SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

4+1 tipp otthonmaradós bogarászáshoz - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2020-03-20
 [X]

Itt a tavasz, irány a természet! Vagyis, várjunk csak egy kicsit! Mi lenne, ha most kivételesen a természet jönne hozzánk?
De mégis hogyan nyissunk állat- és növénykertet a nappaliban? Ehhez hoztunk nektek 4+1 állatszőr- és sárfolt mentes, mégis rém izgalmas ötletet.
4+1 tipp otthonmaradós bogarászáshoz - Nyereményjáték!

 

1. Vigyél haza

Ha szerettek erdőben kirándulni, ezt a könyvet imádni fogjátok. A Vigyél haza nem csak mese és nem csak ismeretterjesztés, hanem ez a kettő egybe gyúrva. A kerettörténet szerint a főhős elrabolt állatoknak segít hazatalálni a saját élőhelyükre. Egyszóval utazás az erdők körül, amiből rengeteg izgalmas dolgot tudhattok meg a világ erdőtípusairól, és persze végigizgulhatjátok a mesés utazást, vajon minden jó, ha jó a vége.

Indulhat a kirándulás?

Vigyél haza! - Erdők a nagyvilágban

Lapozz bele a könyvbe:
 

2. Építkező állatok

Ez az album igazi útikönyv az állatok világába. Amellett hogy hatalmas és hihetetlenül izgalmas tudásanyag van benne az állatok üregeiről, fészkeiről, várairól, kaptárairól, víz alatti búvóhelyeiről, rengeteg igazi felfedeznivalót rejt: kihajtható fülek, rejtett lapok, hosszú, böngészős ábrák. Olyan, mintha egy igazi állatkerti interaktív kiállításra csöppennél.

Építkező állatok

Sok kérdés, sok válasz, de a legfontosabb, hogyan fogjátok beosztani, hogy ki nézegesse? Ez a könyv ugyanis 5-110 éves korig minden korosztálynak lebilincselő. Lehet, azonnal érdemes kettőt beszerezni belőle.

 

3. Sünök és más európai vadállatok

Sokat töprengtünk rajta, hogy a sün hogy került a vadállatok élére, aztán megnyugodtunk abban, hogy míg farkas és hiúz keveseknek van a kertjében, sünnel jó eséllyel hamarosan találkozhatunk.

A személyes tapasztalat pedig ezeknél a természetbúvár matricás albumoknál igen fontos.

Míg otthon vagytok, a gyerekek a kezükbe kapják a kertet, az erdőt, a mezőt, amit saját ízlésük és az albumban található egyszerű feladatok alapján népesíthetnek be a mellékelt, gyönyörűen megrajzolt állatmatricákkal.

Természetbúvár matricás album - Sünök és más európai vadállatok

Ha nincs kertetek sem kell aggódnotok, a tudás nem vész kárba később sem. Mikor nyáron és ősszel az erdőt, mezőt járjátok, a kicsik kívülről fújják majd, vajon mi lakhat a földbe vájt üregben, mi motoz a bozótban naplemente idején, milyen állatokat találhatunk a vizek partján a vadkacsákon és a hattyúkon kívül, és miket gyűjt a mókus télire a makkok mellé csemegének.

Csempésszétek be a természetet a nappaliba!

 

4. Bogarak és más apró szörnyecskék

Ha kergettél már sikítva kaszáspókot papuccsal azért, ha még a szúnyogot sem ütöd le, mert szegény, akkor azért lesz hasznos ez az album csemetédnek.

A bogarak és egyéb csúszó-mászók nem tartoznak a felnőttek kedvencei közé, többek között ezért is kapta ezt a mókás címet ez az ismeretterjesztő kiadvány. De mi a helyzet a gyerekekkel? Nyilván a katica, lepke, méhecske jöhet minden mennyiségben. És a 100 lábú? A keresztes pók? A pucér és házas csiga?

Természetbúvár matricás album - Bogarak és más apró szörnyecskék

Minden, ami kúszik, mászik, földön, falon, fán jár megtalálható ebben az albumban, ahol a gyerekek biztonságos keretek között barátkozhatnak a keresztespókkal, és garantáltan nem lesznek sárosak csigagyűjtés közben.

Ha a kert, a park, a kirándulás most nem opció, a bogarak akkor is itt lehetnek veletek, és vidám perceket, órákat szerezhetnek a családi aprónépnek.

 

5. Séta Budapesten Brúnóval

Mi van a bejárati ajtón túl az állatokon, erdőkön mezőkön kívül? Mit szólnátok egy jó kis városi sétához? Ezt is befér a nappaliba Bartos Erika Brúnó Budapesten könyveivel, melyekben meseolvasás közben sétát tesztek a magyar főváros összes izgalmas helyén. A kötetekhez foglalkoztató füzet is készült, amikkel biztosan megjegyzitek hova fogtok nyáron közösen ellátogatni!

Brúnó Budapesten - Pest szíve

Lapozz bele a könyvbe:

 

Fenti könyvek 2020.03.20 és 03.23. között kedvezménnyel rendelhetőek a Móra Kiadó webáruházából.

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Válaszolj helyesen az alábbi egyszerű kérdésekre március 29 éjfélig és a Móra Kiadó jóvoltából kisorsolunk 3 példányt a Hétköznapi csodák című könyvből.

Sorsolás: 2020. március 30.

A nyerteseket e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja