SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Akár többet is kereshet egy diák, mint egy kezdő orvos?

Németh Noémi [cikkei] - 2021-08-24
A jelenlegi diákmunka ajánlatok alapján egy tanuló átlagosan bruttó 1200-1400 Ft körüli órabérre számíthat, de nyelvtudással, informatikai vagy pénzügyi ismeretekkel vagy munkatapasztalattal bruttó 1500-4000 Ft-os órabér is elérhető - ezzel szemben az egészségügyi bértábla alapján van, akinek bruttó 202 349 Ft a keresete.
Akár többet is kereshet egy diák, mint egy kezdő orvos?

A diákok nem csak a fő szezonban, azaz nyáron válogathatnak számos diákmunka között, hanem ősszel is tárt karokkal várják a tanulókat: rendezvényeken, futárszolgálatoknál és kávézóláncoknál továbbra is el tudnak helyezkedni felsőfokú tanulmányaik mellett. 


Mennyit kereshet egy diákmunkás?

Fontos tudni, hogy a diákmunkára vonatkozóan is ugyanolyan írásos szerződést kell készíteni, mint bármilyen más munkavégzés esetén, és a diákok számára sem lehet a minimálbérnél kevesebbet fizetni - ez jelenleg bruttó 963 Ft/óra. Az átlagos árak most bruttó 1200-1400 Ft/óra között alakulnak, de némi tudással és tapasztalattal a br. 4000 Ft-os órabér is elérhető.

A diákmunkás legfeljebb napi 8 órát, s maximum heti 40 órát dolgozhat. A penzcentrum.hu számításai alapján így akár félállásban is meg lehet keresni havi (br.) 320.000 Ft-ot.

A tanulók futárcégeknél, gyorséttermekben, kávézókban, rendezvényeken tudnak elhelyezkedni az ősszel, de gyakornoki pozícióra akár bankokba is jelentkezhetnek vagy informatikai munkát is vállalhatnak, valamint a kiskereskedelemben - például logisztikai vagy raktárosi területen - is találhatnak maguknak állást.

Nemrég összegyűjtöttük a diákmunkával kapcsolatos tudnivalókat: Hogy legyen zsebpénze a nyárra – mi a helyzet diákmunka fronton?

A megemelkedett árak hátterében a munkaerőhiány áll: ennek hatására már nyár elején érzékelhető volt a diákmunka órabérek növekedése - mondta el Kott Zoltán, a MELÓ-DIÁK elnök-vezérigazgatója. 
 

Mennyit keresnek az egészségügyi dolgozók?

Dr. Novák Hunor a Facebookon posztolt egy álláshirdetésről, melyben nettó 1700/2500 Ft-os órabérért keresnek háziorvost Budapesten.


Bár az említett hirdetést mi már ebben a formában nem találtuk meg, csak az ár megjelölése nélkül, ezek a számok úgy tűnik, nem járnak nagyon messze a valóságtól: a 2020. november 1-től hatályos egészségügyi bértábla adatai szerint van olyan egészségügyi dolgozó, aki jelenleg bruttó 202.349 Ft-os fizetésre jogosult.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) háromlépcsős béremelési koncepciót dolgozott ki 2021-ben: javaslatuk szerint egy kezdő szakdolgozó fizetése így br. 202.349 Ft-ról 264.000 Ft-ra nőne, a következő két béremelés pedig 2022 elején, majd 2023 januárjában következne. Ennek megfelelően 2023-ban a kezdő szakápolók bére bruttó 280.000, a 40 éve a pályán lévő szakdolgozók pedig 1,3 millió Ft-ot keresnének a jelenlegi 645.000 Ft helyett - írja a portfolio.hu.

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter ismertette az elmúlt évek béremeléseit és a jövő évi terveket:

Kép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja