SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ismerd meg a legismertebb spirituális jelképeket és jelentésüket! Neked melyik a kedvenced?

Családinet [cikkei] - 2015-10-02
Mindannyiunk életében jelen vannak a jelképek, amelyek közül vannak olyanok, amelyek nagy hatással vannak a lelkünkre, a pszichénkre. Ezek a szimbólumok, emberek millióinak adnak erőt, tartást, hitet. Ismerjük meg a legnépszerűbbeket.
Ismerd meg a legismertebb spirituális jelképeket és jelentésüket! Neked melyik a kedvenced?


1. Lótuszvirág

A buddhizmus egyik legfontosabb virága, amely a spirituális felvilágosodást jelképezi. A hindu kultúrában a lótuszvirág a harmadik szem csakrájának szimbóluma, de a férfi és női energia közötti egyensúlyt is jelképezi. A lótuszvirág egy belső utazásra is utal, ahol meg kell ismernünk a sötétséget, ahhoz, hogy a lelkünk megtisztulva térhessen vissza.



2. A hamsza

Ez a tenyér formájú amulett védelmező erővel rendelkezik, és arra használják az emberek, hogy megszabaduljanak azoktól, akik ártó szándékkal közelednek feléjük. A hamsza a viselőjét védi meg a negatív dolgoktól. A hamsza szó arab eredetű, és az 5-ös számot jelöli, ami a kézfejen lévő 5 darab ujjnak felel meg.



3. Jin és Jang

Ez a kínai szimbólum az ősidők óta fennálló ellentétes, de mégis egymást kiegészítő kozmikus erők viszonyára utal. Ugyanakkor arra hívja fel a figyelmünket, hogy ne felejtsük el: az egyensúly az élet kulcsa.



4. Élet virága

A szakrális geometria legfontosabb szimbóluma, több világvallás jelképrendszerében is megjelenik. Az élet virágát az Univerzum és a spirituális élet közötti kapcsolat metaforájaként is értelmezhetjük. Több titkos jelképet is magában rejt az élet virága, többek között az élet gyümölcsét is, amelynek segítségével felfedezhetjük az Univerzum és a szakrális titkok közötti összefüggéseket is.


 


5. Az élet fája

Nagyon sok ősi vallás és kultúra tekintette az egyik legfontosabb szimbólumának az élet fáját. Leggyakrabban a születéssel, az élettel, a halállal, tehát az élet körforgásával azonosítják. A kereszténység szimbólumrendszerében az élet fája a paradicsomban jelenik meg. Erről a fáról szakított le Éva a tiltott gyümölcsöt. A sámánok az élet fáját hívják segítségül, hogy sikerrel járjanak a három világot átjáró utazásaik során. Az élet fáját az emberi agy, és a tudás szimbólumának is tartják.



6. Ankh

Ez egy óegyiptomi hieroglifa jel, a hosszú élet szimbóluma. Úgy tartják, hogy ezt a jelet az egyiptomiak a szexuális együttléteik során használták, hogy az orgazmuskor elvesztett energiájukat visszanyerhessék. Leegyszerűsítve és általánosítva az Ankh jel az örök életet és az újjászületést, megújulást jelképezi.



7. Pentagramma

A szabályos ötágú csillagnak ősidők óta mágikus erőt tulajdonítanak. Úgy tartják, hogy aki viseli ezt a szimbólumot, védve lesz minden rossz dologtól. A felső háromszög a lelket jelképezi, a többi négy pedig a négy elemet, az a földet, a tüzet, a vizet és a levegőt.



8. Sas

A sas a szellem örökkévalóságának a jelképe, az ősi amerikai indiánok szimbóluma. A sas a levegő ura és vezére, és úgy tartják, hogy segíteni fog annak, akinek szüksége van arra, hogy megismerhesse az élet fáját.



9. Caduceus

Sokszor tévesen a gyógyszertárak jelképeként ismerik, pedig igazából Hermész jele. A Caduceus a Merkúr bolygót és az életenergiát szimbolizálja. A két felkapaszkodó kígyó a hindu vallásfilozófiai erőt, a Kundalinit jelképezi, és emellett az egyik kígyó a férfi nemet, a másik meg a nőit.



10. Kígyó

Egyes kultúrákban a kígyó nagy tiszteletnek örvend, más kultúrákban pedig a gonosz jelképe. A keresztény jelképrendszer a kígyót a sátánként azonosítja, ezzel szemben a keleti civilizációk értelmezése szerint a kígyó az életenergiát, a halált és az újjászületést szimbolizálja.

Forrás: filantropikum.com
Kép: www.foter.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja