SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 éves kisfiú mentette meg fuldokló édesanyját - VIDEÓ

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-09-01
Az édesanya a medencében kapott rohamot, és majdnem belefulladt a vízbe. 10 éves kisfia azonnal utána ugrott. Bátorságának köszönhetően sikerült megmentenie édesanyja életét. Felkavaró videó, megtekintése csak erős idegzetűeknek ajánlott.
10 éves kisfiú mentette meg fuldokló édesanyját - VIDEÓ

Videón a fuldokló anya és a kisfia, aki megmenti

Biztonsági kamera rögzítette az esetet, amin jól látható, hogy az anya, Lori Keeney rohamot kapott a vízben. 

Csodásan indult a napjuk, úgy döntöttek, hogy csobbannak egyet a medencében. A 10 éves Gavin Keeney azonban előbb kimászott a vízből. Ezután megtörtént a baj: az édesanya epilepsziás rohamot kapott. 

„Soha nem voltam még annyira megijedve” - nyilatkozta az édesanya. 

A felvételen jól látszik, hogy rohan vissza a 10 éves fiú a medencéhez, amikor csobbanást hall.
 


 

Édesanyja fejét azonnal kiemelte a vízből, és a létra felé húzta őt. A kutyájuk elkezdett ugatni, amire a szomszédban lakó nagypapa is figyelmes lett és odasietett. Nagyjából egy percig tartotta még a fiú karjaiban az anyukáját, mire odaért a nagypapa. 

A 10 éves Gavint a helyi rendőrség ki is tüntette hősiessége miatt. Az édesanya pedig azt mondta, nagyon hálás a fiának azért, hogy megmentette őt: „Tényleg úgy érzem, hogy ő az őrangyalom”.


Elena, az 5 éves kislány is megmentette anyukája életét - ő a segényhívót tárcsázta

Nem ez volt az első olyan eset, hogy egy talpraesett gyerek megmentette az édesanyját. Pár hónappal ezelőtt egy 5 éves kislány tárcsázta ügyesen a segélyhívót, miután édesanyja a konyhában elájult. Az anya úgy emlékezett vissza a történtekre, hogy miután lefektette a kisebbik gyerekét, minden elsötétült előtte. Mielőtt elájult, szólt 5 éves kislányának, hogy rosszul van.

Elena nem késlekedett, anyukája korábban megtanította neki, hogy kell a segélyhívót tárcsázni és mit kell mondani, így azonnal telefonált. Az operátor is megdöbbent azon, hogy a kislány milyen pontos leírást tudott adni arról, hogy hol laknak és mi történt. A mentők hamar kiérkeztek, az édesanyát pedig sikerült megmenteni.

Nemrég egy Bács-Kiskun megyei kisfiú ugyanígy mentette meg édesanyja életét.

Olvasd el ezt is: Mit csináljon a gyerek, ha téged baj ér? - Ezt tanítsd meg neki


"Figyeld, hogy lélegzik-e! Tudod, hogy ez mit jelent?" - 3 éves kislány mentette meg várandós édesanyját

Néhány évvel ezelőtt egy brit kislány mentette meg anyukája életét azzal, hogy tárcsázta a segélyhívót. A várandós nő a lépcsőn esett el.

Az alábbi hangfelvételen a kislány és a diszpécser beszélgetését lehet végighallgatni.
 


 

“Mentőegység, kérem mondja el mi történt.”

“Anyukám leesett a lépcsőn.”

“Anyukád leesett a lépcsőn?”

“És kisbabája van…”

“Bocsánat, jól értem: kisbabája van?”

“Igen.”

“Anyukád és a kisbabája leestek a lépcsőn?”

“Igen.”

“Rendben, kicsim, segíteni fogunk anyukádnak. Oda tudsz menni hozzá?”

“Itt vagyok mellette.”

“Ott vagy mellette. Anyukád lélegzik?”

“Igen.”

“Rendben kicsim, tartsd a telefont picit, én nem fogom letenni, te se tedd le, rendben?”

“Mennyi idős a kisbaba?”

“Még anyukám hasában van.”

“Szóval a baba még anyukád hasában van. Rendben kicsim. Látod, hogy hol van megsérülve anyukád, a fején kívül? Valahol még van sérülése?”

“Nincs.”

“Rendben. Nyitva van anyukád szeme, tud beszélni?”

“Most vissza fog ismét aludni.”

”Rendben. Emma, a mentők úton vannak, addig szeretném, ha tartanád a vonalat, én itt leszek veled, de közben figyeld anyukádat, hogy lélegzik-e. Tudod, hogy ez mit jelent?”

“Igen.”

Indexkép: Daniel Perrig képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja