A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ezért érdemes minél több időt tölteni a gyerekekkel a természetben

Kerékgyártó Andrea [cikkei] - 2021-10-11
A természet làgy ölèn töltött hosszú óràk pedig csodàs hatàssal vannak a szervezetünkre.
Ezért érdemes minél több időt tölteni a gyerekekkel a természetben

"Hovà szeretnèl menni a hètvègèn?" - tettem fel a kèrdèst èveken keresztül minden hèten Fanninak. A vàlasz pedig gondolkodàs nèlkül jött: "Jàtszótèrre!"

Mi pedig jó szülőkhöz illően minden hètvègèn elvittük Fannit egy szuper jàtszótèrre. Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy Budapest legjobb jàtszótereit vègigjàrtuk.
Margarèta, Mèszkőpark, VUK, Cerkafirka, Mátyàs kiràly, Zöld Pèter, Pom Pom, Rumini, Szitakötő, Macis, Bóbita, Margisztiget, Normafa, Hajógyàri sziget, Gellèrthegyi csúszdapark, ès az abszolút kedvenc a vàrosligeti hőlégballonos jàtszótèr - ezek voltak a hètvègi programok sztàrjai hosszú èveken keresztül.

Olvasd el ezt is: Az ország legmesésebb játszótereinek gyűjteménye

Aztàn kitört a jàrvàny ès a jàtszótereket lezàrtàk. Èn pedig törtem a fejem, hogyan töltsük tartalmasan a hètvègèinket. 

Az Internetet böngèszve felfedeztem, milyen sok tanösvény van Budapest környékèn. Koràbban is próbàltunk kiràndulni Fannival, de a próbàlkozàsaink sorra kudarcba fulladtak. Fanni ugyanis rèm unalmasnak talàlta az erdőben sètàlàst. 

Mostanra azonban úgy tűnik megèrt arra, hogy èrtèkelje a termèszet szèpsègeit.

Hèbe-hóba mèg ellàtogatunk egy-egy jàtszótèrre, de az elmúlt màsfèl èvben a hètvègèink szinte kivètel nèlkül termèszetjàràssal teltek.

A természet làgy ölèn töltött hosszú óràk pedig csodàs hatàssal vannak a szervezetünkre. Fanni a màsfèl èv alatt kèt-hàrom napot ha beteg volt, akkor is megúszta egy kis torokfàjással. Ő, aki az óvodàban kèt hetente lebetegedett, csupàn a csalàdi napokat kihasznàlva hiànyzott az iskolàból.

A japànok màr règen felismertèk a termèszetben rejlő gyógyító erőt, az ottani orvosok receptre írjàk fel a termèszetjàràst, amit erdőfürdőnek neveztek el.

Èrdemes hàt kihasznàlni a szèp, napsütèses hètvègèket ès minèl több időt kint a szabadban tölteni!

Forrás: Lányomnak az életről 
Indexkép: Depositphotos.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja