A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ízes kekszek

Kókai Kata - 2005-08-24
A boltok polcain is számtalan ízesítésű keksszel találkozhatunk, a házi készítésűek azonban különleges varázzsal rendelkeznek.
Ízes kekszek

Vaníliás diós keksz

Hozzávalók:


· 3 tojás,
· 25 dkg cukor,
· 10 dkg zsír,
· 1 szalalkáli,
· citromhéj,
· vaníliás cukor,
· 75 dkg liszt,
· dió

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd rövid ideig pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk 5 mm vastagságúra, majd tetszőleges formákat készítünk belőle. Tepsibe helyezzük, megkenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk kristálycukorral és darált dióval. Halvány barnára sütjük.

Sajtos keksz

Hozzávalók:


· 25 dkg reszelt sajt
· 30 dkg kukoricaliszt
· 2 db tojás
· csipetnyi só
· szükség szerint tej
· zsír
· köménymag
· reszelt sajt



A hozzávalókból kemény állagú tésztát gyúrunk, szükség esetén tejjel lazítjuk. Vékonyra gyúrjuk, majd formák segítségével alakzatokat vágunk belőle. Kivajazott tepsiben halvány barnára sütjük.

Túrós keksz

Hozzávalók:


· 1 dkg élesztő
· 3 kanál langyos tej
· 30 dkg liszt
· 15 dkg vaj
· 10 dkg juhtúró vagy reszelt sajt

Az élesztőt a langyos tejben megkelesztjük. A lisztet és a vajat elmorzsoljuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a sajtot vagy túrót. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd formákra vágjuk. Kivajazott tepsiben megsütjük.

Pilóta keksz

Hozzávalók:


· 50 dkg liszt
· 25 dkg cukor
· 15 dkg margarin
· 2 tojás
· 1 dkg szalakáli
· kis tej

A margarint kissé megolvasztjuk. A lisztben alaposan elkeverjük a szalakálit, majd hozzáadjuk a margarint, a cukrot, tojást. Annyi tejet adunk a keverékhez, hogy könnyen gyúrható legyen. Pogácsaszaggatóval kis köröket készítünk a tésztából, és sütőben halvány színűre sütjük.

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja