A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Saját fájdalomcsillapító tapaszát tette az esztergomi anya a gyermekére, aki kis híján belehalt

Kercsó Dorottya - 2019-07-03
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó súlyos testi sértés elkövetésével vádolt meg egy anyát, aki gyermeke fájdalmait a saját részére felírt fájdalomcsillapító tapasszal próbálta meg enyhíteni - írja a 24.hu.
Saját fájdalomcsillapító tapaszát tette az esztergomi anya a gyermekére, aki kis híján belehalt

A nyolcéves gyermek a napközis táborban sérült meg. Erős hasi- és hátfájdalmai miatt anyja orvoshoz vitte, aki az életkorának megfelelő cseppeket írta fel számára. A gyógyszer ellenére a gyerek állapota nem javult, ezért anyja a saját fájdalomcsillapító tapaszát helyezte a kicsi hátára, majd magával vitte a munkahelyére.

A gyermek anyja munkahelyén rosszul lett: légzési nehézségei támadtak, végtagjai elszíneződtek, majd elveszítette az eszméletét. Anyja ekkor orvost hívott hozzá, a tapaszról azonban nem számolt be neki, hanem a később kiérkező légimentő vette azt észre, és ő távolította el a gyerek hátáról. Miután ellenanyagot adtak be neki, az állapota normalizálódott, életét azonban csak a szakszerű orvosi segítség mentette meg.

A hibát az okozta, hogy az anya nem olvasta végig a betegtájékoztatót, amely kimondja: a tapaszt csak az használhatja, akinek felírták, másnak átadni még akkor is tilos, ha a tünetei hasonlóak, mert a helytelen használata akár halálhoz is vezethet.

A büntetlen előéletű vádlottra – abban az esetben, ha tettét beismeri - egy év hat hónap, három évre felfüggesztett szabadságvesztést kért az ügyészség.

(Kapcsolódó cikkünk: Ki vigyáz a gyerekre, amíg a szülők dolgoznak?)

Kép: AKuptsova / pixabay

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja