SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

250.000 Ft-ra büntették meg egy szivárványcsaládokról szóló mesekönyv forgalmazóját

Németh Noémi [cikkei] - 2021-07-08
A Micsoda család! c. kötettel kapcsolatban érkezett bejelentés.
250.000 Ft-ra büntették meg egy szivárványcsaládokról szóló mesekönyv forgalmazóját

 

Tarnai Richárd megyei kormánymegbízott a Hír TV egyik műsorában beszélt az esetről: a Pest Megyei Kormányhivatal 250.000 Ft-os bírságot szabott ki a Micsoda család! c. mesekönyv forgalmazójára. Mint elmondta: hetekkel ezelőtt indult vizsgálat egy bejelentés nyomán, s kiderült, hogy a kiadvány a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvénybe ütközött. A terjesztő nem vette figyelembe a jogszabályt, mely előírja, hogy az ilyen jellegű mesekönyvön fel kell tüntetni, hogy "szokványostól eltérő tartalmú" - azaz egyértelműen kellett volna jelezni, hogy a könyv egy nem szokványos családmodellt mutat be.

Véleménye szerint ez megtévesztheti a vásárlókat, ugyanis a könyvbe belelapozva nem biztos, hogy felismerik, hogy egy szivárványcsaládot látnak maguk előtt. Így nincsenek olyan helyzetben, hogy "valós információk alapján tudjanak döntést hozni a vásárlásról".

"Manapság, amikor kifejezetten nagyon erős nyomulás van abba az irányba, hogy egyébként az alaptörvényben rögzített gyermeki jogokat támadják, és olyan alternatívákkal kínálják az embereket, amelyek jogszabályba ütköznek, akkor nem elég a figyelmeztetés, hanem bírságot is ki kell szabni" - mondta Tarnai.

Szerinte "reggeltől estig, ha kell, ha nem, nagyon agresszívan jelen van a szivárványos kampány, amivel nincsen baj, hiszen Magyarországon teljes szabadság van e tekintetben. Az alaptörvény védi a kiskorúakat, rögzíti, hogy minden kiskorúnak joga van a születési neme szerinti identitásban nevelkedni, rögzíti az alaptörvény a házasságot is, egy férfi és egy nő között, és a szülők jogát is rögzíti ahhoz, hogy a gyermekük nevelését maguk válasszák meg. Ha kisarkítom, azt mondom, hogy mindenki azt csinál, amit akar, de ezen belül mégiscsak ezeket a szabályokat, és az ehhez kötődő jogszabályokat be kell tartani."

 

 

A Szivárványcsaládokért Alapítvány a Facebook-on reagált a történtekre. Elmondták: szerintük a szivárványcsaládok teljesen normális, hétköznapi családok, akik ugyanúgy szeretik a gyerekeiket, mint mások. A KSH adatai alapján minimum ezer ilyen család él és nevel gyermeket Magyarországon, de a valós szám ennél jóval magasabb lehet. A mesekönyv elsősorban nekik és róluk szól, melyben a szexualitás egyáltalán nem is kapott helyet - csupán az ilyen családok hétköznapjait mutatja be. 

Felhívták a figyelmet arra, hogy a könyv nem kötelező olvasmány, mindenki csakis saját döntés alapján olvassa el. Véleményük szerint rengeteg családnak jelentett sokat, hogy végre van egy olyan mesekönyv, ami róluk szól. Mint elmondták, a Micsoda család! több forgalmazónál is stabilan tartja a helyét a keresett kiadványok között, s ez visszaigazolja azt, hogy igény van rá és piaci rést fed le.

"Nem értünk egyet Tarnai Richárddal. Sajnos az LMBTQ közösséghez tartozó magyar gyerekek, felnőttek és szivárványcsaládok jogaiért hazánkban is sok a tennivaló.

Először is fontos lenne, hogy egy család hétköznapjait bemutató mesekönyvért ne járjon 250 ezer forintos büntetés.

Fontos lenne, hogy a kormány ne hagyjon magára 100 ezer gyereket, akik az iskolai ismeretterjesztő órák betiltása miatt segítség nélkül maradnak, éppen amikor a legnagyobb szükségük lenne rá.

Fontos lenne, hogy a magyar kormány azon dolgozzon, hogy minden gyerek családban tudjon felnőni, ne pedig azon, hogy az egyedülállókat és a meleg párokat kizárja örökbefogadásból, ezzel sok száz gyereket fosztva meg a család lehetőségétől" - írják a Facebookon.
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja