SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Elérte az 5,5 milliót a beoltottak száma Magyarországon - ezeket a korlátozásokat törölték el szombaton

Családinet [cikkei] - 2021-07-06
Elérte az 5,5 milliót a koronavírus ellen beoltott emberek száma Magyarországon, szombattól megszűnt a maszkviselési kötelezettség - közölte a kormany.hu pénteken.
Elérte az 5,5 milliót a beoltottak száma Magyarországon - ezeket a korlátozásokat törölték el szombaton

Kiemelték: Pintér Sándor belügyminiszter hivatalos határozatban hirdette ki, hogy Magyarország elérte az 5,5 millió beoltottat, így szombaton életbe lépett a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának hatodik fokozata, amely újabb fontos állomás az élet és a gazdaság újraindításában. Több korlátozás is megszűnik.

Már csak ezeken a helyszíneken kell maszkot viselni

Nem kell már maszkot viselni az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön, ez csak a kórházakban és a szociális intézményekben lesz előírás.

Védettségi igazolvány nélkül látogatható helyek

Védettségi igazolvány nélkül is be lehet menni a vendéglátóipari egységekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, valamint az előre megváltott jeggyel, ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra.

Egyéb korlátozások is megszűntek

  • Megszűnnek az üzletekre vonatkozó eddigi korlátozások: nem lesz távolságtartási szabály és négyzetméteren alapuló létszámkorlát.
  • A családi események, magánrendezvények esetén az eddigi 50 fős létszámkorlátozás 100 főre, lakodalom esetén a 200 fős létszámkorlátozás 400 főre emelkedik.
  • Sportrendezvények, zenés-táncos rendezvények, valamint zárt térben vagy több mint 500 résztvevővel, szabadtéren tartott egyéb rendezvények vonatkozásában nem enyhítenek: marad a létszámkorlátozás és a védettségi igazolványhoz kötött részvétel.
  • A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt ezeken a rendezvényeken - tették hozzá.
  • Az egyetemek és a főiskolák készülődhetnek a jelenléti oktatás visszaállítására - közölték.

A kormany.hu felhívta a még be nem oltottak figyelmét arra, hogy a vírus továbbra is terjed Európában, és még jelen van Magyarországon is. A legerősebb védelmet az oltás jelenti - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI 
Kép: SHVETS production / Pexels

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja