SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Vizsgálatot indítottak Balázsék ellen, amiért Vadon Jani megalázott egy kolumbiai kisfiút

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-10-21
Röhögve csúfolt és megalázott egy kolumbiai kisfiút a Celeb vagyok, ments ki innen! adásában a műsorvezető, ezért indult a vizsgálat. Vadon János bocsánatot kért, a műsor készítői pedig egy büntetést is kitaláltak neki: a celebek táborhelyén kell takarítania. A Blikk szerint Balázsék eddig már 12,5 millió forintos büntetésnél járnak.
Vizsgálatot indítottak Balázsék ellen, amiért Vadon Jani megalázott egy kolumbiai kisfiút

"Tudod, hogy ha mondjuk tíz éven keresztül fánkot fogsz zabálni, mint eddig, akkor 150 kiló leszel 16 éves korodra, ugye?"

Hétfőn kezdődött a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsor az RTL Klub-on. A műsorban a celebeket Kolumbiába viszik, ahol a dzsungelben különböző feladatokat kell megcsinálniuk, a szabad ég alatt kell aludniuk, és csak rizst és babot ehetnek. 

Vadon János és Sebestyén Balázs élő adásban alázott meg egy 8-10 éves kolumbiai kisfiút. 

A kisfiúnak az volt a szerepe a műsorban, hogy minden kérdésre azt felelje, hogy: "Sí, Señor!”, vagyis: "Igen, Uram!" 

A beszélgetés kezdetben ártatlannak tűnt, de hamar botrányossá fajult. 

Az ominózus párbeszéd a következő: 

– Jani: "Pedrito, figyelsz rám?”

– Pedrito: "Sí Senor!”

– Jani: "Balázs egy senki, ugye?”

– Pedrito: "Sí Senor!”

– Jani: "Jól van akkor”

– Pedrito: "Sí Senor!”

– Jani: "Anyád megmondta, hogy én vagyok az apád?”

– Pedrito: "Sí Senor!”

– Jani: "És hogy a többieké is?”

– Pedrito: "Sí Senor!”

– Jani: "Szereted még mindig a Chokitót?”

– Pedrito: "Sí Senor!”

– Jani: "Tudod, hogy ha mondjuk tíz éven keresztül fánkot fogsz zabálni, mint eddig, akkor 150 kiló leszel 16 éves korodra, ugye?

– Pedrito: "Sí Senor!”

– Jani: "Tudod, hogy a tequila öl, butít és nyomorba dönt, ugye?”

– Pedrito: "Sí Senor!”

– Jani: "Jól van akkor.”

Mindeközben Balázs a háttérben jókat kacarászott, majd ezt mondta: "Szegény, abuzáltuk”.

Vadon Jani pedig hozzátette: 

"Az anyját is nagyon kedveltem, csak most már egy picit gurul!” – fogalmazott.


Vizsgálat indult - eddig 12,5 milliós büntetésnél járnak

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Celeb vagyok, ments ki innen! hétfői adása miatt állampolgári bejelentés nyomán indított vizsgálatot – írja a Blikk

A Blikk értesülései szerint Sebestyén Balázsék eddigi büntetése 12,5 millió forint: ekkora összegű büntetést kaptak eddig az NMHH-tól a rádióműsorukban és a televíziós szerepléseik közben elhangzott megjegyzésekért. Több mint hatvan alkalommal indult miattuk eljárás az elmúlt 13 évben.
 

Vadon Jani bocsánatot kért a műsorban

A botrány kapcsán Vadon Janiék élő adásban reagáltak a történtekre, Vadon Jani többször is bocsánatot kért és azt mondta, mindenért csakis ő a felelős. 

"A tegnapi műsorban volt egy jelenet, amit egy általunk Pedrónak nevezett kisfiúval együtt játszottunk el, és azt szeretném mondani, hogy mindenkitől elnézést kérek, akit megbántottam ezzel a jelenettel. Nem ez volt a célom, ironizálni szerettem volna, sajnálom, hogy ha nem jött át, elnézést, tanultam belőle.... Ne próbálják meg eladni a cikkeket Balázs nevével, mert én vagyok a felelős, és elnézést kérek érte. Tudom, hogy így utólag ez már egy picit eső után köpönyeg, de ennél többet nem tehetek. Tényleg tanultam belőle, nem fog többet előfordulni, igyekszem” – mondta élő adásban a műsorvezető.


A stáb megérdemelné, hogy kipenderítsék őket az országból

Mérő Vera, író, aktivista a Blikknek elmondta, mi a véleménye az esetről: 

"Sebestyén Balázs és Vadon Jani személyét nem kívánom minősíteni, az elmúlt években ők maguk már többször megtették ezt, amikor elhízott embereken, nemi erőszakot elszenvedő áldozatokon nevetgéltek. Az emberi méltóság alapvető jog, amit semmilyen pénz, fizetség nem tiporhat sárba. A csatornával az évek során voltak hasonló csörtéim, és előfordult, ami edukatív értelemben jól végződött. Azt látom azonban, hogy a hamuszórás után újra és újra előfordulnak ilyen esetek, pedig 2022-ben már tudni kellene, hol a határ" – fogalmazott Mérő Vera, aki azt elmondta, hogy szerinte mi lenne a megfelelő retorzió.

"Szívem szerint írnék a kolumbiai magyar nagykövetségnek egy levelet az esetről, a stáb megérdemelné, hogy kipenderítsék őket az országból. Az RTL Magyarországnál rengeteg érzékeny és jó szakember dolgozik, a kinti stáb azonban mégsem vette elejét a kedd esti jelenetnek. Tartom, amit írtam: az RTL minden dolgozójának egy komplett szervezeti átvilágításon kellene keresztülmennie, megtudni, hogyan gondolkodnak a csatornáról, a gyermekek reprezentációjáról. Ezen túl a csatornának a társadalmat érzékenyítő tartalmat kellene gyártania, hogy az átlag néző ne gondolja úgy, hogy például egy efféle jelenet szórakoztató és helyénvaló." 
 

A műsor készítői megbüntették Vadon Janit

A műsor készítői úgy döntöttek, hogy Vadon Jánost megbüntetik: a celebek táborhelyén kell szolgálnia és a mellékhelyiségeket takarítania. 

Erről Sebestyén Balázs beszélt a műsorban: 

"Bemész a táborba, és te leszel az, aki ma kitakarítod a budijukat. Kiviszed a kakit, eltemeted, felmosod a latrinát, rendet raksz, beágyazol nekik és szolgálod őket egy ideig. Ez a büntetésed. (…) Be kell menned a táborba és szólnod kell, hogy te most elkövettél egy bűnt és jöttél takarítani. Úgyhogy ez a büntetés."

Indexkép: RTL Klub

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja