A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Elindult a Defibrillátort az irodaházakba, bevásárlóközpontokba! című kezdeményezés

Családinet - 2013-11-21
Több szervezet összefogásával elindult a Defibrillátort az irodaházakba, bevásárlóközpontokba! című kezdeményezés, melynek célja hogy vészhelyzet esetére a lehető legtöbb közfunkciójú épületben legyen újjáélesztést segítő készülék - tájékoztatta a mozgalom kezdeményezője, a Magyar Ingatlanfejlesztők Egyesülete (IFK) szerdán az MTI-t.
Elindult a Defibrillátort az irodaházakba, bevásárlóközpontokba! című kezdeményezés

Közleményük szerint az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Nemzeti Szívalapítvány, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége és a Magyar Ingatlanfejlesztők Egyesülete (IFK) összefogtak, hogy az irodaházakban, bevásárlóközpontokban, logisztikai parkokban helyezzenek el automata defibrillátorokat.
    
Az erről szóló együttműködési nyilatkozatot szerdán Budapesten írták alá, a Graphisoft Parkban.
    
Kocsány János, a rendezvénynek helyt adó park vezérigazgatója, az IFK alelnöke elmondta, a kezdeményezés hatására máris több irodaház beszerezett automata defibrillátor készüléket, és reményét fejezte ki, hogy minél többen csatlakoznak a felhíváshoz.
    


Gyalay-Korpos Gyula, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének elnöke elmondása szerint jelenleg 12 bevásárlóközpontban van már életmentő készülék.
    
Takács Ernő, az IFK elnöke azt hangsúlyozta, hogy évente 25 ezer ember kap szívinfarktust, s közülük mintegy 7 ezer halálos kimenetelű. Ezen az arányon szeretne javítani kezdeményezésével maga eszközeivel az IFK.
    
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője hozzátette, évente több ezer ember hal meg közterületen, azaz utcán vagy kereskedelmi központokban hirtelen szívmegállás következtében. Az ő túlélésük attól is függ, elérhető-e a közelükben defibrillátor - olvasható az IFK közleményében.

Forrás: MTI
Fotó: nokhoog_buchachon - FreeDigitalPhotos.net

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja