SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hazugság volt, hogy megerőszakoltak egy tinilányt Érden - a gyerekjogi szakértő is megszólalt

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2020-07-01
A 15 éves lány és egy évvel idősebb barátja azért találták ki a történetet, hogy ne derüljön ki, hogy iskolai gyakorlat helyett az egész napot együtt töltötték.
Hazugság volt, hogy megerőszakoltak egy tinilányt Érden - a gyerekjogi szakértő is megszólalt

Először az Origó számolt be róla hétfőn, hogy elraboltak és megerőszakoltak egy 15 éves lányt Érden. A történet szerint a lányt hétfő reggel egy étterem elől tuszkolták be ismeretlenek egy fekete Audiba. Egy elhagyott raktárépülethez vitték, ott kést szorítottak a nyakához és megerőszakolták. Ezután újra autóba ültették, egy út szélén kirakták, ahol összetalálkozott a barátjával. Bár az első hírek szerint édesanyja jelentette az eltűnését, mert nem érkezett meg az üzembe, ahol a nyári gyakorlatát töltötte, valójában a barát hívta fel a rendőrséget.

A lány teste és haja piszkos, a ruhája szakadt, a fehérneműje véres volt. A rendőrség azonnal igazságügyi orvosszakértőt rendelt az esethez, és megkezdte a nyomozást. Rövid időn belül azonban kiderült: az egész történet hazugság, amelyet a fiatalok azért találtak ki, hogy ne derüljön ki, az egész napot együtt töltötték.


Az legyen az első, hogy hiszünk az áldozatnak!

A két kamasz, akik egyébként négy napja jártak együtt, gondosan kitervelte a történetet: a lány ezért piszkolta össze a haját és szaggatta meg a ruháját, a testén lévő hámsérüléseket pedig együtt okozták. Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő azonban ennek ellenére is óvatosságra int. Mint az ATV Híradójának elmondta: minden ilyen esetben érdemes megvizsgálni a háttérben húzódó okokat, és nem szabad elhamarkodottan pálcát törni egy gyerek felett.

„Ha ezek után tovább erősödik az, ami jelenleg is probléma, hogy nem vesszük komolyan ezeket az eljárásokat, és alapból azt feltételezzük, hogy az áldozat hazudik, avval még komolyabb károkat tudunk okozni” – vélekedett Gyurkó Szilvia, majd hozzátette: az alap legyen mindig az, hogy hiszünk a gyereknek, de ha kiderül, hogy nem mondott igazat, annak legyenek meg a következményei.


Nem ez az első hasonló eset

Időről-időre előfordul, hogy gyerekek azzal áltatják a környezetüket, el akarták rabolni őket. A történetek nagyon hasonlóak szoktak lenni, a motivációjuk azonban sokféle lehet.

Idén januárban a Facebookon terjedt, majd a Budapestkörnyéke.hu is megírta, hogy egy 12 éves kislányt ismeretlenek akartak elcsalni az iskola elől Vácon. A gyermek állítása szerint egy idegen férfi odalépett hozzá, és azt mondta: „Szia! Anyukád mondta, hogy vigyelek haza.”

A kislány édesanyjának bejelentését követően a rendőrség átnézte a térfigyelő kamerák felvételeit, így kiderült, semmi hasonló nem történt. A lány ekkor bevallotta, azért találta ki a történetet, mert ezzel akarta kiharcolni anyukája odafigyelését és törődését.

Hasonló történt 2017-ben Visegrádon is. Ekkor néhány fiú azt állította, fociedzésről hazafelé tartva próbálták meg őket ismeretlenek egy autóba tuszkolni. Bár ekkor hivatalos bejelentés nem érkezett, a rendőrség nagy erőkkel kezdett nyomozni az ügyben. A fiúk végül beismerték, hogy az egész történetet csak a barátaik megviccelésére találták ki.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: fsHH / pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja