SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ezekkel az ingyenes és online programokkal sportolhat az ország!

Családinet [cikkei] - 2021-04-08
Otthonról is bárki számára online elérhető, ingyenes mozgásnépszerűsítő programokkal, tudás- és videótárral pezsdíti fel a tavaszt a Magyar Szabadidősport Szövetség. Hamarosan elstartol a nordic walkingra fókuszáló NOWA élményséta és kihívás, április 24-én a virtuális térben rendezik meg a #BEACTIVE NIGHT-ot, május 26-án pedig jön a Kihívás Napja! A szövetség minden korosztályt próbál aktivizálni, ezért folytatja az egy éve indult Mozgásélmény szenioroknak Programját is, amely eddig mintegy 176 ezer mozogni vágyó szépkorút ösztönzött testedzésre.
Ezekkel az ingyenes és online programokkal sportolhat az ország!

A Magyar Szabadidőspor Szövetség (MASPORT) célja továbbra is a járványhelyzetben felértékelődött otthoni testmozgás népszerűsítése és támogatása mellett a virtuális közösségépítés.
„A jelenlegi nehéz helyzetben még fontosabb, hogy minden alkalmat megragadjunk a rendszeres sportolásra. A fizikai aktivitás nemcsak a mentális egészségünkre van jótékony hatással, hanem az immunrendszerünk védekezőképességét is erősíti. A MASPORT koordinálásában zajló, ingyenes tavaszi online programokhoz bárki csatlakozhat, aki szeretne mozogni, vagy kipróbálná, megmérettetné magát” – nyilatkozta a szövetség elnöke, Czene Attila.

Az online programok két fontos pillére a #BEACTIVE NIGHT és a Kihívás Napja. Előbbit április 24-ére hirdették meg, az aktuális járványhelyzethez igazodva, az otthonainkba elhozva a mozgás örömét, olyan, a lakásban is végezhető sportokra buzdítva, mint például az aerobic, a fitnesz vagy éppen a jóga. A MASPORT erre az eseményre berendezte Magyarország legnagyobb virtuális lakását, amelynek hat különböző helyiségében hazánk népszerű oktatói, edzői tartják az online foglalkozásokat. A Nagyi szobában például az idősebb korosztály, a Kihívások alagsorában a versengők, a Családi nagyszobában pedig a család bármely tagja találhat kedvére való mozgásformát.

Testmozgás otthon

A május 26-i Kihívás Napja szintén az online térben zajlik majd országszerte, munkahelyi és tanintézmények kategóriákban meghirdetve. A szövetség a szabadban végezhető mozgás szerelmeseire is gondolt: a NOWA egyéni kihívás az ingyenesen letölthető MASPORT – Magadért sportolj! applikációval támogatja a kültéri túrázáshoz kapcsolódó egyéni teljesítmények nyomon követését.

Hamarosan elérhető a MovePlay elnevezésű, sportágismertető online tudás- és videótár is, amely edzésterveket és más szakmai anyagokat kínál az érdeklődőknek, profi szakemberek közreműködésével készült, kedvcsináló edzésvideókkal ösztönözve mozgásra a gyerekeket, a fiatalokat, a középkorúakat és az időseket.

A MASPORT minden korosztályt próbál aktivizálni. Tavaly áprilisban nagy sikerrel debütált a Mozgásélmény szenioroknak Program, amely eddig 3 földrészről, 17 országból és 257 magyarországi városból összesen 175 660 mozogni vágyót mozgatott meg. A szövetség reméli, hogy idén még több szépkorút sikerül mozgásra ösztönözni, így segítve elő, hogy még többen élvezhessék a testedzés jótékony élettani hatásait. A program első évének sikereit egy látványos videó mutatja be:

Egy éves a Mozgásélmény szenioroknak Program


A MASPORT tavaszi programjairól bővebben a https://masport.hu/ oldalon tájékozódhatnak.

A Magyar Szabadidősport Szövetségről:
A MASPORT egy közhasznú civil szervezet, amelynek legfőbb feladata a mozgásban gazdag életmód népszerűsítése. Kiterjedt tagszervezeti hálózatának köszönhetően az ország minden megyéjében jelen van, továbbá több száz helyi sportegyesület, szabadidős társaság is kapcsolódik hozzá, amelyekben összesen közel 170 ezren sportolnak. A szövetség 2015 óta koordinálja az Európai Sporthét eseménysorozatot. Emellett számos egyéb nagyszabású sportprogramot is szerveznek (Kihívás Napja, Világ Gyalogló Hónap, mozgásfesztiválok stb.).

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja