SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

24. Lurdy Házi Lelkes Ásványbörze december 10-11-12-ig - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2021-11-26
 [X]

Semmi sem lehet szebb, mint amit a természet alkot. Évezredek, évmilliók kitartó "munkája" és a körülmények szerencsés összjátéka volt szükséges még a legelterjedtebb kristályok (pl. kvarcok) megalkotásához is. A természet nagyon kreatív. Ékkövei színben, formában és egyéb fizikai jellemzőiket tekintve igen változatosak. Az ásványvilág legjavával az évente többször megrendezésre kerülő Lelkes Ásványbörzéken találkozhat.
24. Lurdy Házi Lelkes Ásványbörze december 10-11-12-ig - Nyereményjáték!

Az év utolsó rendezvényére Advent 3. hétvégéjén, 2021. december 10-11-12-én, péntek – szombat - vasárnap kerül sor. A 24. Lurdy Házi Ásványbörze remek alkalmat kínál arra, hogy hazai vagy külföldi ásványokból, szikrázó drágakövekből, ékszerekből, egyedi kézműves alkotásokból, ásványi faragványokból és használati tárgyakból válasszon szeretteinek ajándékokat. A nagyszabású rendezvény 150 kiállítója szakmai tanácsokkal is segíti majd a választást.

24. Lurdy Ásványbörze

Miközben a felnőttek válogatnak, a gyerekek elfoglalhatják magukat azzal, amit igazán szeretnek: játszhatnak, alkothatnak. Sőt, az interaktív földtudományos játszóházban tanulhatnak is az ásványokról, a geológiáról (szombat-vasárnap). Az Aranymosóban próbára tehetik szerencséjüket, és apró kincsekkel gazdagodhatnak. A kreatív játszóházban olyan foglalkozásokon vehetnek részt, amelyek fejleszthetik kézügyességüket, és feléleszthetik alkotó kedvüket. A kreatív játszóház és az aranymosó a rendezvény mindhárom napján várja a kicsiket.  

24. Lurdy Ásványbörze

A karácsonyi forgatagot olyan érdekes programok és előadások színesítik, mint például a látogatóktól elzárt barlangok világát bemutató 3D vetítés, a világító ásványok bemutatója és a drágakő-csiszolás.  Az érdeklődők kiállítás keretében gyönyörködhetnek néhány neves hazai gyűjtő legértékesebb ásványkollekciójában.

24. Lurdy Ásványbörze

A Lelkes Ásványbörzék állandó szolgáltatása az ingyenes drágakő-meghatározás, amely a karácsonyi rendezvényen is elérhető lesz a látogatók számára.  Érdemes magával vinnie a rendezvényre azt az ékszerét vagy drágakövét, és a szakértő műszeres vizsgálattal határozza meg a követ, annak fajtáját, lényeges tulajdonságait. A drágakő-meghatározás mellett, a szervezők külön kiállítást szentelnek a szintetikus köveknek, utánzatoknak, ezzel is segítve az ismeretterjesztést.  

A hatályos jogszabályoknak megfelelően a rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható.

24. Lurdy Ásványbörze - plakát

A rendezvény helyszíne: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.
Nyitva tartás: péntek – szombat - vasárnap 10 órától 19 óráig

Jegyek elővételben: https://asvanyborze.jegyx1.hu

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Válaszolj az alábbi egyszerű kérdésekre december 5. éjfélig és a helyes megfejtést beküldők között kisorsolunk 5 db páros belépőjegyet a 24. Lelkes Ásványbörze rendezvényre.

Sorsolás: 2021. december 6.

A nyerteseket e-mailben értesítjük.

Nyerj egy páros belépőjegyet a 24. Lelkes Ásványbörze rendezvényre!

1. Hány kiállító lesz a 24. Lelkes Ásványbörzén?
2. Mely napokon lesz az Interaktív földtudományos játszóház program?

Csak bejelentkezett felhasználók nézhetik meg az eredményeket!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A szerkesztő ajánlja