Barangoló a Kiscelli Parkban című matricáskönyvet! A részletek itt találhatók.

 

Budapesti Rendőr-főkapitányság – 19:00-02:00-ig

Szombat estére megnyílik a Teve utcai Rendőrpalota épülete az érdeklődők előtt. A parkolóban régmúlt idők rendőrautóit, motorjait lehet megcsodálni, de egy baleseti helyszínelésbe is be lehet kapcsolódni. Talán ennél is izgalmasabbnak ígérkezik, hogy egy megrendezett bűnügyi helyszínen a résztvevők együtt nyomozhatnak a rendőrökkel, a vállalkozó kedvűek nyomot is rögzíthetnek, és akár a nyomozókkal együtt meg is oldhatják az ügyet! Éjfélkor meglepetésvendég érkezik majd a helyszínre, óránkénti turnusokban pedig kitárul a Rendőrpalota is, ahol olyan helyekre is el lehet majd jutni, ahová civilek nem léphetnek be a hétköznapokon. Bővebben itt lehet tájékozódni.

 

Országos Meteorológiai Szolgálat, Marcell György Főobszervatórium – 12:00-21:00-ig

A Meteorológiai Szolgálat idén kizárólag szabadtéren várja az időjárás előrejelzés iránt érdeklődőket Pestszentlőrincen, a Főobszervatóriumban. Akár izgamas családi próbatételben is részünk lehet, ugyanis érdekes tesztek, találós kérdések és egyéb gondolkodtató feladatok mellett egy több állomásos "kincskeresésben" is részt vehetünk. Végigsétálhatunk a meteorológiai tanösvényen is, ahol megismerkedhetünk a műszerkert mérőeszközeivel, egy automata meteorológiai állomással, de megnézhetjük a radar és a villámdetektor működését is. A belépés regisztrációhoz kötött, jelentkezni a https://events.met.hu/muzej oldalon lehet. Részletek itt. 

 

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum – 16:00-00:00-ig

Ritkán, vagy már egyáltalán nem használt bolti segédeszközök, régi árucikkek, reklámtárgyak, különleges dobozok között nézelődhetünk a Látványraktárban, ahová a Reklámtáblák által kijelölt út vezet el. A Gasztroudvarban fröccsökkel, hűsítő sörökkel, üdítőkkel és kenyérlángossal várják a vendégeket. A családi játéksarokban pedig kiderül, hogy milyen izgalmak vártak egy matrózra a régi gőzhajók fedélzetén. Bővebben itt.

 

Óbudai Múzeum – 14:30-00:00-ig

A gyerekeket biztosan felcsigázza az a Mobiltelefonos nyomozós játék, amelyre a kalandra vágyókat hívják a szervezők! Az önállóan játszható szabadtéri játék kiindulópontja az Óbudai Múzeum bejárata, helyszíne pedig a Fő tér. A nyomok elvezetnek az emlékrablók széfjének kódjához, s mindeközben nevezetes épületekkel, történetekkel lehet megismerkedni. Ezen kívül lesz Óriáslabirintus a Zichy kastély udvarának zöld pázsitján, kurta kocsmatúra az Óbudán régen működő vendéglők nyomában, Föld alatti kiállítás néven a múzeum pincéjében tárlatvezetés és gépírás gyakorlás egy 70 éves táskaírógépen! Bővebb részletek itt.

 

Csepel Helytörténeti Gyűjtemény – 17:00-22:30-ig

Sodró programkavalkád várja a családokat a Királyerdei Művelődési Háznál, ahol veterán autóbuszos utazás, hőlégballon-függeszkedés, ismerkedés a boszorkánykonyha fűszernövényeivel, ugrálóvár, trambulin, népi játszótér, retro buli, máglyagyújtás és szalonnasütés is lesz! A részletekről itt olvashattok.

 

Óbuda Polaris Csillagvizsgáló – 21:00-23:00-ig

Szombat éjjel egy igazán izgalmas program keretében megismerhetjük a csillagvizsgáló távcsöveit és eszközeit. Lesz távcsöves bemutató is, amelyen a nyári égbolt érdekességeivel: csillagképekkel, kettőscsillagokkal, csillaghalmazokkal ismerkedhetünk meg. A bemutató regisztráció köteles, részletek itt.

 

Országgyűlési Múzeum – 15:30-22:00-ig

Te is lehetsz országgyűlési őr, ha a Látogatóközpont interaktív díszelgő bemutatóján elsajátítod az alaplépéseket! Igazi szablyát is vehetsz a kezedbe és elkészítheted saját díszőrcsákódat a kézműves sarokban. Vízköpőket és majomkutyákat ismerhetünk meg a Kőtár kiállításán, a Kossuth téren fél 4-től pedig a Kifli zenekar zenél! Bővebb információk itt.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja