SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szerelembe esni a tudománnyal - a 3 rendhagyó randiötlet Valentin-napra

Családinet [cikkei] - 2022-02-14
Romantika és tudomány. Vajon lehetséges ötvözni ezt a két, elsőre meglehetősen ellentétes világot? Nos, a filmvásznon az Egy csodálatos elmétől az I.Q. - a szerelem relatívon át a Good Will Huntingig néhányaknak azért sikerült - a tudomány iránt elkötelezett 3M vállalat alábbi gyűjtése alapján pedig akár a Valentin-napi programok is feldobhatóak egy kis felfedezéssel, kísérletezéssel. Ráadásul ne feledd, a lenti ötleteket családtagok, barátok körében is nyugodtan kipróbálhatod. Legfeljebb ma "csak" a tudománnyal estek szerelembe!
Szerelembe esni a tudománnyal - a 3 rendhagyó randiötlet Valentin-napra

Fedezzétek fel az égboltot!

Ma már a világon mindenre létezik egy jó kis mobilalkalmazás, miért épp a csillagképek pontos elhelyezkedése lenne a kivétel? Töltsd le a Night Sky, a Sky Map vagy valamelyik hasonló appot a telefonodra, és elő a távcsövekkel vagy a teleszkópokkal! Próbáljátok megkeresni a Nagy Medvét, az Ikreket, a Sárkányt és a többit! Még a végén hullócsillagot is láttok és kívánhattok valamit!

Aggódsz, hogy felhős lesz az ég? Akkor jöhet a B-terv: az otthoni mozizás! Romantikus filmek helyett azonban most egy science fictiont indíts el! A végén közösen megbeszélhetitek, melyik futurisztikus megoldás tűnt a leginkább élethűnek, és melyik már-már viccesnek. Melyiknek a működését változtatnátok meg valamilyen módon? Melyik technológia lenne a leghasznosabb a jelenben? Az ilyen „tudományos” eszmecserék gyakran sokkal izgalmasabbak tudnak lenni és sokkal többet elárulnak a másikról, mint egy romantikus beszélgetés.


Legyél pultos és mágus egy személyben!

Szívesen beülnétek valahova egy italra, de aggódsz a tömeg miatt? Akkor itt az idő, hogy felcsapj házi, „tudós bartendernek”! Készíts odahaza olyan italokat, amelyek a pH-szint módosításakor megváltoztatják a színüket. A „titkos összetevő” a legtöbb teázóban kék teaként megvásárolható pillangóborsó-esszencia, melyhez tiszta alkoholt kell önteni. Mellé készíts jégkockákat citromlével, majd csepegtesd őket az italba, és hagyd, hogy a „közönség” rácsodálkozzon, ahogy a „koktél” színe kékről lilára változik.

Amennyiben inkább az alkoholmentes változatot részesíted előnyben, csak készítsd el a kék teát, tegyél magas poharakba citromos jégkockákat összezúzva, majd öntsd rá a teát, és már kész is a varázslatos ital!


Kísérletezzetek virágokkal!

Vegyél egy csokor fehér virágot, például szegfűt. Készíts elő némi ételfestéket a kedvenc színeidben, valamint néhány palackot, kis üveget vagy poharat. A randevú kezdetén tölts egy kis vizet és kb. 10-15 csepp ételfestéket a tartókba, majd mártsatok bele egy-egy szál virágot a „keverékekbe”. Még izgalmasabb a kísérlet, ha egy szegfű szárát nagyjából 10-15 centiméter magasságig kettévágod, és mindkét szálat külön-külön folyadékba teszed. Ha a virágokat a radiátor közelében helyezitek el, a meleg miatt még gyorsabban végbemegy a színeződés folyamata. Az este folyamán érdemes gyakran rápillantani, hol is tart a színváltás!

Végül ne feledd, a tudomány iránti szeretetet – csakúgy, mint bármilyen más szerelmet – egész évben érdemes ápolni, nemcsak Valentin-napon. Vedd észre, hogy a fizika vagy a biológia a világon mindenhol körülvesznek minket, és nap mint nap ámulatba ejthetnek a szépségükkel.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja