SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Wellness ajánlat a borok szerelmeseinek

Családinet [cikkei] - 2010-11-11
 [X]

Azok számára, akik egy wellness-hétvégén a szokásos kényeztetésen túl többre, valami különlegesre vágynak, jó hírrel szolgálhatunk: a ceglédi Best Western szállodalánc négycsillagos szállója újdonságként kellemes hangulatú borvacsorákkal várja vendégeit, melyek minőségét a szálló kiváló chefje szavatolja.
Wellness ajánlat a borok szerelmeseinek

Főszerepben a Föld
Bodócs László és kollégái nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az Alföld ízeit minél ötletesebben és ínycsiklandóbban ismertessék meg vendégeikkel, így az étlap összeállításánál nemcsak az aktuális szezon kínálta alapanyagokat, de a környékbeli termelők kínálta lehetőségeket is figyelembe veszik, egyre több alföldi gazda kerül fel az étterem beszállítói listára. A chéf kedvenc és állandó kecskesajt készítője szintén e vidék termelője, s egyben forrása az Aranyhegy étterem egyik emblematikus körete, a kecskeordás rétesbatyu - mangalicaszalonnás harcsafiléhez tálalják - alapjául szolgáló ízletes sajtkülönlegességnek.

borvacsoraSzépítő szőlő, gyógyító bor
A szálló vendégeinek péntek esténként kellemes hangulatú borvacsorákat kínálnak, ahol hagyományosan a ceglédberceli Megyeri Fivérek Pincészetének boraihoz komponált borvacsora vár minket, majd másnap borkóstoló a Kökény és Fia Pincészetben. S ha kedvünk úgy tartja hétvége alatt vörös szőlő fürdővel szépíthetjük bőrünket.
Ha igazán jó étvággyal szeretnénk nekiindulni a gasztronómiai utazásnak, esetleg lazítanánk egyet onnan visszatérve, számos aktív és passzív kikapcsolódási lehetőség közül választhatunk. A gyógyvíz adottságaira támaszkodva eleve wellness-hotelnek épült szálloda a kényeztető szolgáltatásokon túl gyógyászati központot is üzemeltet. A hedonisták külön örömére szolgálhat ugyanakkor, hogy a dallamos „Cegléd K - 343 OKK” névre keresztelt kút gyógyvize többek között stressz, túlterhelés, izomfájdalmak, statikai zavarok, tartási rendellenességek, illetve mozgáshiány és egyirányú terhelés esetén is javallott, így a Cegléden töltött hétvégére az egészségünk érdekében feltétlenül szükségünk van. Az aktív regenerálódáson túl persze pihenésre is bőven akad lehetőségünk, hiszen a gyógyvíz, a masszázsok, a balneo-hidroterápiás kezelések és a majdnem 180 m2-es élménymedence mind-mind a kellemes és egyszersmind egészséges kikapcsolódást szolgálják.


Borvacsorák szakértői
Balla Géza pincészete - Ménes-i borvidék
Aradtól 24 km-re keletre, a Nyugati Középhegység lábánál fekvő dombokon  bukkantunk rá Balla Géza borászatára Opálos-on. Ezen a borvidéken készítették már 1744-től a híres vörös aszút, kadarka szőlőből. Ez a különlegesség most is megtalálható az Opálos-i pincészetben egy szamorodni eljárással készített vörös desszertbor formájában Kadarisszima név alatt. Az 55 hektáron gazdálkodó Balla Géza méltó képviselője a hagyományoknak melyben az egyedi mikroklíma és a helyi talaj-adottságok is segítenek.
A Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és természetesen Kadarka szőlőből előállított vörösborokat nagy tölgyfa- (ászok) és barrique hordókban érlelik, míg a fehér szőlőfajtákból - Olaszrizling, Tramini, Szürkebarát, Sauvignon Blanc, Királyleányka - hűtött erjesztéssel kiváló fehérborokat készítenek. Egyedi a borok kiszerelése is mivel a palackokat nem címkézik, hanem rusztikus módon csomagolják (a feliratok erre kerülnek), a ledugaszolt palackokat pedig viasszal pecsételik le.
Balla Géza személye és személyisége az egyik garancia a vacsora elegáns és közvetlen hangulatára.
Bodócs László a Best Western Aquarell hotel chefje a szálloda nyitása óta felel akecskesajt vendégek ízletes és különleges menüiért. Legnagyobb szakmai sikerének azt tartja, hogy a vezetése alatt álló konyha remekei ötvözik a hagyományos alföldi ízeket a modern konyha technológiával, melyekhez a helyi termelők kiváló alapanyagokat biztosítanak.
A vacsorák menüsora természetesen folyamatosan bővül, így akár negyedévente visszatérve is újabb borvidékekről származó nedűket középpontba állító vacsorákon vehetünk részt. December 11 -én például Balla Géza mutatja be a Bodócs Lászlóval és Kancsár Zoltánnal közösen megálmodott menüt, s a hozzá rendelt italokat. Ezen borsorban főként a Ménesi Borvidék Wine Princess Pincészetének íz világával barátkozhatunk, míg a menüben olyan szezonális alapanyagokra épülő különlegességeket kóstolhatunk, mint a birsalma krémleves kecskeorda galuskával (Kadarka sillerrel kínálva), főételként pedig vörösboros malacpofa pörköltet kolbászos juhtúrós nudlival, puliszkával, 2003-as Cabernet Sauvignonnal kísérve.  S, hogy miféle méltó lezárása lehet egy ilyen pompás menünek? A chef ajánlata szerint mákhab vérnarancs lekvárral 2008-asKadarissimaval párosítva.

A Bor és a Wellness szerelmeseinek ajánljuk:
2010. 12. 11.-én borvacsora a Wine Princess Ménesi Pincészet boraival


http://aquarellhotel.hu/hu/borvacsora-wine-princess-menesi-pinceszet-boraival.html

Az est házigazdája maga Balla Géza
19.900 Ft/fő/éj ártól, mely tartalmazza
a szállást kétágyas elhelyezéssel, borvacsorával, wellness használattal, 25% kedvezménnyel szőlőkivonatot tartalmazó testkezeléseinkből, fürdőköpeny használattal és parkolással. Hosszabbítási lehetőség félpanzióval 11.900 Ft/fő/éj ártól.

Élvezze az alföldi ízeket miközben négycsillagos kényeztetésben részesül!

http://aquarellhotel.hu/index.php/hu/borvacsorak-az-aquarellben.html



2010. 08. 06-2010. 12.19. között péntek éjszakától.

Péntekenként borvacsora régiónk specialitásaiból fogásonként egy pohár borral a Megyeri Fivérek Pincészet válogatásából.

Szombatonként pincelátogatás a Kökény és Fia Pincészetbe borkóstolóval.


Ebéd a’la carte szállodánk Aranyhegy Éttermében egy pohár borral a Kökény és Fia Pincészetből.

20.900 Ft/fő/éj ártól, mely tartalmazza
a szállást kétágyas elhelyezéssel, borvacsorával és pincelátogatással, wellness használattal, szobánként egy alkalommal vörös szőlő fürdővel, fürdőköpeny használattal és parkolással. Hosszabbítási lehetőség félpanzióval 9.900 Ft/fő/éj ártól.

Már most gondoljon a közelgő ünnepre! Ajándékozzon pihenést, harmóniát, kényeztetést és szépséget!

A legszebb ajándék, ha időt és figyelmet szentelünk egymásnak! Ehhez kínálunk Önnek megfelelő környezetet és gondoskodást!

A mai rohanó világunkban ezek a nyugodt órák, napok igazi kincsnek számítanak.
Szállodánkban az alábbi értékben vásárolhatóak ajándékutalványok:25.000,-Ft; 50.000,-Ft; 75.000,-Ft; 100.000,-Ft

A fent megadott értékben a megajándékozott igénybe veheti szállodánk szolgáltatásait szabad kapacitásaink függvényében előzetes időpont egyeztetést követően: szállás, étkezés,wellness-, gyógyászati szolgáltatás.

A névre szóló ajándékutalványt postai úton juttatjuk el Önnek a megadott címre.

BEST WESTERN HOTEL AQUARELL****
2700 Cegléd, Fürdő út 24.
Tel.: +36-53-510-900
E-mail: info@aquarellhotel.hu
www.aquarellhotel.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja