SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Készíts mécsestartót gyöngyökből!

Hollenczerné Balogh Ilona [cikkei] - 2017-11-21
Hamarosan meggyújtjuk az első adventi gyertyát. Szeretném, ha idén kicsit más lenne az adventi koszorúd... pl. gyöngyből készítenéd a mécsestartókat. Nem tudom, hogy mennyire vagy rutinos a gyöngyfűzésben, ezért most egy egyszerű mintát fogok megmutatni.
Készíts mécsestartót gyöngyökből!

A karácsony színei igen változatosak, de talán a piros-arany variáció a legnépszerűbb. Most én is ilyen gyöngyöket használok. A mécsestartó mutatósabb, ha fémgyöngyökkel dolgozol. Piros és arany rizsgyöngy, 6 mm-es piros és arany, illetve 4 mm-es piros fémgyöngy van a tálkákban. És a lényeg még a rézdrót, amely 0,35 vastagságú és 160 cm hosszú. Fontos, hogy vastagabb drót legyen, mert így lesz szebb a tartása a mécsestartónak.  


Az enyhén félbehajtott drótra fűzz 1 db 6 mm-es piros gyöngyöt, 2 db arany rizsgyöngyöt és még 1 db 6 mm-es piros gyöngyöt! Ezeket „leengedted” a drótra. Most pedig az egyik drótszálra tegyél 2 db arany rizsgyöngyöt, de ne engedd le, hanem a másik dróttal szemből bújj bele a rizsgyöngyökbe! Húzd szorosra, ügyelj arra, hogy drótszálak egyenlő hosszúak legyenek! 


A következő lépésnél a jobb és a bal oldalra is 1-1 db 6 mm-es piros gyöngy kerül. Aztán újra 2 db arany rizsgyöngy következik, amelynél szembe fűzzük a drótokat. 


Ezt a lépéssort ismételd addig, amíg oldalt 17 db piros gyöngy lesz! 


Most következik a zárás… Jobbra és balra 1-1 db piros gyöngy kerül, de most az első 2 db arany rizsgyöngyökben zárunk. (18 db piros gyöngy van körben.)


Húzd szorosra a drótot! Bármelyik dróttal bújj bele a következő piros gyöngybe, aztán pedig a 2 db rizsgyöngybe!  Ha jól csináltad, akkor most ugyanazon az oldalon van a 2 drótszál. És közöttük 1 db piros gyöngy van. Ebbe a gyöngybe bújj bele a drótokkal jobbról is és balról is! A drótok most ugyanabban a piros gyöngyben vannak.

A szoros zárás előtt próbáld meg, hogy belefér-e a mécses! Picit szorul, de ha jól számoltál, akkor pont jó! Amennyiben gyertyára tennéd, ami jóval szélesebb, akkor hosszabbra kell készíteni a keretet, de arra ügyelj, hogy a szélén lévő piros gyöngyöket csak kettesével növelheted, mert úgy jön ki a díszítőág pontosan.

Az egyik drótra fűzz 1 db piros rizsgyöngyöt, 1 db 6 mm-es arany gyöngyöt és 3 db 4 mm-es piros gyöngyöt! Azután fordulj vissza, vagyis bújj bele a felülről az arany gyöngybe és fogd meg a 3 db kicsi gyöngyöt és közben húzd a drótot! Így tudod a helyére húzni a gyöngyöket szorosan. Ügyelj arra, hogy szoros legyen, mert ez a dísze a mécsestartónak és nem szép, ha látszik a drót!


Fűzz fel még 1 db piros rizsgyöngyöt és 1 piros gyöngyöt kihagyva a következőbe bújj bele! Egy kis díszítőág elkészült. 


Folytasd a fűzést körbe! Ha már kicsi a drótod, akkor a másik drótággal dolgozz tovább az ellentétesen!


Amikor körbeértél, akkor újra egy piros gyöngyben találkoznak a drótjaid. Most a két oldalon látható 2-2 arany rizsgyöngybe bújj bele és a másik oldalra érve, további gyöngyökbe bújva kicsit fűzd el a drótokat! 


Elkészültünk a mécsestartóval. Készíts még 3 db-ot és teljes lesz az adventi koszorúd!

A mécsestartót elhelyezheted úgy, hogy a díszítőágak alul vannak, mintha talpacskája lenne a tartónak. És lehet felül is, ekkor olyan, mintha gallérja lenne.

A fűzést segíti a mécsestartóról készített videó is. 


További mécsestartó ötleteket találsz a Mesés gyöngyök blogomon.
Fűzzél a karácsonyfádra is gyöngyös díszeket, csillagokat

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja