SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

2014-ben Magyarország rendezi a cukorbeteg labdarúgó Európa-bajnokságot

Családinet [cikkei] - 2013-11-15
Szeptember 1. és 5. között rendezik a 2014-es DiaEuro Nemzetközi Diabétesz Labdarúgó-bajnokságot Balatonfüreden. Magyarország annak köszönhetően nyerte el az egyre népszerűbb sportesemény rendezési jogát, hogy az idén a tornán először szereplő hazai válogatott aranyérmet szerzett a horvátországi döntőben. A szervezők nem győzik hangsúlyozni: már most várják a tehetséges játékosok jelentkezését, hogy a magyar csapat jövőre is sikeresen szerepelhessen a megmérettetésen. A hazai szervezésű Európa-bajnokságot a Magyar Labdarúgó Szövetség is támogatja.
2014-ben Magyarország rendezi a cukorbeteg labdarúgó Európa-bajnokságot

A DiaEuro Nemzetközi Diabétesz Labdarúgó-bajnokságot augusztusban rendezték meg a dalmáciai Zadarban. Az Európa-szerte egyre népszerűbb kezdeményezés egyik fő célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A magyar csapatot a cukorbetegségben szintén érintett Hevesi Tamás készítette fel a megmérettetésre, a portugálokkal vívott kiélezett csata után pedig a hazai válogatott hozta el a DiaEuro vándorserlegét. A hazai csapat keretét Brondics Péter, Czernai Gábor (a bajnokság legjobb játékosa), Földvári Dániel, Kása Imre, Kurucz Gábor, Nagy János (kapus), Sándor Balázs, Tillinger Boldizsár, valamint Tordai Vince alkotta.

A bajnoki címmel együtt Magyarország elnyerte a jövő évi Diabétesz Labdarúgó-bajnokság rendezésének jogát is, melynek Balatonfüred ad majd otthont 2014. szeptember 1. és 5. között. A DiaEuro2014 kiemelt támogatói a magyar válogatottat a kezdetektől segítő 77 Elektronika és a Sanofi Magyarország, szakmai partnerei pedig a Diabetes újság, illetve a Magyar Diabetes Társaság. A kezdeményezés mellé állt a Magyar Labdarúgó Szövetség is.

A futball egy csodálatos sportág, amelyet mindenki játszhat: bizonyság erre annak a csapatnak a kitűnő teljesítménye is, amelyet ma köszönthettünk, és amelyik reményeink szerint hasonló sikerrel képviseli majd a magyar futballt a jövő évi, hazai rendezésű Diabétesz Labdarúgó-bajnokságon is. A Magyar Labdarúgó Szövetség számára fontos a szabadidős labdarúgás különféle válfajainak a népszerűsítése. Az általános tévképzettel szemben ugyanis az MLSZ nem csak, sőt, nem elsősorban a professzionális futball szervezésével foglalkozik. Az amatőr futball, a gyerekek, a felnőttek, a veteránok, a fogyatékkal élők és a nők játékának fontossága is mind-mind megelőzi a kétségtelenül kirakatban lévő él futballét.  A diabétesszel élő emberek sportolása a példamutatáson túl azzal a jelentőséggel bír számunkra, hogy ilyen alkalmakkor el tudjuk mondani, milyen fontos szerepe van a sportnak, a labdarúgásnak az egészséges életmód kialakításában, a mozgásban gazdag életvitel népszerűsítésében - amely alapfeltétele a teljes értékű életnek -, ebben az MLSZ is egyre hangsúlyosabban vállal szerepet - közölte a Magyar Labdarúgó Szövetség.

„A magyar sikereket mindig nagy örömmel támogatjuk, hiszen 100 százalékban hazai vállalkozásként több mint 25 éve törekszünk mi is erre. Emellett nagyon fontosnak tartjuk a DiaEuro-kezdeményezés fő üzenetét, amely - a nemzetközi Diabétesz Világnaphoz közeledve – még inkább aktuális. Az általunk fejlesztett vércukormérőkkel mi is azt szeretnénk elérni, hogy a cukorbetegek életmódja, mindennapjai a lehető legjobban hasonlítsanak egészséges társaikéhoz”- mondta el Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.

„Gratulálok a magyar DiaEuro futball csapatnak, akiknek kitartó munkája és elért eredménye példaértékű mindenki számára és igazi reménymutatás a cukorbetegnek. Sikerük is bizonyítja, hogy a cukorbetegség többé nem jelenthet akadályt, a helyes életmódnak és az innovatív inzulin terápiának köszönhetően a cukorbetegek is rugalmas, teljes értékű életet élhetnek. A Sanofi élharcosa a cukorbetegség elleni küzdelemnek, ami a betegség folyamatos terjedése miatt világszerte kulcsfontosságú minden egészségügyi rendszer számára. Ez kifejezetten igaz Magyarország esetében, ahol megközelítőleg 1 millió cukorbetegségben érintett ember él” - mondta Pierre Faury, a Sanofi Magyarország vezérigazgatója.

A DiaEuro2014 bajnokságról, illetve a jelentkezési lehetőségről további információk a http://www.diaeuro.org/ weboldalon, illetve a https://www.facebook.com/DiaEuro2014 és a facebook.com/TartsdaSzintet Facebook oldalakon találhatók.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja