A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tejfölfelfújt

Kovács Anna [cikkei] - 2011-05-30
Gyakran vacsorára készül nálunk ez a finomság.
Tejfölfelfújt

Hozzávalók:

  • 7 tojás
  • 4dl tejföl
  • 7 dkg porcukor
  • 9 dkg liszt
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 1 citrom leve és héja
  • Vajjal kikent zsemlemorzsával hintett tál

Elkészítés:

A tojássárgákat a tejföllel, citromlével és héjjal habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a keményítőt és a lisztet, végül a tojásfehérjéből vert habot.

A morzsás tálba tesszük és 180 fokos sütőben, szép rózsaszínre sütjük. Szeletelve, gyümölcsbefőttel kínáljuk.



2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
 


 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja