SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Még élnie kellene, méghozzá nagyon sokáig" - Edzés után összeesett és meghalt egy 12 éves kisfiú

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-11-08
"Még élnie kellene, méghozzá nagyon sokáig" - mondta Áron nagynénje a tragédia után. A 12 éves kisfiú, Tímár Áron edzés után rosszul lett, majd összeesett a pálya szélén. A tragédiának semmilyen előjele nem volt. A mentősök sokáig küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni. A család könnyek között nyilatkozott a részletekről.
"Még élnie kellene, méghozzá nagyon sokáig" - Edzés után összeesett és meghalt egy 12 éves kisfiú

Vidáman indult el az utolsó edzésre - megszólalt a család a 12 éves focista haláláról

Életvidám, kedves kisfiú volt, akinek még élnie kellene

Edzés után halt meg november 2. délután egy 12 éves kisfiú, Tímár Áron az erdélyi Gyimesközéplokon. Áron iskola után hazament, megebédelt, majd elment fociedzésre. Edzés után azonban rosszul lett és a pálya szélén összeesett. A mentők egy órán keresztül küzdöttek az életéért, de nem tudták őt megmenteni. 

Mindenki életvidám, kedves kisfiúnak ismerte. Nagy álmai voltak, és keményen küzdött is értük.

Az édesapa annyira összetört, hogy nem tudott nyilatkozni, a testvére, Áron nagynénje beszélt könnyek között a Borsnak. A tragédia után utazott Szentendréről Erdélybe, hogy a családja mellett lehessen. 

"Áronka egészen pici korától focista szeretett volna lenni. Leginkább a pályán érezte magát elemében. Ronaldo volt a példaképe, az ő videóit nézegette állandóan a Youtube-on, hogy aztán a pályán gyakorolhassa a mozdulatokat. Természetesen erdélyi fiúként megszállottan szerette a magyar labdarúgást, és arra vágyott, hogy egyszer a nemzeti válogatott mezét magára húzhassa"  mondta Áron nagynénje. 

A gyermeket november 5-én temették el.

"Még élnie kellene, méghozzá nagyon sokáig"  mondta könnyeivel küszködve Hajnalka.
 


 


Örökké emlékezni fogok rá, hogy milyen vidáman indult el az utolsó edzésre

Semmi előjele nem volt annak, hogy Áronnal valami baj fog történni. Az edzésen a maximumot nyújtotta, sokat futott és passzolgatott, majd hirtelen rosszul lett és összeesett. 

"Az edző azonnal értesítette a mentőszolgálatot, és a doktornő is a pályához sietett a közeli rendelőből" - mondta Áron nagynénje.

Hozzátette: "A mentősök egy órán keresztül küzdöttek Áronka életéért, de nem tudtak rajta segíteni. A drága unokaöcsém a mentőautóban halt meg."

Áron édesapja pedig a következőket fűzte hozzá a beszélgetéshez: 

"Elképzelni sem tudom, hogyan fogjuk ezek után folytatni… 

Én már csak Istenben bízom.

Örökre emlékezeni fogok rá, hogy a fiam milyen vidáman indult el az utolsó edzésre. Nagyon szeretett focizni."

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

- A húgyúti fertőzés a leggyakoribb bakteriális fertőzések közé tartozik, amely évente 150 millió embert érint világszerte.1 - A nők 50-60 százaléka élete során legalább egyszer találkozik a betegséggel.2 - A húgyúti fertőzés egyben a cukorbetegség egyik leggyakoribb hosszú távú szövődménye, amely súlyosabb lefolyású és rosszabb kimenetelű a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek esetében.3 - A 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált emberek 9,4 százalékának volt már húgyúti fertőzése, míg a cukorbetegségben nem szenvedők esetében az előfordulási arány csak 5,7 százalék.4
Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
A szerkesztő ajánlja