A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 tipp nőknek: így előzd meg az utcai atrocitásokat

Kovács Ildikó - 2020-05-20
Kijárási korlátozás feloldva, de az utca este továbbra is üres marad, így nem árt felkészülni egy esetleges támadásra vagy inzultusra.
10 tipp nőknek: így előzd meg az utcai atrocitásokat

A koronavírus világjárvány miatti kijárási korlátozások bár úgy tűnik, véget értek, számos tanulság levonható az elmúlt három hónap eseményeiből önvédelmi szempontból is. A kihalt utcák, az üres tömegközlekedési eszközök melegágyai voltak a nőket érő inzultusoknak. Az élet lassan fog visszaállni a régi kerékvágásba, így még mindig nem árt fokozottan ébernek lenni– vallja Kovács Ildikó önvédelmi szakértő.

"Bár a kijárási korlátozások véget értek, esténként még mindig üresek az utcák. Amíg az élet nem tér vissza a normális kerékvágásba, fokozottan kell figyelnünk környezetünkre, hiszen az ilyen helyzeteket könnyen ki tudják használni a rossz szándékú emberek" - magyarázza Kovács Ildikó, aki szerint ilyenkor megnőhet a nőket érő utcai atrocitások száma is. Van azonban számos módszer arra, hogy csökkentsük a rizikófaktort.

 

Óvintézkedések az utcai támadások ellen
 

  1. Míg korábban az eltakart arc gyanút kelthetett bennünk, ma már szinte teljesen természetes, ha a szembejövő maszkot visel. Hogy kiszűrjük az esetleges veszélyeket, legyünk éberek, nézzünk gyakran magunk mögé.
  2. Amennyiben sötétedés után közlekedünk, a gyaloglás helyett használjuk a tömegközlekedési eszközöket, utazzunk autóval, vagy hívjunk taxit.
  3. Az utcán folyamatosan figyeljük a környezetünket, így azonnal reagálni tudunk, ha valami furcsát látunk.
  4. Ha úgy érezzük, követnek bennünket, azonnal változtassunk irányt és telefonon kérjünk segítséget, vagy hívjuk fel egyik rokonunkat, ismerősünket. Az esetek többségében már ennyi elég ahhoz, hogy megelőzzünk egy esetleges támadást.
  5. Ne viseljünk kapucnit és ne hallgassunk zenét fülhallgatóval az utcán, hiszen nem csak a periférikus látásunkat csökkentjük ezáltal, hanem a környezeti zajokra sem tudunk felfigyelni.
  6. A telefonunk mindig legyen kéznél, a gyorshívás funkcióba pedig állítsuk be az általános segélykérő számot, a 112-t.
  7. Ismert útvonalon közlekedjünk, lehetőség szerint olyan utat válasszunk, ahol több lehetőségünk is adódik segítséget kérni.

Névjegy
Kovács Ildikó önvédelmi szakértő közel másfél évtizede űz többféle harcművészeti stílust és küzdősportot, nyolc éve pedig speciális, női önvédelmi képzéseket is tart. Évente mintegy 200 előképzettséggel nem rendelkező tanítványt készít fel fizikálisan és mentálisan. A képzésein elsajátított védekező technikákat a résztvevők éles helyzetekben is eredményesen alkalmazzák. Úgy véli: az önvédelem olyan tudás, amelyet mindenkinek el kellene sajátítania.
További információ: www.onvedelemoktatas.hu

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: donterase / pixabay

Kovács Ildikó


Kovács Ildikó
Önvédelmi szakértő

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-70/947-71-42
E-mail: kovacsildiko@onvedelemoktatas.hu
Honlap: http://www.onvedelemoktatas.hu/
http://www.kovacsildiko.com/
Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja